Gelin pastası tarifi gerçekten yeni gelinlerin hazırladığını düşüneceğiniz tarzdan bir tatlı. Bu tatlıyı doğru ölçüler ile yaparsanız tam kıvamında bir lezzet elde edebilirsiniz. Tatlı severlerin mutlaka denemesi gereken tariflerden biri.
Şerbetinden tutun da kremasına kadar bir araya geldiklerinde harika bir lezzet oluşturmak isterseniz gelin pastası sizler için harika bir seçenek olabilir. Üstelik kolayca yapılabilen bir tarif. Tam olarak gelin pastası lezzetini yakalamak için malzemeleri ve püf noktalarını birebir uygulamayı ihmal etmeyin. Gelelim tatlı severlerin vazgeçemediği tarif gelin pastasına.
Gelin pastası malzemeleri
Gelin pastası keki malzemeleri;
- 4 adet orta boy yumurta (Yumurtalar küçükse 5 yumurta kullanabilirsiniz.)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 su bardağı un
Gelin pastası kekini ıslatmak için gerekli malzemeler;
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı soğuk süt
Gelin pastası muhallebisi için malzemeler;
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 paket krem şanti (75 gramlık)
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
Gelin pastasının üzeri için ceviz, hindistan cevizi ya da fındık parçaları hazırlayabilirsiniz.
Gelin Pastası Yapılışı
Gelin pastası yapılışı ile oldukça kolay olmakla birlikte bazı püf noktalara sahiptir. Öncelikle malzemeleri hazırlarken lütfen tamı tamına hazırlamaya özen gösterin. Malzemeleriniz hazırsa geçelim gelin pastası yapılışına;
- Şeker ile yumurtayı bir kaba alalım. Mikser yardımı ile mayonez kıvamını alana kadar karıştıralım. (Burada kıvam çok önemli. Birkaç dakika karıştırıp bırakmayın. Mayonez kıvamını alana kadar mutlaka karıştırın.)
- Karışımın üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyelim. Karıştırmaya devam edelim.
- Orta boy dikdörtgen bir borcamın içini yağlayarak hazırlayalım.
- Fırını önceden 170 derecede ısıtalım.
- Isıtılmış fırının içerisinde gelin pastası kekini koyarak pişmeye bırakalım.
- Fırında geçen 15 dakikanın sonunda kek hazır olacaktır. Keki fırından alarak pişip pişmediğini kontrol edin.
- Gelin pastası kekini ıslatmak için süt ve şekeri karıştırarak homojen bir kıvama getirelim.
- Kek soğuduktan sonra gelin pastası kekini ıslatmak için hazırladığımız karışımı kekin üzerine gezdirelim.
- Pastanın muhallebisini yapmak üzere krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye alalım. Malzemeleri karıştırdıktan sonra orta ayarda ateşi yakalım.
- Malzemeler bir arada koyulaşana kadar sürekli karıştıralım.
- Malzemeler koyulaştıktan sonra ocağın altını kaparat karışımı ara ara karıştırarak soğutalım.
- Muhallebi malzemeleri ılıdığında krem şantiyi de ekleyerek karıştıralım. Burada karışımı mikserle karıştırmanız gerekiyor. Hızlı bir şekilde çırptıktan sonra muhallebinin kıvamını kontrol edin.
- Muhallebinin kıvamı fazla katı ise birkaç yemek kaşığı süt ekleyerek muhallebinin katılığını çözebilirsiniz.
- Muhallebiyi hazırladıktan sonra sütünü çeken kekin üzerine homojen bir şekilde dağıtalım.
- Ağzını streç film ile kapatarak buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Birkaç saat dinlendikten sonra gelin pastası hazır olacaktır.
1 porsiyon gelin pastası 400 kalori kadardır.
Gelin pastası yemek istiyor ancak kalorisinden dolayı rahatsız oluyorsanız size tam olarak bu pastanın her bir porsiyonunun ne kadar kalori ettiğini söyleyelim. Porsiyon başına 400 kalori kadar alıyorsunuz. Pastanızın kalorisi biraz fazla olsa da lezzeti tam misafirlere layık.
Gelin Pastası Püf Noktaları
Gelin pastasının bazı püf noktaları var ki bu püf noktaları uygularsanız pastanın mükemmel olması kaçınılmaz olur. Gelin pastasında mutlaka yumurta ile şekeri mayonez kıvamı alana kadar karıştırın.
Bununla birlikte malzemeleri seçerken mutlaka malzemeleri daha önceden oda sıcaklığına getirin. Keki ıslatmak için kullanacağınız sütlü karışımı kek soğuduktan sonra dökün. Son bir püf nokta ise gelin pastasını fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika kesinlikle fırının kapağını açmayın.
Gelin pastası hazırlarken kekin fırında kalma süresi farklı olabilir. Fırınınızın çeşidine göre farklılaşsa da ilk 20 dakika kesinlikle fırının kapağını açmayın. Alt üst aynı anda açın ancak turbo modunu kullanmayın.