Alzheimer’a neden olan bu yiyecekleri kesinlikle hayatınızdan çıkartın. Eğer sağlığınızı korumak istiyorsanız hayatınızdan çıkartacağınız yiyecek listesi…
Yiyecekler listesi Alzheimer hastalığını daha çok arttırdığı bilimsel olarak kanıtlandı. Demansın en yaygın şekli olarak bilinir. Dünyada yaklaşık 50 milyon lişi bu hastalığa yakalanır. Her yıl demans hastalığı yaklaşık 10 milyon artmaya devam eder. Bazı yiyecekler Alzheimer hastalığını %75 oranında daha fazla arttırır. Bu yiyeceklerden kaçınarak daha uzun ve sağlıklı bir yaşama merhaba diyebilirsiniz.
Kişinin hafızasını, düşünme, akıl yürütme, iletişim kurma, günlük faaliyetleri yerine getirme gibi birçok eylemi gerçekleştirmesine müsaade etmez. Yeteneklerinizi yavaş yavaş yok eden bu sinir bozucu hastalık yaş ilerledikçe ortaya çıkar. Hastalığa neyin sebep olduğu ise kesin bir şekilde bilinmiyor. Genetik, çevresel ve yaşam tarzı gibi birçok neden bu hastalığa neden olabilir. Herhangi bir tedavisi olmayan bu hastalıktan korunabilirsiniz. Her gün tükettiğiniz yiyecekler Alzheimer hastalığına neden olduğunu biliyor muydunuz? Cevabınız hayırsa o zaman Alzheimer hastalığına neden olan yiyeceklere sırayla bakalım.
Trans Yağlar
Doymamış yağlar sağlığınız için iyi olarak kabul edilir ancak trans yağlar asla sağlığınıza iyi gelmez. Vücudun trans yağları sindirmesi oldukça zordur. Bu yüzden araştırmalar sonucu Alzheimer hastalığını trans yağlar %75 oranında arttırıyor. Her gün tükettiğiniz birçok yiyeceğin içerisinde trans yağ bulunuyor. Kendi sağlığınızı korumak için trans yağa hayır demelisiniz.
Yiyecekler Ve Alzheimer
Kanlarında yüksek trans yağ bulunan kişilerin yıllar sonra demans hastalığına yakalanma oranlarının %75 olduğunu açıkladı. Her gün tüketilen gıdalarda bulunan trans yağlar ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Cips ve kraker gibi birçok yiyeceğin içerisinde bulunan trans yağ tüketimini azaltmalı hatta hiç tüketmemelisiniz.
Kullanmamanız Gereken Yiyecekler
Trans yağlar sadece abur cuburlarda bulunmaz. Bazen sürekli tükettiğimiz ve sağlıklı bulduğumuz yiyeceklerin içerisinde de yer alır. Et, süt ürünlerinde de trans yağ kullanımı oldukça yaygın. Ürün içeriklerini kontrol ederek yiyecek tüketimi gerçekleştirin. Alttaki yiyecekleri yemekten uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.
- İşlenmiş peynirler Alzheimer proteinlerinin oluşmasına neden olur,
- Pastırma, jambon gibi işlenmiş etler ise karaciğer beyin için toksik yağ üretimini sağlar,
- Alzheimer ile ilişkili nitritleri ise alkol üretir,
- Pirinç, ekmek, makarna gibi beyaz yiyecekler ise insülin üretiminde artışa neden olur,
- Margarin ise trans yağ içerir,
- Patates kızartması, nugget gibi kızarmış yiyecekler ise Alzheimer neden olan trans yağı içerisinde barındırır,
- Kahve kremasının içerisinde de trans yağ bulunur.