Eski zamanlardan beri en hızlı ve en güzel araçlar Ferrari markasına ait olmaktadır. Gücü, hızı ve güzelliği ile dünyadaki birçok kişinin hayalinde yer alan otomobillerden biridir. Bu otomobillere birde elektrik eklendiği zaman bambaşka bir boyutla karşımıza çıkmaktadır. Lüks otomobil üreticisi şirketlerden biri olan Ferrari son zamanlarda yaptığı açıklamayla birçok kişinin ilgisi çekti. 2030 yılına kadar Ferrari satışlarının %80’ini elektrikli ve hibrit modellerinin oluşturacağını dile getirmiştir. Her üretimlerinde daha benzersiz araçların satışa sunulacağını dile getiren Ferrari şirketi elektrikli motorların otomobilleri daha çok güçlendirdiğini dile getirmiştir.

Elektrikli Araba Fiyatları

Ferrari Elektrikli Araba Açıklaması

Ferrari otomobil üreticileri elektrikli arabayı ilk defa 2025 yılında piyasaya sürüleceğini dile getirdi. 2023 yılından 2026 yılına kadar Ferrari üreticilerinden 15 yeni model geleceği de açıklananlar arasında yerini aldı. Ferrari otomobil üreticileri tarafından gelen en son açıklamaları sizler için yazımızda derledik. Hadi gelin birlikte bakalım.

  • Ferrari şirket başkanı John Elkann tarafından yapılan açıklamaya göre elektrikten oluşan bu otomobiller benzersiz bir deneyim yaşamanıza olanak sağlayacaktır açıklamasında bulundu.
  • Vigna tarafından yapılan açıklamada ise 2025 yılında Ferrari satışlarının %5 elektrikli otomobiller olurken 2030 yılında araç satışlarının neredeyse %40 elektrikli otomobillerden oluşacağını dile getirmiştir.
  • Vigna Ferrari’nin İtalya’da fabrikasında yeni bir montaj hattı kurduğunu ve elektrikli motorların, invertörlerin ve akü modellerini geliştirilerek inşa edildiğini açıklamıştır.
  • Avrupa ve Çin’de fosil yakıtlara sahip olan araçlara gelen yasaklardan sonra Ferrari elektrikli otomobillere geçiş için 2025 yılına kadar 250 milyar dolar harcama yapacağını açıklamıştır.
  • Ferrari 2026 yılına kadar 2.5 ile 2.7 milyar Euro temel kazanç elde edebileceğini düşünmektedir.

Ferrari otomobil üreticilerinden gelen açıklamaların ardından Avrupa otomobil endeksi %18 düşüş yaşarken, Ferrari hisseleri durağanlığını koruyor.

Volta Elektrikli Bisiklet Fiyatları

Kırmızı Araba Modelleri