Aile hekimi değiştirme nasıl yapılır ve aile hekimi sorgulama işlemini sizlere aktarıyoruz. E-nabız aile hekimi değiştirme sorunu ve MHRS aile hekimi değiştirme nasıl yapılır, birlikte inceleyelim.

Aile hekimi değiştirme işlemleri hakkında detaylar oldukça sık merak ediliyor. Özellikle de çeşitli sorunlarla karşılaşan hastalar özel nedenlerden kaynaklı aile hekiminiz değiştirmek isteyebilir. Aile hekimi değiştirme e-Devlet ve ya E-nabız sistemi üzerinden kolayca yapılabilen bir işlemdir.

Normal şartlarda her hanedeki bireyler ikamet ettikleri bölgedeki sağlık ocaklarına bağlı olurlar. Bu kayıt işleminin yanı sıra aile hekimi noktasında da sayı olarak müsait olan doktora sevk edilirler. Ancak artık aile hekimi seçme ve değiştirme hakkı bulunuyor.

Mevcut aile hekiminden çeşitli nedenlerden ötürü memnun olmayan kişiler ilgili başvurularını yaparak hızlıca değiştirme fırsatı yakalıyor. Peki, 18 yaş altı çocuğun aile hekimi değiştirme mümkün mü, aile hekimi nasıl değiştirilir, merak ettiğiniz tüm bu soruların yanıtlarını sizler için hazırladık.

E-Nabız Aile Hekimi Değiştirme Sorunu

E-nabız aile hekimi değiştirme sorunu, e-nabız sistemi üzerinden aile hekimi değiştirmek mümkündür. Bu noktada pek çok kişi e-nabız üzerinden bu işlemi nasıl yapacağını merak ediyor. Adım adım e-nabız aile hekimi değiştirme işlemlerini aktarmak gerekirse de;

  • E-Nabız sisteminde kaydınız yoksa hemen web adresine ulaşarak kayıt açmanız gerekiyor.
  • Kayıt işleminizden sonra sisteme giriş yaparak ‘’Aile hekimi değiştir’’ kısmına tıklayın.
  • Bu kısımda mevcutta hangi aile hekimine bağlı olduğunuz da yer alıyor. Aile hekiminizin yazdığı kısmın altında bir kutucuk yer alıyor. Aile hekimi değiştir kutucuğuna tıklayarak işlemlere devam edin.
  • Kutucuğa tıkladıktan sonra sistem otomatik olarak sizden konum bilgilerini talep eder.
  • Bu kısımdan sonra ise uygun olan sağlık ocakları ve aile hekimi isimler listelenir.
  • Dilediğiniz hekimi ve merkezi seçerek, sayfanın alt kısmında yer alan aile hekimini değiştir alanına tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Daha fazla ilgili içerik;


Aile Hekimi Değiştirme Şartları Nelerdir

Aile Hekimi Değiştirme Şartları Nelerdir

Aile hekimi sorgulama T.C. ile yapılabilir. Ancak yukarıda ifade ettiğimiz üzere e-nabız sisteminde aile hekimliği tercih/değiştirme formu kısmına erişmeniz durumunda da mevcut aile hekiminizi kolayca öğrenebilirsiniz. Tüm bu bilgilerin yanı sıra aile hekimi değiştirmenin de bazı şartları bulunuyor. Bunları da kısaca aktarmak gerekirse;

  • Hasta sayısı 4000 ve üzeri olan aile hekimlerine geçiş yapılamıyor.
  • Her bireyin son 3 Ayda sadece bir kez aile hekimi değiştirme hakkı bulunuyor.
  • Her ayın 5’i ile 21’i arasında yapılan aile hekimi değiştirme işlemleri sonraki gün tamamlanır.

1 Comment

  1. Aile hekimi değişikliği için e nabızdan sistemini kullandım bundan önceki doktor resmen yazı yazmayı bilmiyordu sonunda herkesin sevdiği İclal hocama kavuştum