Ambulans şoför maaş ve Ambulans şoförü nasıl olunur sorusu için bazı koşullar gerektiği söylenebilir. Ambulans şoförü olmak için şu şartları karşılamanız gerekir.

  • Özel kurumların verdiği B sınıfı ehliyet ve ilk yardım sertifikası almanız durumunda  ambulans şoförü olmak için başvuru yapmanız mümkündür.
  • Öncelikle sağlık meslek liselerinden mezun olan ya da eğitimini ön lisans derecesinde tamamlamış olan kişilere ambulans şoförü alımlarda öncelik tanınıyor.
  •  Bazı sürüş tekniklerini öğrenmeniz gerekir ve bu sürüş teknikleri sayesinde yoğun bir trafikte bile nasıl araç kullanılacağına ve  dar yollarda doğru park etme becerisine kadar pek çok alanda kişilerin bilgi ve beceri sahibi olmasına dikkat edilir.
Minimum19.900 TL
Maksimum40.500 TL
Ortalama27.700 TL

Ambulans Şoförü Olmak İçin Nereye Başvurulur?

Ambulans şoförü olmak için nereye başvurulur? Hem milli eğitimin hem de sağlık bakanlığının ortak çalıştığı sınavlara girmeniz gerekir cevabı verilir. Kişi ambulans şoförü sertifikası almak için bazı teorik ve uygulamalı sınavları yeterlilik puanı ile geçmesi gerekir. Kişi bu sınavları geçtikten sonra gerekli sertifikayı alıp hem özel hem de devlet sektöründe hizmet verebilir.


Daha fazla maaş bilgisi içeriği;


Ambulans Şöförü Olmak İçin Hangi Liseye Gitmek Gerekir?

Ambulans Şöförü Olmak İçin Nereye Başvurulur?

Ambulans şöförü olmak için hangi liseye gitmek gerekir? Sağlık meslek lisesi cevabı verilir. Ancak ülkemizde bulunan tüm liseler ambulans şoförü olmak için gidilebilir. Kişi eğer sağlık meslek lisesinden mezun ise öncelik tanınır. Yani her lise ambulans şoförü olmak için uygundur.

112 Ambulans Şoförü Sertifikası Nasıl Alınır?

112 ambulans şoförü sertifikası nasıl alınır? Bazı sınavlardan geçmesi gerektiği cevabı verilebilir. Kişi ambulans şoförü olmak istediği zaman bazı uygulamalı ve teorik sınavlardan yeterli puanı alması gerekir. Bu sınavlara dahil olmadan kişi sertifika alamaz ve mesleğine başlayamaz.

Ambulans Şöförü Maaşı 2024

Ambulans şoförü maaşı 2024 yılı için ortalama olarak 27.700 TL bir maaş ödemesi yapılır. Ancak kişi devlet hastanelerinde ve ilk iş yılında ise 19.900 TL’lik bir maaş alır. Bununla birlikte kişinin çalıştığı özel kuruma göre maaşı yükselip azalabilir.

Comments are closed.