Evet. Kurban Bayramı arefesinde oruç tutulur. Hatta Kurban Bayramı arefesinde oruç tutmanın dinen de günahların affı için önemli bir eylem olduğu söylenmektedir. Arefe gününde tutulan orucun kişinin geçmiş ve gelecek 1 yıllık günahlarının bağışlanacağı dile getirilmektedir. Ancak oruç bayram günü devam ettirilmemelidir.

Kurban bayramı orucu tutarak günahlarınız için af dilebilirsiniz. Arefe günü aynı zamanda Zilhicce ayının 9. Günüdür. Bugün 

Kurbanda Arefe Günü Oruç Tutmak

Kurbanda arefe günü oruç tutmak Peygamber efendimiz tarafından anlatılana göre sevaptır. Ebu Katade tarafından aktarılan hadise göre kişi arefe gününde Allah rızası için oruç tutarsa kişinin geçmiş bir yıl ve gelecek bir yıllık günahları affolunur.

Beyhaki tarafından rivayet edilenlere göre ise Hz. Aişe arefe gününde tutulan orucun 1000 günlük oruç sevabı olduğunu söylediği bilinmektedir.

Arefe günü oruç tutacak kimseler bir hususa dikkat etmelidir. Arefe gününde hac ibadetini yapan kimseler Arafat vakfesinde bulunmamalıdır. Peygamber efendimizin Ebu Hüreyre tarafından nakledilenlere göre arefe gününde Arafat’ta oruç tutmayı yasakladığı bilinmektedir.  

Kurban Bayramı’nda Tutulan Oruç Ne Zaman Açılır?

Kurban Bayramı’nda Tutulan Oruç Ne Zaman Açılır

Kurban Bayramı’nda oruç tutmak tavsiye edilmemektedir. Bununla birlikte bayram günü oruç tutmanız halinde oruç açılma zamanı da yine akşam ezanı vaktidir. Diyanet tarafından tahrimen mekruh olarak kabul edilen bayramda tutulan oruçlar çoğu alim tarafından da yasak olarak nitelendirilmektedir.

Oruç imsak vaktinin girmesi ile başlar ve akşam ezanı ile son bulur. Oruç tutmanın amacı insanın nefsini Allah rızası için yemek ve içmekten uzak tutarak terbiye etmesidir. Bayramlarda oruç tutulmaması tavsiye edilir çünkü bayramlar sevdiklerimiz ile birlikte yiyip içeceğimiz zamanlardır.

Kurban Bayramı’nda Oruç Tutulur Mu?

Bayramda oruç tutulması mekruhtur. Birçok alim tarafından bayramda oruç tutmanın yasak olduğu dile getirilmektedir.

Kurban Bayramı Arefesinde Oruç Tutmak Günah Mı?

Hayır. Kurban Bayramı arefe gününde oruç tutmak sevaptır. Kurban Bayramı arefesinde tutulan orucun kişinin geçmiş ve gelecek 1 yıl içerisindeki günahlarının affına imkan tanıyacağı da bilinmektedir.

Kurbanlık Hayvanın Dişleri Nasıl Olmalı

Kurban Kesim (Bölme) Fiyatları – Büyükbaş Kesim Ücreti

Kurban Keserken Hangi Dua Okunur