Payas demir fiyatları 2024 yılında dolar kuruna göre belirlenmektedir. İskenderun’un Payas ilçesinden çıkarılan demir, 6 milyon ton üretim kapasitesine sahip bulunmaktadır.

Türkiye demir endüstrisinin merkezi konumunda bulunan Payas, hem ülkemizdeki hem de yurt dışındaki üreticilere mamul sağlamaktadır. Payas demir fiyatları 8Q mm, 10Q mm ve 12-32Q mm olmak üzere üç farklı seçenek için belirlenmektedir.

Ankara24.000 TL
İstanbul24.450 TL
Karabük23.650 TL
Gebze24.000 TL
İskenderun23.700 TL
İzmir23.300 TL
Biga23.450 TL
Samsun24.050 TL

Demir Fiyatları Payas

Payas Demir Fiyatları

Demir fiyatları payas için iç piyasadaki fiyatlandırmalar 2024 itibariyle yükselişe geçmiştir. Türkiye’deki uzun ve yassı ürün üretiminin yapıldığı tek entegre merkezi Payas’ta bulunmaktadır. Özellikle Akdeniz ülkelerine yapılan ihracatın İskenderun üzerinden gerçekleştirilmesi demir piyasasını etkilemektedir.

  • Payas demir fiyatları dolar kurunun etkisi altında olduğundan ihracatın rolü artmaktadır.
  • Payas demirin ton fiyatı 24.000 TL’dir.

Ülkemizde demir satışının yapıldığı İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ, Gebze ve Samsun illerine göre Payas demiri daha uygun fiyatla satışa çıkarılmaktadır.

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.’nin de Payas’ta bulunmasından dolayı en yüksek kapasiteli üretim gerçekleştirilir. Ayrıca, bölgesel olarak ihracat yapıldığı için fiyatlar diğer illere göre daha düşük seviyede ilerlemektedir.


Daha fazla ilgili içerik;


Payas İnşaat Demiri Fiyatları

payas inşaat demiri fiyatları Ekim ayında da yükselişine devam etti. Özellikle yaz aylarının başlangıcında yaşanan yükseliş inşaat sektörünü olumsuz yönde etkilemişti. Demir fiyatlarının Eylül ayında düşüşe geçmesi sektördeki durgunluğun azalmasını sağlamıştı.

Dolar kurunun yükselmesiyle birlikte demir fiyatları 24.000 TL seviyesinde seyretmektedir. Uzak Doğu ülkelerindeki metal borsasında demir endekslerinin ani yükselişi devam ediyor.

Günlük Demir Fiyat Payas

Payas Demir Fiyatları

Günlük demir fiyat payas için iç piyasadaki durgunluğun etkileri hissedilmeye devam ediyor. Bölgesel düşüşlere rağmen piyasadaki durgunluk nedeniyle arz-talep dengesi kurulamadı. Kış aylarının gelmesiyle birlikte fiyatların yükselmeye devam etmesi bekleniyor. Malzeme sıkıntısı yaşanıyor. İngiltere’den ithal edilen hurda demir alımı sayesinde piyasa dengelenmeye çalışıyor.

2 Comments

Leave A Reply