2022 yılına YKS sınavı gerçekleşmesinin ardından birçok öğrenci 2023 ve 2024 yıllarında YKS sınavının kaldırılıp kaldırmayacağını merak etmektedir. YKS sınavı 3 oturum şeklinde gerçekleştirilmektedir. 2022 yılında alınan kararla birlikte YKS sınavında 150 olan baraj uygulaması kaldırılmıştı. Son gelen açıklamalardan sonra birçok kişi YKS sınavının kaldırılacağını düşünmektedir. 2020 yılında yeni liseye başlamış bir öğrencinin 2024 yılında üniversite sınavında bazı değişikliklerle karşı karşıya olacaktır.  

  • Mhp lideri Bahçeli tarafından yapılan açıklamada yakın gelecekte üniversite sınavlarının kaldırılacağına inandığına söylemiştir. Bu açıklamalardan sonra 2024 yılında YKS sınavının değişim göstereceği belki de sınavın kaldırılacağı düşünülmeye başlanmıştır. Bu konu hakkında henüz resmi bir açıklama gelmemiştir. Ancak 2024 yılında yeni bir sisteme geçiş yapılacaktır, bu sistemin nasıl olacağı konusunda bir açıklama yoktur. 

Sınav Sistemi Değişecek Mi 2022 

Üniversite sınavına girmeyi düşünen birçok öğrenci YKS sınavından yüksek puan almak için çalışmaktadır. YKS sınavından yüksek puan alan öğrenciler istedikleri bölümü tercih ederek istedikleri üniversiteye yerleştirilmektedirler. 2022 yılında barajların kaldırılması ve MHP lideri Bahçeli’nin yaptığı açıklamadan sonra sınav sisteminin kaldırılacağı düşünülmektedir. Sınav sistemini kaldırdıktan sonra öğrenciler üniversiteye nasıl yerleşecekleri ve sistemin nasıl olacağı yönünde birçok konu merak edilmektedir. 

  • Mhp lideri Bahçeli yaptığı açıklamadan sonra birçok öğrenci sınavın kaldırılacağına düşünse de henüz konu hakkında resmi bir açıklama gelmemiştir.  

2023 te YKS Değişecek Mi 

YKS sınavı birçok öğrencinin korkulu rüyası olmaktadır. Üniversite sınavı bütün hayatınızı değiştirecek bir sınav olduğu için YKS sınavına giren öğrencilerin çoğunda endişe, korku ve kaygı gibi duygular hissedilmektedir. Birçok uzman YKS sınavından kaldırılması gerektiğini ve öğrencilerin farklı sistemlerle üniversiteye yerleştirilmesi gerektiğini düşünmektedir. 2022 YKS sınavının ardından Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamada YKS sınavına kaldırılacağı düşüncesi ortaya çıksa da henüz resmi bir açıklama gelmemiştir.  

  • 2023 yılında sınava girecek olan öğrenciler için YKS sistemi geçerli olacağı bilinenler arasındadır. Ancak 2024 yılında YKS sınavının değişim göstereceği ve öğrencilerin yeni sistem ile üniversiteye yerleştirilecektir. 2024 yılında yeni bir sistemin olacağı ve bunun için YÖK ile görüşmelerin devam ettiği bilinmektedir. 

Yeni bir sisteme geçilip geçilmemesi konusunda fikirlerinize ve düşüncelerinize bizlerle paylaşabilirsiniz. 

1 Comment