Kırlangıç balığı fiyatı kilogram başına değişkenlik gösterebilmektedir. Ülkemizde kırlangıç balığının yaşam alanları Marmara, Akdeniz ve Ege denizleridir. Çok yavaş hareketleri ile bilinen bu balık türü lezzet açısından birçok farklı yemeğin ana malzemesi olacak kadar lezzetlidir.

  • Kırlangıç Balığı Fiyatı (1 kg); 524 TL

Kırlangıç balığı fiyatları 150 TL-250 TL civarında seyrediyordu. Kırlangıç balığı fiyatlarının 200 TL ile 350 TL arasında şekillendiği bilinmektedir. Son 5 yılın kırlangıç fiyatları:

  • 2019 yılı kg fiyatı: 40 TL -100 TL.
  • 2020 yılı kg fiyatı: 50 TL – 150 TL.
  • 2021 yılı kg fiyatı: 100 TL – 200 TL.
  • 2022 yılı kg fiyatı: 150 TL – 250 TL.
  • 2023 yılı kg fiyatı: 180 TL – 300 TL.

Kırlangıç Balığı Zehirli Mi

Kırlangıç Balığı Fiyatı

Kırlangıç balığı zehirli mi, kırlangıç balığının eti zehirli değildir. Kırlangıç balıkları dikenleri zehirli olan balıklardır. Bu balıkların sırt kısımlarında olan dikenleri doğrudan deri ile temas ettiğinde bazı alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir.

Kırlangıç balığı nadir bulunan ve ortalama boyutlarda olan bir balık türüdür. Yaklaşık olarak 30 cm boyunda olan kırlangıçların rengi kırmızıdır. Daha küçük boyutlu olan ve derviş balığı olarak adlandırılan kırlangıç balıkları da mevcuttur. Kırlangıç balığı yakalanırken nasıl tutulduğuna ve dikenlerinin doğrudan cilt ile temas etmemesine dikkat etmek gerekir.



Kırlangıç Balığı Yenir Mi

Kırlangıç Balığı Fiyatı

Kırlangıç balığı yenir mi, kırlangıç balığı doğru bir şekilde temizlendiğinde yenilebilen lezzetli bir balıktır. Balığın en lezzetli kısımlarından biri de baş kısmı olarak bilinir. Kırlangıç balığı çorba, ızgara gibi farklı yöntemleri ile pişirilebilmektedir.  

Kırlangıç balığı nasıl pişirilirse pişirilsin öncesinde dikkatli bir şekilde ayıklanması gerekir. Pulları ve dikenlerinden arındırılmadan tüketilmesi insan sağlığı için uygun görülmemektedir. Kırlangıç balığı pişirilirken baharatlar ve sarımsak ile de çok yakıştırılan balıklar arasındadır. 

Kırlangıç Balığı Nasıl Pişirilir

Kırlangıç Balığı Fiyatı

Kırlangıç balığı nasıl pişirilir, kırlangıç balığı birçok farklı teknik ile pişirilebilen lezzetli balıklardan biridir. Balık restoranlarında en çok görülen ve sevilen pişirme yöntemi ise kırlangıç çorbasıdır. Hangi pişirme tekniğini seçerseniz seçin ilk adım balığı temizlemek olmalıdır.

Kırlangıç balığının baş kısmı genellikle çorba yapımında kullanılırken gövde ve kuyruk kısmı ızgara, tava ve buğulama gibi pişirme yöntemlerinde tercih edilmektedir. Kırlangıç balığını pişirmek için tercih edebileceğiniz yöntemler;

  • Çorba,
  • Buğulama,
  • Yahni,
  • Tava,
  • Fırın,
  • Izgara.

Kırlangıç balığının üzerindeki pulları kibar bir şekilde balık etini kesmeden ayıklamalısınız. Ardından balığın iç organlarını karnına bir kesik atarak çıkarmalı ve pişmeye hazır hale getirmelisiniz.  Kırlangıç balığını 3 parçaya ayırmanız gerekir. Bu parçalar baş, gövde ve kuyruk kısımlarıdır.

Kırlangıç balığı güzel mi?

Lezzeti açısından tercih edilen kırlangıç balığı tadanların yorumları oldukça iştah açıcı. Pişirilme şekilleri ise tava ve fırında lezzetine lezzet kattığı söyleniyor. Diğer balıklara göre tavada piştiğinde Evde balık kokusu pek bırakmamaktadır.

Kırlangıç balığı nerede bulunur?

8 ile 24 derece sıcaklıkta sıkça rastlanan kırlangıç balığının ülkemizde av mevsimi yoktur. Daha çok Hint okyanusu kıyılarında görülmektedir.