Cuma günü öğle namazı nasıl kılınır sorusunun cevabı için yazımızın devamını okuyabilirsiniz. Cuma namazı Müslüman olan insanlar için farz kılınmıştır fakat bazı durumlarda eğer bir kişi Cuma namazını kaçırdıysa o günün öğle namazını kılabilir.
Hasta olunduğu için ya da yolculuk sebebiyle Cuma namazını kılmadığınızda peşine öğle namazı kılarsanız farzı yerine getirmiş olursunuz. Eğer çok büyük ve geçerli bir sebep yokken Cuma namazı kılmamışsa yine öğle namazını kılar ama bir taraftan da tövbe etmesi gerekir.
12 Bin İhlas Hatmi Nasıl Başlanır?
Cuma Günü Öğle Namazı Kaç Rekat
Cuma namazı kılamayan ve mazereti olan kişiler o gün öğle namazını kılabilir. Cuma günü öğle namazı kaç rekat sorusunun ayrıntısı aşağıdaki gibidir:
- 4 ilk sünnet
- 4 farz
- 2 son sünnet
Öğle namazı yukarıdaki açıklanan farz ve sünnetlerin toplamı olarak 10 rekat kılınır. Cuma namazını kılamayıp öğle namazı kılan kişi yine farzı yerine getirmiş olur ama geçerli bir sebebi olması gerekir. Geçerli bir sebebi yoksa günah işlemiş sayılır.
Üzerimde Nazar Olduğunu Nasıl Anlarım?
Cuma Namazı ile Öğle Namazı Nasıl Birlikte Kılınır
Cuma namazı öğle namazı gibi 10 rekat olarak kılınır. Cuma namazı ile öğle namazı nasıl birlikte kılınır derseniz internetten detaylı açıklamasını okuyabilirsiniz. İlk olarak ilk sünnet öğle namazı ilk sünnetiymişçesine kılınır. Daha sonra müezzin hutbe okumasına geçer. Müezzin hutbeyi bitirince cemaat önüne geçerek Cuma namazının 2 rekatını kıldırır.
2 rekat farzdan sonra son sünnete geçilir. Cuma namazının son sünneti öğle namazının ilk sünneti olarak kılınır. Bu ritüelle Cuma namazı bitmiş olur. Cemaat hep birlikte camide gerçekleştirir. 2 rekat farz sırasında cemaat ve imam birlikte niyet ederler.
Cuma Namazı ve Öğle Namazı Kaç Rekat
Cuma namazı ve öğle namazı ikisi de toplam 10 rekattır. Yalnızca farz ve sünnetleri farklıdır. Cuma namazı ve öğle namazı kaç rekat bilgisi şöyledir; Cuma namazı 4 rekat ilk sünnet, 2 rekat farz, 4 rekat son sünnet olarak kılınır. Öğle namazı 4 rekat ilk sünnet, 4 rekat farz ile 2 rekat son sünnet olarak kılınır.