Kıymalı yemekler ve fırında-kıymalı yemekler nefis yemek tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Beğenilen 30 yemek tarifi kıymalı tarifleri birlikte inceleyelim.

Kıymalı yemekler sofraların en güzide seçenekleri arasında yer alıyor. Her yöreye ait farklı kıymalı yemek seçeneği mevcuttur. Bunun yanı sıra son derece basit olan tariflerin olduğunu da söyleyebiliriz. Genelde sofranıza lezzet katabilecek en popüler kıymalı yemek seçenekleri kısaca şunlardır;

  • Köfteli çorba
  • Patates oturtma
  • Haşlama içli köfte
  • Beşamel soslu köfte 
  • Kayseri yağlaması
  • Etli lahana sarması
  • Kıymalı bulgurlu börek
  • Kıymalı ekmek kebabı
  • Kıymalı sebzeli pirinç 
  • Pazılı kıymalı bulgur
  • Yoğurtlu kıymalı karnabahar kavurması
  • Ev yapımı beyti sarma
  • 200 gram kıymayla Kıbrıs köfte
  • Kozalak mantı
  • Kıymalı patates graten
  • Islak hamburger
  • İtalyan usulü lazanya 
  • Yufkadan lahmacun
  • Patriot böreği
  • Kesme poğaça
  • Et basması
  • Fırında patlıcan oturtma 
  • Pırasalı kıymalı pide muffin
  • Kabak enchilada
  • Fırında kıymalı sebze dizmesi 
  • Mantı tadında arpa şehriye
  • Kıymalı nohut yemeği 
  • Tepsi kebabı
  • Kıymalı pide 
  • Pırasa dolması
  • Cantık
  • Patatesten içli köfte
  • Fıccın 
  • Dalyan köfte
  • Rulo lazanya 
  • Taco 
  • Poşe yumurtalı kıymalı bazlama
  • 250 gram kıymayla 2 tepsi fındık lahmacun

Ana malzemesi kıyma olup en çok tercihe dilen yemek seçenekleri yukarıda sıraladığımız gibidir. Bu seçenekler için tariflerin detayları farklılık gösteriyor.

Tencerede-Kıymalı Yemekler

Tencerede-Kıymalı Yemekler

Tencerede-kıymalı yemekler denince akla direk tencerede kıymalı patates oturtma gelir. Sofraların vazgeçilmezi olan tencerede kıymalı patates oturtma tarifinin detayları şöyledir;

MALZEMELER;

  • 4 adet patates
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biberi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • 2 buçuk su bardağı kadar sıcak su

YAPILIŞI;

  • Patatesler soyulduktan sonra yıkanır ve halka halka doğranır,
  • Derin bir tencereye sıvı yağını alıp küçük küçük doğradığımız soğan ve biber ekleyip kavrularak devam edilir.
  • Daha sonra ise üzerine kıyma konup rengi donene kadar sotelenir.
  • Ardından salça, sarımsak ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Üzerine patatesler eklenip güzelce karıştırılarak devam edilir.
  • Patatesler görünecek şekilde sıcak su ilave edilip devam edilir.
  • Tuzunu da ekleyerek kaynamaya bırakılır.
  • Ardından ise kaynayınca altı kısılıp kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir altı kapatılıp sıcak servis edilir.

Hem kolay hem de son derece basit olan bu tarifi siz de kıymalı yemek olarak deneyebilirsiniz.


Daha fazla ilgili içerik;


Fırında-Kıymalı Yemekler Nefis Yemek Tarifleri

Fırında-kıymalı yemekler nefis yemek tarifleri sitesinde farklı kullanıcılar tarafından yayınlanıyor. Bu tarifler arasından en sevileni ise fırında kıymalı patates dizmesi olarak dikkat çekiyor. Kısaca tarifi ise şu şekildedir;

MALZEMELER;

  • 2-3 adet kadar patates
  • 500 gram kadar kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 2-3 diş kadar sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kadar domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı kadar kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kadar karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • Bir miktar maydanoz
  • 1 su bardağı kadar su

YAPILIŞI;

  • Tavaya sığı yağ alarak doğranan soğanları ekleyip kavurun.
  • Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Kavrulan soğan ve kıymanın üzerine ise sarımsak, tuz, domates salçası ve biber salçasıyla baharatları ekleyin.
  • Son adımda maydanozu doğrayıp ekleyerek üzerine su ilave ettikten sonra birkaç dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Harcınız iyice kızardıktan sonra ocaktan kaldırın.
  • Dilimlenen patatesleri fırın kabına dizin.
  • Kıymalı harcı patateslerin üzerine dizerek ardından D şeklinde kestiğiniz patateslerle bir sıra üzerini kapatın.
  • Son adımda ise hazırlanan kıymalı harçtan kalan suyu patatesin üzerinde gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına atarak, yarım saat pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Fırında kıymalı patates dizmesi tarifinin tüm detayları yukarıda yer verdiğimiz gibidir.

Yöresel Kıymalı Yemekler

Yöresel kıymalı yemekler sıkça merak ediliyor her yöreye ait farklı kıymalı yemek seçenekleri mevcuttur. Bunlar arasından en çok tercih edilenler şu şekildedir;

  • Beyti kebap
  • Kıymalı püre,
  • Arap tavası, 
  • Kıymalı patates dizmesi,
  • Püreli köfte,
  • İslim kebabı,
  • Kadınbudu köfte,
  • Patates köftesi, 
  • Fırında kıymalı yemekler 

Tüm bu yemekler en sık tercih edilen yöresel kıymalı yemek seçenekleridir. Kıyma ile yapabileceğiniz en lezzetli yemek isimleri ve tariflerine içeriğimizde yer verdik. Siz de tarifler hakkında görüş ve sorularınızı hemen yorum alanına yazarak bizden geri bildirim alabilirsiniz.