Kinoa nasıl tüketilir sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından merak edilen konular arasında yerini alıyor. Sert yapısı olan Kinoa çiğ tüketilir mi, yemeklerde kullanılır mı sorularının yanıtlarını detaylı bir şekilde ele aldık.
Ülkemizde son zamanlarda birçok kişi tarafından Kinoa tüketilmeye başladı. Yüksek besin değerine sahip Kinoa genellikle haşlanarak ya da yemeklere katılarak kullanılır. En iyi demir ilaçlarından bile zengin, B2 vitamini ve yüksek lif içeren bir besindir. Kinoa hafta da üç kere tüketilmesi gerekir.
Kinoa bitkisi un haline getirip keklerde ya da salata içerisinde kolayca tüketebilirsiniz. Ayrıca Kinoa genellikle haşlanır ardından taneleri irileşip yumuşayınca sulu çorbalara da katılabilir. Kısacası kinoa ekmek yapımından köfte yapımına kadar birçok yemeğe katılarak tüketilmektedir.
Kinoa Çiğ Nasıl Tüketilir
Kinoa içerisinde bulundurduğu vitamin, yüksek lif ve proteinden dolayı birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Genellikle Kinoa sert yapısından dolayı haşlanarak tüketilmektedir. Kinoa çok sert bir yapıya sahip olduğu için pişirmeden ya da haşlamadan tüketmeniz doğru değildir.
Kinoa aslında pirince benzer bir yapıya sahiptir. Nasıl pirinç kullanırken haşlıyor ya da pişiriyorsak Kinoa için de aynı şey geçerlidir. Ancak çiğ tüketmek isteyen ve çiğ tüketen birçok kişi vardır. Çiğ yapısının sert ve acı olduğunu unutmayınız. Çiğ tüketmek istiyorsanız salatalarda, yoğurt, puding gibi yemeklerin içerisine ilave ederek tüketebilirsiniz.
Kinoa Nasıl Kullanılır Zayıflamak İçin
Kinoa bitkisinin birçok faydasının olduğunu ve birçok kişinin tüketmesi gerektiğini söylemiştik. Bu kadar faydasının yanında bir de kilo vermek isteyen kişilere yardımcı olacak bir yapısı vardır. Kinoa bitkisini öğün olarak tükettiğiniz zaman kolayca kilo verebilirsiniz. Birçok diyet listesi içerisinde Kinoa yer alır. Kilo vermek isteyen kişilerin Kinoa bitkisini sıkça kullandıkları tarif şu şekildedir;
- Bir kase yoğurdun içerisine bir çorba kaşığı Kinoa ilave ederek karıştırın.
- Karıştırma işlemi bittikten sonra kolayca tüketebilirsiniz.
- Sabah ve akşam olmak üzere ara öğünlerde tüketilmesi gerekir.
Salata ve yoğurt içerisinde bir çorba kaşığı Kinoa bitkisi kullanarak kolayca tüketebilirsiniz. İsterseniz haşlanmış isterseniz çiğ tüketebilirsiniz. Ancak bizim önerimiz haşlayarak tüketmeniz daha iyi olacaktır.