Çelikel eğitim vakfı burs kimlere verilir ve Çelikel eğitim vakfı burs şartlarının neler olduğu hakkında öğrenmek istediğiniz bütün sorulara yanıt oluyoruz.

Çelikel Eğitim Vakfı burs başvurusu 2023 eğitim ve öğretim yılı için alınmaya başlandı. Başvuruların nasıl gerçekleşeceğini bilmiyorsanız sizler için yazımızda detaylı bir şekilde ele aldık.  

Günümüz şartlarında eğitim alan bir öğrencinin temel ihtiyaçlarını karşılaması oldukça zorlaştı. KYK burs ödemesinin dışında farklı kurumlardan da burs imkanın sunulması birçok öğrencinin yükünü ortadan kaldırmaktadır. Lises Vakfı burs, ESEV Vakfı gibi birçok kurum ve kuruluş öğrencilerin eğitimine destek vermektedir. Çelikel Eğitim Vakfı tarafından sağlanan bursa başvurmak için alttaki adımları takip ediniz. 

  • İlk olarak microfon web sitesine gitmeniz gerekir.  
  • Ardından Çelikel Eğitim Vakfı’nın sayfasına gidin.  
  • Bu kısımda yer alan İlanlarımız seçeneğine tıklayınız. 
  • Daha sonra karşınıza gelen Alev Topları Programı seçeneğinin alt kısmında yer alan Başvur seçeneğine tıklayın. 
  • Burs başvuru formuna kolayca ulaşabilirsiniz. 

Burs başvuruları sadece Microfon sistemi üzerinden alınacak olup 11 Eylül saat 17.00’de başvuru alımı sona erecektir. Başvuruların tamamlanmasının ardından seçmeler gerçekleşecektir. Bazı kurumlar bursluluk sınavı ile öğrenci alımı yaparken bazı kurumlar ön değerlendirme ve seçme şeklinde sistem uygulamaktadır.  

Çelikel Eğitim Vakfı Kimin?

Burs başvurusunda bulunacak olan öğrenciler Çelikel Eğitim Vakfı’nın kime ait olduğunu ve yönetim kurulu üyelerini merak etmektedir. Çelikel Eğitim Vakfı maddi durumu olmayan, yaratıcı, yapıcı ilişkiler kuran kişilere burs imkanı sunmaktadır. Çelikel Eğitim Vakfı’nın kurucusu Rıdvan Çelikel’dir.  

2007 yılından beri faaliyet gösteren bu vakıf öğrencilerin eğitim hayatına destek olmaktadır. Bu vakfın yönetim kurulu üyeleri ise şu şekildedir;  

  • Avniye Mukaddes Akay 
  • Hale Nilgün Ertop 
  • Orhan Saltuk Ertop 
  • Merve Şirin Çelikel 
  • Rıdvan Çelikel 
Çelikel Eğitim Vakfı Kiminn

Çelikel Eğitim Vakfı Bursu Ne Kadar

Çelikel Eğitim Vakfı tarafından öğrencilere sağlanacak burs 2022 ve 2023 eğitim yılı için 1.500 TL olacağı açıklanmıştır. Burslar 12 ay boyunca öğrencinin hesabına aktarılacaktır. Çelikel Eğitim bursundan yararlanmak için bazı şartların ve bazı adımların gerçekleştirilmesi gerekir. Başvuru gerçekleştiren adayların ön değerlendirme sürecine girer. Ön değerlendirme sürecinden sonra grup mülakatı ve bireysel mülakat gerçekleşir. Bu mülakatları geçen kişiler 1.500 TL burstan yararlanabilirler.  

Çelikel Eğitim Vakfı Burs Şartları

Çelikel Eğitim Vakfı’na başvuruda bulunmanız için bazı şartları sağlamanız gerekir. Bu şartları sağlayan adayların başvuruları kabul edilecektir. Şartları sağlamayan kişilerin ise başvuruları kabul edilmez. İşte Çelikel Eğitim Vakfı’nın adaylarda beklediği başvuru şartları şu şekildedir; 

  • 2023 YKS sınavına girmiş olan, 
  • İstanbul ilinin devlet üniversitelerinde eğitim gören ya da Vakıf üniversitelerinde %100 eğitim olan kişiler, 
  • Hanede kişi başına düşen aylık gelirin 3.000 TL ya da daha düşük olması, 
  • Ayrıca merkezi yerleştirme ile öğrenci alan programlarda Sayısal Puan türüyse ilk 30 bine girilme şartı vardır. Eşit Ağırlık puan türüyse 15 bin, Sözel ise 10 bin, Dil için 5 bin, TYT için 10 bin sıralamasına girmeniz gerekir.  

Yukarıdaki şartları sağlayan kişilerin başvuruları ön değerlendirme sürecinde ele alınır. Başvuru gerçekleştirirken eksiksiz ve tam bilgi girmeniz daha doğru olacaktır.  

Çelikel Burs Başvuru 

Çelikel Burs Başvuru

Çelikel burs başvuruları sadece Microfon sistemi üzerinden alınmaktadır. İlk başvuruları Microfon sisteminden yapmak için linkine tıklamanız yeterli olacaktır.  Bunun dışında herhangi bir sistemden başvuru kabul edilmeyecektir.  

Başvuru kabulü 11 Eylül tarihinde sona erecektir. 11 Eylül’den sonra ön değerlendirme süreci başlar. 12 ile 16 Eylül arasında ön değerlendirme süreci gerçekleşir. Bu süreçte gerekli durumlarda öğrenciden belge istenir. Sonuçlar açıklandıktan sonra 25 Eylül tarihine kadar başvuru belgelerinin teslim edilmesi gerekir. 5 Ekim tarihinde grup mülakatı gerçekleşir ve ardından 21 Ekim’de bireysel başvurular gerçekleşir. 27 Ekim tarihinde ise kazanan kişiler net bir şekilde açıklanacaktır.  

Ankara Büyükşehir Belediyesi Burs Başvurusu

Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Burs