Aile hekimi maaşı, görev yeri, kıdem, uzmanlık durumuna göre değişebilir. Kamuda çalışan aile hekimlerinin maaşları: 44.300 TL ile 70.900 TL arasında değişmektedir.

Aile hekimi maaşı kaç paradır sorusu herkes tarafından oldukça merak ediliyor. Güncel maaş verilerine göre aile hekimi maaşları için en az 44.000 TL ödeme yapılıyor. Maaşların miktarı ise kıdeme ve meslekteki deneyim süresine göre değişkenlik gösteriyor.

Aile Hekimi MaaşıGüncel
Kıdemli Aile Hekimi44.000 – 70.000 TL
Aile Hekimi Maaşı
İngiltere Aile HekimiGüncel
Aile Hekimi Maaşı£24,000 – £114,000

Belirttiğimiz tutar yeni başlayan aile hekimlerine ödenen tutardır. Ancak 25 yıldan fazla kıdemi bulunan aile hekimleri 70 Bin TL’ye kadar maaş alabiliyor. Tabi belirtilen bu maaş tutarlarını etkileyen farklı etkenler de bulunuyor. Örneğin doktorun evli ya da bekâr olması puanlama sistemine göre puan kazanmasına ve maaşının yüksek olmasına neden oluyor. Evli ve bir çocuk sahibi olan aile hekimleri toplam 1000 maaş puanı alıyor. Bu puan ise maaşlarının 44.000 TL seviyesinde olmasını sağlıyor.

Uzman Aile Hekimi Maaşı

Uzman Aile Hekimi Maaşı

Uzman aile hekimi maaşı ne kadar oldu sorusu da merakla araştırılanlar arasında yer alıyor. Aile hekimi maaşı 44,000 TL’dir. Aile hekimlerinin maaşlarını etkileyen çok sayıda faktör olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Uzman aile hekimlerinin maaşlarında da bu faktörler son derece belirleyicidir. Kısaca etkenleri sıralamak gerekirse de;

  • Aile hekiminin kabul ettiği hasta sayısı (sistemde kayıtlı görünen hasta sayısı)
  • Maaşlara uygulanan kesintiler (vergi vs.)
  • Yıllık yapılan maaş zam oranları
  • Aile hekiminin meslekteki uzmanlığı ve kıdemi
  • Maaşa uygulanan puanlama sisteminden kaç puan aldığı
  • Aile hekiminin evli bekar olması, çocuk sayısı vb. faktörler

Aile hekimliği asistan maaşları ve uzman maaşları tüm bu kriterlere göre belirleniyor. Yurtdışında aile hekimi maaşları ne kadar ödeniyor?

İngiltere’de Aile Hekimi Maaşı

Uzman ya da pratisyen aile hekimi maaşı ülkemizde yukarıda ifade ettiğimiz gibidir. Bu maaş tutarları her yıl maaş zamlarıyla beraber güncellenerek sunuluyor. Bu noktada pek çok kişi İngiltere’de aile hekimi maaşı sorusuna da cevap arıyor.

İngiltere yıllık aile hekimi maaşı £24,000 – £114,000 sterlindir.

Yurtdışında çalışmak isteyen doktorların bu konuda daha fazla araştırma yaptığını söylemek de yanlış olmayacaktır. Yeni başlayan aile hekimleri (1-3 yıllık) ortalama yıllık 111.000 Sterlin maaş alıyor. Kıdemli bir aile hekimi (8+ yıllık) ortalama 214.000 Sterlin maaş alıyor.

Diş Hekimi Maaşları

Özel Hastane Doktor Maaşları