Samsun çakallı menemeni bilinmeyen püf noktaları ile karşınızdayız. Püf noktaları sayesinde evde kolayca çakallı menemeni yapabilirsiniz.
Samsun şehrinin en meşhur lezzetlerinden biri çakallı menemeni olarak bilinir. Özellikle yolunuz Samsun üzerinden geçiyorsa kesinlikle çakkalı menemenini denemenizi tavsiye ediyoruz. Çakallı menemeniyle normal menemen arasında bazı farklılıklar var. Bu farklılıkların ortaya çıkmasına sebep olan püf noktalarını sizler için ele aldık. Özellikle yumurta konulurken beyaz menemene dahil edilmez. Sadece sarısı kullanılarak menemen yapılır. Uzmanlara göre çakallı menemeni diğer menemenlerden şu noktalardan dolayı ayrılır;
- Menemene sadece yumurtanın sarısı katılır,
- Domates kabukları soyularak menemene katılır,
- Domates suyunu çekene kadar pişirilir,
- Domatesler pişerken ezilir,
- Menemen piştikten sonra kaşar peyniri üzerine eklenir.
Samsun Menemen Tarifi
Samsun’un menemeni ülkemizin en iyi lezzetleri arasında yer alıyor. Domatesin, biberin ve kaşarın uyumuyla hayatınızdaki yiyebileceğiniz en iyi menemenlerden biri. Karadeniz mutfağının unutulmaz lezzeti çakallı menemenini evde kolayca yapabilirsiniz. Dilerseniz kışlık yaparak kolayca tüketebilirsiniz. Samsun menemenin tarifi şu şekildedir;
Kullanılacak Malzemeler
- 2 tane domates,
- 1 yumurta,
- 1 adet biber,
- 1 yemek kaşığı kadar tereyağ,
- Kaşar,
- Tuz,
- Karabiber,
- Pul biber
Yapılışı;
Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra ince küp haline getirene kadar doğrayın. Ardından yeşil biberlerinizi ikiye bölerek ince ince doğramaya başlayın. Biberlerin çekirdeklerini almayı unutmayın. Ardından tavaya tereyağını ekleyerek eritmeye başlayın. İlk önce biberleri atın. Biberler yumuşadıktan sonra domatesleri ekleyin. Domateslerin iyice pişmesi ve ezilmesi çok önemlidir. Domatesler iyice suyunu çektikten sonra yumurta sarını, karabiber, kaşarı eklemeye başlayın. Menemen piştikten sonra üzerine tekrar kaşar rendeleyerek servis edebilirsiniz.
Samsun Menemen Nerede Yenir
Menemen denildiği zaman aklınıza hemen Samsun gelir. Samsun şehrinde birçok mekanda çakallı menemeni yapılır. Ancak her mekanda unutulmaz çakallı menemenin tadını alamazsınız. Samsun’da en güzel menemeni yemek istiyorsanız tercih edebileceğiniz bazı yerler vardır. Vatandaşlarımızın en çok beğendiği Samsun menemen mekanları şu şekildedir;
- Menemenci Dayı,
- Kelin Yeri,
- Çakallı Taşhan,
- Çelebi Menemen,
- Mutlu Menemen,
- Menemenci Bilal Usta,
- Çakallı Menemen,
- Meşhur Menemenci Usta,
Nerenin Menemeni Meşhur
Ülkemizin her şehrinin meşhur olduğu bir lezzet vardır. Leblebi denildiği zaman akla Çorum geliyorsa menemen denildiği zaman da aklımıza hemen Samsun geliyor. Menemen sabah kahvaltıların en meşhur lezzetlerinden biri. En iyi menemeni yemek istiyorsanız kesinlikle Samsun’a gitmenizi tavsiye ediyoruz. Yolunuz Samsun’a düştüğü zaman çakallı menemenin yemeden gitmeyin.
Samsun çakallı menemeni hakkında sorularınız, görüşleriniz ve fikirleriniz varsa lütfen bizlerle paylaşmayı unutmayın.