61 1 B trafik cezası nedir sorusuna insanların daha güvenli bir ortamda yaşama imkanı bulabilmeleri adına trafik kurallarına uymayan kişilerin cezalandırıldığı yöntemlerden biri olduğu yönünde cevap verilebilir.

Trafik cezaları toplumun yararını gözetmek amacıyla uygulanır. Cezalar sayesinde trafik kurallarına uymayan vatandaşlar cezalandırılmaktadır ve dolayısıyla uyumsuzluğun tekrarlanması önlenmektedir. Bu sayede insanlar daha güvenli bir ortamda yaşama imkânı bulmakta ve çeşitli problemlerin önüne geçilmektedir. 61 1 B trafik cezası da toplumun yararını gözetmek amacıyla uygulanan cezaların arasında yer alır.

61 1 B Trafik cezası park etmekle ilgili cezaların arasında gelen ve en çok araştırılan uygulamalardan biridir. Sürücüler park etmek ile ilgili olan kurallara uymadıkları takdirde 61 1 B trafik cezasıyla cezalandırılmaktadır.

61/1-B Kusur

61/1-B kusur oranı hesaplaması yapılırken araçların ihlalinin olup olmadığı dikkatle alınmaktadır. Bu cezanın kusurunun sol şeritte park etmek olarak bilinmektedir. Park etmenin yasak olduğu yerler ve haller hükmünce trafik kazalarında kusurlu sayılan sürücüler 61/1-B trafik cezasınca cezalandırılmaktadır.

61/1-B Erken Ödeme

61/1-B Erken Ödeme

61 1 B trafik cezası TL idari trafik para cezasıyla cezalandırılır. Bu ceza ile cezalandırılan pek çok kişi 61/1-B erken ödeme indiriminin olup olmadığı konusunda merak duyar. 61 1 B trafik cezasının tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda %25 indirim uygulanmaktadır. Böylelikle ödemeniz gereken bir miktarda %25 daha az ödeyerek cezanızı tamamlayabilirsiniz.

61/1-B Trafik Cezası İtiraz Dilekçesi

61/1-B Trafik Cezası İtiraz Dilekçesi

Trafik Cezasına çarptırılmasına rağmen ceza gerekçesine uygun bulmayan kişiler itiraz dilekçesi ile cezaya itiraz edebilir. 61 1 B trafik cezasına itiraz etmek için cezanın tatbik edildiği yerin bağlı olduğu sulh ceza hakimliklerine müracaat etmeniz gerekir. Müracaatın şahsen olması da gerekli koşullar arasında bulunmaktadır.

61/1-B trafik cezası itiraz dilekçesi ve dava için gerekli evraklar hazır olduğu takdirde Sulh Ceza Hakimliklerine başvuru yapabilirsiniz. Neden itiraz ettiğinizi belirten ve hakimliklerine sunulmak üzere dilekçe, cezanın fotokopisi ve tebligatın fotokopisi, ruhsat, kimlik, ehliyet fotokopileri ve eğer varsa haklı olduğunuzu belirten somut delil gösteren ek dökümanlar, itiraz dilekçesinin yanında mahkemeye sunulması gereken evrakların içinde bulunmaktadır.

Radar Cezaları, Trafik Cezaları Affı

Ehliyet Fiyatları, Sınav Tarihleri ve Sınava Giriş Fiyatı