Getir sahibi nereli, Getir hangi ülkelerde var gibi sorular sıkça sorulmakta. Getir’in sahibi servetini ve getir’in ortaklarını gelin birlikte inceleyelim.

Getir kimin,  getirin sahibi Nazım Salur’dur. Nazım Salur’u “BiTaksi” uygulamasını Türkiye ‘ye getiren kişi olarak bilmektedir bilen kişiler. 1962 doğumlu olan Nazım Salur bu uygulama ve Getir uygulaması sayesinde ödüle layık görülen bir isim olmuştur. 1986’da İstanbul Boğaziçi Üniversitesi işletme bölümünden mezun olmuştur. Nazım Salur 50 yaşında teknoloji dünyasına giriş yapmıştır.

Getir’in sahibi serveti

Getir’in Ortakları

Getir‘in ortakları şu şekildedir;

  • Serkan Borançılı Kimdir; 1971’de Ankara dünyaya gelmiştir. 1995’te İTÜ Mimarlık Fakültesinden mezun olmuştur.
  • Tuncay Tütek Kimdir; 1975’de Ankara dünyaya gelmiştir. 1997’de ODTÜ Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.

Olmak üzere iki kişidir. Zaten Nazım Salur “Getir”in sahibidir. Yani ekstra olarak yalnızca bir kişi şirkette söz sahibidir.

Getir'in Ortakları
Getir’in Ortakları

Getir Hangi Ülkelerde Var?

Getir Türkiye dışında Amsterdam, Londra, Berlin, Paris, İspanya ve İtalya’da da aktif olarak faaliyet göstermektedir. Getir kuryelerine bu bölgelerde de rastlayabilirsiniz. Logo ve hizmet tasarımı aynı olduğundan kolayca tanıyabilirsiniz.

Getir Sahibi Nereli?

Getir’in 3 ana kurucu ortağı bulunmaktadır. Bunlardan Serkan Borançılı Ankaralıdır. Nazım Salur ise İstanbul’da yaşamaktadır. Getir’in son kurucu ortağı Tuncay Tütek ise İstanbul’da yaşadığı bilinmektedir.

Getir bugün küçük hisseler ile başka ortaklara da sahip olsa da 3 kurucu ortağı ile ilk günden bu yana hizmet vermektedir. 2023 yılında 8 yılını dolduran Getir hala hizmetlerini vermeye devam etmektedir.

Getir’in Ortakları

Getir’in ortakları Nazım Salur, Serkan Borançılı ve Tuncay Tütek’tir. Getir’in kuruluşunda faaliyette olan 3 kurucu ortağının girişimi ile 2015 yılından bu yana hizmet vermeye devam etmektedir. Bugün dünyanın başka birçok noktasında da Getir araçlarını hizmet verirken görebilirsiniz.

Getir’in ortaklarından Serkan Borançılı Ankaralıdır. 1995 yılında İTÜ mimarlık fakültesinden mezun olmuştur. Kendisi daha önce Gitti Gidiyor’un da kurucu ortaklığını yapmıştı. Getir’in bir diğer kurucu ortağı ise Tuncay Tütek’tir.

Tuncay Tütek 1997 yılında ODTÜ Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Getir’in son kurucu ortağı ise Nazım Salur’dur. Nazım Salur 1986 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olmuştur.

Getir Kime Satıldı?

Getir kime satıldı, girişimci olan Nazım Salur tarafından kurulan getir için 2021 senesinde hisse satışı gerçekleşmiştir. Rusya Devlet Başkanı Putin ile Hokey arkadaşlığı yapmakta olan aynı zamanda ABD hazinesinin “putin ‘in çevresindekiler” listesinde ismi geçen Vladimir Potanin tarafından Getir hisselerinden 35 milyon dolarlık payı satın almıştır.

Getir Piyasa Değeri

Getir piyasa değeri en son gerçekleştirilmiş olan yatırım turu ile neredeyse üçe katlamış ve 7,56 milyar dolar değerini görmüştür. Bu uygulama özellikle pandemi döneminde oldukça aktif bir şekilde çalışmıştır. Yurt dışında da açtığı mağazalar ile piyasa değerini oldukça yükseltmiştir.

Nazım Salur Kimdir, Nerelidir?

Nazım Salur Kimdir, Nerelidir?

Nazım Salur kimdir, nerelidir Nazım Salur 1986 senesinde Boğaziçi Üniversite İşletme bölümü mezunu olmuştur. Bu mezuniyetten sonra iş alanında mobilya imalatında çalışmıştır. Ayrıca kullanılan endüstriyel tesislerin satılmasında aracılık yapan çeşitli şirketler de kurmuştur. 2013 senesinde teknolojik alanda ilk girişimi olarak bilinen “BiTaksi” ile taksi arayan yolcularla, yolcu arayan taksileri bir araya getirmiştir. Salur Türkiye kapsamında ilk kez taksilerde kredi kartı ile ödeme seçeneği oluşturmuştur. Nazım Salur için teknolojik açıdan ikinci girişimi ise getir olmuştur.

2015 temmuz ayında hizmete girmiştir. 1.500 ürünü 7/24 kullanıcılara ulaştıran akıllı telefon uygulaması olarak tanımlanmaktadır. Getir ortalama 10 dakika teslimat süresi ile dünya da bir ilke imza atmıştır. Nazım Salur 20 seneyi aşkın süredir girişimcilik işi  yapmaktadır.

Nazım Salur memleketi ise Bayburt olarak bilinmektedir. Hemşerileri tarafından da oldukça destek gören Nazım Salur memleketinde oldukça sevilen bir kişidir.

Getir Araçlı Kurye Başvuru (İş Başvuru Formu ve Şartlar)

Getir Kurye Ne Kadar Maaş Veriyor (Paket Başı Ücret ve Saatlik)

Comments are closed.