Google drive Whatsapp yedeği indirme ve Google drive’dan Whatsapp mesajlarını okuma işlemini sizlere aktarıyoruz. Google Drive WhatsApp yedeği görmüyor sorununu birlikte inceleyelim.

Google drive whatsapp yedeği indirme işlemi oldukça basittir. Şu adımları takip ederek Google drive hesabına whatsapp yedeğini indirebilirsiniz;

  • Telefonunuzdan WhatsApp’i açın.
  • Diğer seçenekler alanına tıklayın.
  • Bu adımdan sonra Ayarlar- Sohbetler-Sohbet yedeği adımlarına tıklayarak devam edin.
  • Karşınıza çıkan seçeneklerden yedeklemek istediğiniz Google Drive adresinizi seçin.
Google Drive Whatsapp Yedeği İndirme

Yukarıdaki görselde yapmanız gereken ilk işlemi görsel olarak anlattık ‘sohbetler’ seçeneğine tıklayınız.

Google Drive Whatsapp Yedeği İndirme

Yedeklemek istediğiniz ‘Google Drive’ adresini seçiniz. İşleminiz tamamlanmıştır.

Google Drive WhatsApp Yedekleme Geri Yükleme

Google Drive WhatsApp yedekleme geri yükleme işlemi oldukça basittir. İşlem adımlarını hızlıca sıralamak gerekirse de;

  • Yeni cihazınızın eski Google Drive mail adresinize bağlı olduğundan emin olun.
  • Ardından Whatsapp uygulamasını yeni cihazınıza indirin ve numara doğrulama işleminizi tamamlayın.
  • Bu adımdan sonra daha evvel Google Drive hesabınız ile yedekleme yaptıysanız GERİ YÜKLE seçeneği karşınıza çıkacaktır. Buna tıklayarak eski verilerinizi geri alabilirsiniz.

Daha fazla ilgili içerik;


Google Drive WhatsApp Yedeği Görmüyor

Google Drive WhatsApp yedeği görmüyor, işlemi için drive.google.com adresini ziyaret edin. Ardından ise depolama alanı kısmının sol atında yer alan numara alanına tıklayarak devam edin. Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan Yedeklemeler tıklayıp ardından ön izleme kısmına tıklayarak yedeklemelerinizi görebilirsiniz.

Google Drive WhatsApp Yedeğini Bilgisayara İndirme

Google Drive WhatsApp yedeğini bilgisayara indirme için drive.google.com adresine erişim sağlayın. Ardından gelen ekrandan e-posta ve şifre bilgilerinizi girerek hesabınıza erişin. Ardından ayarlar kısmına girerek yedeklemeyi geri alabilirsiniz.

Google Drive WhatsApp Yedeği Silme

Google Drive WhatsApp yedeği silme işlemine başlamak için drive.google.com adresine ulaşın.  Sol alanda yer alan depolama kısmına tıklayın.  Karşınıza kullanılan ve toplam depolama alanını gösteren bir yazı çıkacak, ona tıklayın. Ardından çıkan ekranda yedeklemeler kısmında tıklayıp devam edin. Açılan sayfadaki WhatsApp yedeği kısmına sağ tıklayarak yedeklemeyi silebilirsiniz.

WhatsApp Sohbet Yedeği

WhatsApp sohbet yedeği işlemini yapmak için whatsapp uygulamanızı açın. Ardından diğer kısmına tıklayıp ayarlar-seçenekler-sohbet yedeği kısımlarına tıklayarak devam edin.  Bu adımdan sonra whatsapp verilerinizi yedeklemek istediğiniz Google hesabınızı seçerek yedeklemeyi hemen başlatabilirsiniz.

Whatsapp Yedekleme Nereye Kaydedilir

Whatsapp yedekleme nereye kaydedilir sorusu da oldukça merak ediliyor. Bu noktada yedekleme işlemlerini yaptığınız zaman hangi mail adresini seçtiyseniz yedeklemeleriniz de oraya kaydolacaktır.

2 Comments

  1. Yedekleme işlemi zaten açılmaz. Yeni telefon alırsan, uygulamayı yeniden yüklersen otomatik yedekleme işlemi devreye girer ve mesajların açılır. Yoksa indirdiğin dosyayı görüntüleyemezsin.

  2. Google Drive Whatsapp mesajlarını yedekledim ama açmak istediğim zaman maalesef açılmıyor bunun sebebi nedir