Kedinizin davranışlarını anlayamıyorsanız bilmeniz gerekenleri ele aldık. Kedinizin davranışlarını bu yöntemlerle anlayabilirsiniz.

Kedinizin ne düşündüğü konusunda net bir şey söyleyemezsiniz. Kediler sevimli hayvanlar olsa da oldukça garip canlılardır. Bazı alışkanlıkları insanların kafasını karıştırabilir. Bu yüzden yapmanız gereken yöntemlerden biri tipik davranışlarının arkasındaki anlamları bilmelisiniz. Bu sayede kedinizin nasıl hissettiğini, rahat olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. Kedilerin yaygın ve yaygın olmayan davranışlarını liste haline getirdik. Hadi gelin birlikte bakalım.

1.Mırıldanma

Kedilerin boğazlarıyla çıkardıkları titreşimli seslere mırıldanma ismi verilir. İki günlük kedi bile mırıldanmaya başlar. Tüm hayatları boyunca mırıldanma sesi çıkartırlar.

Kediler mutlu, arkadaş canlısı ve minnettar oldukları zaman mırıldanma seslerini çıkartırlar. Bazı durumlarda stresli ve hasta olduklarında da mırıldanma sesi çıkartabilirler. Kediler ağrılarını dindirmek için de mırıldanma sesini kullanılırlar. Ancak genel olarak mırıldanma sesi çıkartan kedinin mutlu olduğu anlaşılır.

2.Seslenme

Evde beslediğiniz kedileriniz varsa farklı sesler çıkardığını bilirsiniz. Özellikle yavru kedilerin çıkardıkları miyavlama sesi annelerini bulmak için başvurdukları seslerden biridir. Yetişkin kedilerde de miyavlama sesini sürekli duyarız. Miyavlama sesi her zaman aynı olmaz. Bazen cıvıl cıvıl bir ses gelirken bazı zamanlarda hırıltılı bir şekilde miyavlama sesi duyulur. Kedilerin ruh haline göre bu ses tonlamaları değişir.

Sevgi Miyavlaması

Bazen miyav sesi sadece merhaba anlamına gelir. Eğer kediniz küçük miyav sesi çıkartıyorsa sizi selamlamış ve sizin sevginizi istiyor olabilir. Bu durumda kedilerin kafasını okşamak ve sevgi sözcükleri söylemek en doğru kararlardan biri olacaktır.

Mutsuz Kedi Miyavlaması

Başka açıdan yüksek sesle ve yoğun bir şekilde miyavlama sesini duyduysanız kediniz mutlu değildir. Mutlu olmadığı için bir şeye ihtiyacının olduğunu gösterir. bu miyavlama sesi yiyecek için ya da dışarı çıkmak istediğini söylemek için kullanır. En kötü senaryo ise kediniz kendini iyi hissetmediği ya da sağlıksal sorunu olduğu zaman bu sesi çıkartır.

Hırıltılı, Ağlamaklı Ve Tıslama

Kediniz kendini tehdit altında hissediyorsa hırıltı, ağlama ve tıslama seslerine başvurur. Saldırmadan önce genellikle tıslama sesini kullanır. Bu seslerin yanı sıra korumacı ve savunmacı kedi farklı bir duruş sergiler. Kulakları düzleşir ve sırtındaki tüyler şişmeye başlar.

3.Koklama

Kediler aşırı meraklı oldukları için koklama eğiliminde bulunurlar. Keşfetmek amacıyla burunlarını her yere sokarlar. Kediler genellikle sahiplerini koklamaya çalışırlar. Çünkü sahiplerine bağlıdırlar ve kendilerini güvende hissetmek isterler. Kediler ağızları açık bir şekilde etrafta dolanıyorlarsa kokuları iyice analiz etmeye çalışıyorlardır.

4.Göbeği Gösterme

Kediler rahatladıkları zaman bacaklarını geniş bir şekilde açarak sırt üstü uzanırlar. Midesini açığa çıkartma işlemi kedilerde kırılganlık işareti olarak algılanır. Eğer bir kedi göbeğini göstererek karşınızda yatıyorsa size güvendiğini ve rahat hissettiğini göstermek için bunu yapar.

5.Sık Şekerleme

Kediler sık sık ve uzun süre boyunca uyuma eğilimini gösterirler. Yavru kedi olduklarında daha fazla uyuma eğiliminde bulunurlar. Büyüme hormonlarını sadece uyku esnasında alabilirler.

Yetişkin kediler de yavru kediler gibi sürekli uyuma isteğinin içerisinde olurlar. Yetişkin kedilerin uyuma istekleri de avlanmak için gerekli enerjiyi korumaları gerektiğinden dolayıdır. Kediler avlansalar da avlanmasalar da her zaman uyumak isterler. Bazen canları sıkıldıkları için uyumak isteyebilirler. Eğer kediniz sürekli can sıkıntısından dolayı uyumak istiyorsa onunla vakit geçirmeyi deneyebilirsiniz.