Zira, sunta ve kağıdın ana maddesi konumunda bulunan kerestenin fiyatları Doları takip ederken girmiş olduğumuz yeni yılda sürekli iniş çıkışlarda görülmekte. İnşaat sektöründe demir, beton ne kadar değerli ve gerekli ise demir ve betonun kullanılması alanını hazırlayan kereste daha değerlidir. Kereste fiyatları 2024 güncel olarak aşağıda belirtilmiştir.

5×15 Kereste Fiyatları1 m3 Kereste Fiyatı 5,500 TL
5×10 Kereste Fiyatları1 m3 Kereste Fiyatı 4,500 TL
10×10 Kereste Fiyatları1 m3 Kereste Fiyatı 4,500 TL
1 m3 Kereste Fiyatı

3 metre 5*10 Kereste Fiyatları

3 metre 5*10 Kereste Fiyatları

3 metre 510 kereste fiyatları genelde kalıp ve çatı kapatmak için kullanılmaktadır. Konu üzerine 3 metre 510 kereste fiyatlarını sizler için en güncel şekilde aşağıda yayınladık.

  • 3 metre 510 kereste fiyatları; 75 TL

4 metre 5*10 kereste fiyatları

4 metre 5*10 kereste fiyatları odunun hangi ağaç olduğuna göre farklılık göstermektedir. Araştırmalarımız sonucu 4 metre 5*10 kereste fiyatları ortalama olarak aşağıda belirttiğimiz gibidir.

  • 4 metre 5*10 kereste fiyatları; 100 TL

Daha fazla ilgili içerik;


Kavak Kereste Fiyatları

Kavak kereste fiyatları diğer kereste türlerine göre daha düşük fiyatlarla satışa çıkarılmaktadır. Kavak ağacı, kolay yetiştirilmesinden ve hızlı büyümesinden dolayı ülkemizin farklı bölgelerinde yer almaktadır. Ceviz keresteye kıyasla kullanım alanı daha geniştir. Kavak kereste fiyatlarının m3 850 TL’den başlayan fiyatlarla satılmaktadır. Satın alınan miktara göre fiyatında düşüş yaşanabilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kullanımı tavsiye edilen kereste türü kavaktır.

5×15 Kereste Fiyatları

  • 5×15 Kereste Fiyatları kereste türüne göre değişiklik gösterebilir. 5×15 ölçüsüne sahip kereste türleri arasında en çok tercih edilen kereste M3 fiyatı 5,500 TL’ye bulunmaktadır.
  • 5×15 Sibirya çam silinmiş kerestenin m3 5.700 TL’den satılmaktadır. 5×15 özel boyutlu kereste türü olduğu için fiyatlar üreticilere göre değişiklik gösterebilir.
  • 5×15 karaçam silinmiş kereste fiyatları ise daha uygundur. Silinmiş hava kurusu kereste adet fiyatları 116 TL’den başlamaktadır. Lakin, kereste üzerinde budak ve yeşillikler bulunabilir.

5×10 Kereste Fiyatları

  • 5×10 kereste fiyatları da benzer özelliklere sahip bulunmaktadır. Özel boyutlu kereste türü içerisinde yer almaktadır.
  • 5×10 ukranya çam silinmiş kerestesinin metreküpü 4.350 TL’den satılmaktadır.  5×10 sibirya çamı ise daha kaliteli olduğu için metreküp fiyatı 4.700 TL ve üzeri fiyatlarla satışa çıkarılmaktadır.
  • 5×10 inşaatlık kereste ise Ukrayna ve Sibirya çam kerestelerinden farklı fiyatlara sahiptir. İnşaat yapımında kullanılacağı için yüksek miktarlarda satışı gerçekleştirilir. m3 4,500 TL’dir

Tahta Kereste Fiyatları

  • Tahta Kereste Fiyatları kereste türüne göre değişiklik gösterebilir. Yağlı yapısı nedeniyle uzun süreli kullanımlarda kızılçam ve karaçam kereste tavsiye edilmektedir. Çatı yapımında özel boyutlu keresteler kullanıldığı için m3 fiyatlarında değişiklik olabilir.
  • 5×10 çatı kereste fiyatları metreküp olarak 3.500 TL’den satılmaktadır. Adet olarak hesaplandığında 50 TL’ye tekabül etmektedir.

10×10 Kereste Fiyatları Koçtaş

  • 10×10 Kereste fiyatları Koçtaş için adet üzerinden hesaplanmaktadır. Kereste alımlarında m3 ve m2 hesabı yapılır.
  • Örneğin m3 4.700 TL olan 10×10  kerestenin satışı devam etmektedir.

Fırınlanmış Kereste

Fırınlanmış Kereste keresteye oranla daha uygundur. Adet halinde alınabileceği gibi farklı paketler halinde de satışa çıkarılmaktadır. Kereste işlendiği için fiyatı artmaktadır. Tahta ise işlenmemiş ve kaba bir dokuya sahiptir.

Kiraz, ıhlamur, kayın ve ceviz gibi farklı ağaçlardan üretilen tahtalar bulunmaktadır. Tahta fiyatları adet başında 4 TL’den başlayan fiyatlarla satılmaktadır.

Kereste ne işe yarar?

İnşaat ve ev yapımında kullanılmakta olan keresteler inşaatın kaba işçiliği bittikten sonra pek kullanılmamaktadır.

Hangi kereste daha iyi?

En iyi keresteler çam ağacından çıkmaktadır. Diğer ağaç türleride her ne kadar tercih edilsede çam’dan vazgeçilemiyor. Sebebi ise kerestenin esneme oranı ve çürüme oranına göredir.

2 Comments

  1. Baki Emre on

    Arsam var 2 dönümlük ufak bir ev yaptırmak istiyorum uygun fiyata kereste veren kişiler varsa iletişime geçebilir mi

  2. Hayrullah on

    Bahçeme ev yapmak istiyorum ne kadar kereste gider ve kereste fiyatları ne kadar olur sizce ?

Leave A Reply