Ziraat Bankası müşteri numarası, bankayla olan ilişkinizi tanımlayan benzersiz bir sayıdır. Ziraat Müşteri numarası, bankacılık işlemlerinizi gerçekleştirmek için kullanılır.

Ziraat Müşteri Numarası Nerde Yazar?

Ziraat Müşteri Numarası

Ziraat müşteri numarası nerde yazar ve nasıl müşteri numarası kopyalanır, detaylar ve bütün yollar aşağıda yer almaktadır.

  • Ziraat Bankası’nın 0850 220 00 00 numaralı çağrı merkezini arayıp  müşteri numaranızı öğrenebilirsiniz.
  • Mobil uygulamada yine üyeliğinize giriş yapıp hesaplarım sekmesine giriş yapıp en kısa sürede müşteri numaranızı öğrenebilirsiniz.
  • İban numaranızın bulunduğu ekranı açıp müşteri numaranızı öğrenebilirsiniz. IBAN numarasının hemen altında müşteri numarasına ulaşabilirsiniz.
  • Eğer üstteki  yöntemleri kullanmış iseniz  veya internet bankacılığını kullanmıyor iseniz  Ziraat şubelerini ziyaret ederek de müşteri numaranızı öğrenmeniz mümkündür.  İsterseniz bankadan bir hesap cüzdanı talep edip tüm bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Müşteri Numarası Nedir?

Müşteri numarası Ziraat Bankası müşterilerinin bankadaki kimlikleridir. Her bir müşterinin kendine ait bir Ziraat müşteri numarası bulunur. Ziraat müşteri numarası ile müşterinin tüm banka hesapları ve hareketleri tek bir kanaldan görüntülenebilmektedir.

Müşteri numarası Ziraat Bankası kartlarında IBAN numarasının hemen altında yazmaktadır. Kartınızın yüzünde müşteri numarasına ilişkin bir bilgi bulunmuyorsa müşteri numarasını öğrenmek için aşağıdaki çeşitli kanallardan faydalanabilirsiniz.

  • Müşteri hizmetlerini aramak.
  • SMS kanalı ile müşteri numarası öğrenmek.
  • Bir Ziraat Bankası şubesine başvurmak.
  • Mobil bankacılık üzerinden hesap bilgileri bölümünden bilgi almak.

Daha fazla ilgili içerik;


Ziraat Mobilden Müşteri Numarası Öğrenme

Ziraat Müşteri Numarası

Ziraat mobilden müşteri numarası öğrenmek için kişinin mobil uygulama üzerinden giriş yapması gerekir. Daha sonra hemen üstte yer alan “Bireysel İnternet Bankacılığı” kısmına  tıklayarak internet bankacılığına giriş yapmanız gerekir. İnternet bankacılığına giriş yaptıktan sonra hesaplarım sekmesine devam edip, vadesiz hesaplarınızın olduğu bölüme geçiş yapınız. Burada hesabınıza ait bazı detaylar verilir ve IBAN numarasının da yer aldığı bazı bilgiler karşınıza çıkacaktır. IBAN numarasının hemen altında müşteri numarasını öğrenebilirsiniz.

Ziraat Müşteri Numarası Öğrenme SMS

Ziraat müşteri numarası öğrenme SMS yolu ile yapılabilir. Ziraat bankasına tanımlı olan cep telefonunuzun mesaj kısmını açıp HESAPBILGI yazıp kartınızın son 6 hanesini yazın. Sonrasında 4747 haneli numaraya SMS göndermeniz gerekir. Gönderdiğiniz kart numarasına ait olan müşteri numarası sizlere gönderilir. Kişi bu işlem ile en hızlı şekilde müşteri numarasını öğrenip kullanabilir. Sadece SMS yolu ile değil birçok farklı alanda müşteri numaranızı öğrenmeniz mümkündür. Genel olarak internet bankacılığı üzerinden tercih edilen bir yöntemdir.

Ziraat Yatırım Müşteri Numarası Öğrenme

Ziraat yatırım müşteri numarası öğrenme işlemi için birçok farklı seçenek bulunur. Bunlardan en çok tercih edileni ise mobil bankacılık uygulamasıdır. Bu uygulama ile en kısa sürede müşteri numaranızı öğrenebilirsiniz. Ancak internet bankacılığı kullanmıyor iseniz müşteri temsilcilerini arayıp yada SMS yolu ile bu bilgiye erişebilirsiniz. Müşteri numaranız ile birçok bankacılık işlemini tamamlayabilirsiniz.

5 Comments

  1. Ziraat Bankası internet şubesi veya mobil uygulamasına giriş yaptıktan sonra, “Hesaplarım” sekmesine tıklayın. Hesaplarınızın listesinde, müşteri numaranızı görebilirsiniz.

  2. ziraat müşteri numarasını öğrendikten sonra kaydedecem yeminle ya. Müşteri

  3. Müşteri numarasını öğrenmek için ilgili numarayı aradım. ulaşmak biraz zor oldu ama sonrasında müşteri numarasını öğrendim ve artık kaydettim. Ziraat müşterilerinin müşteri numarasını mobil uygulamadan öğrenebilmesi lazım ama ben bulamamıştım.

  4. Müşteri numarasını için internet bankacılığından kolayca öğrendim. Bunun öncesinde ATM’ye giderek işkence çekiyordum çok teşekkür ederim

  5. Ziraat Bankası müşteri numarasını öğrenmenin birkaç yolu bulunmaktadır:

    – Banka Hesap Özeti
    – Ziraat Bankası ATM
    – Ziraat İnternet Bankacılığı
    – Ziraat Mobil Bankacılık
    – Banka Şubesi

Leave A Reply