Mereng nedir ve nasıl yapılır sorusunun yanıtı araştırılıyor. En güzel mereng yapımı için yapmanız gereken tüm detayları içeriğimizde ele aldık.

Herkesin sevdiği lezzetlerin başında mereng gelir. Pastane raflarında yer alan mereng genellikle köpük kurabiye olarak bilinir. Sirkeli tuzlu kurabiye gibi olmasa da dışı katı içi yumuşak köpük görünümlü bir kurabiyedir. Keyifle tüketilen tatlardan biri olan mereng kurabiye çeşitleri arasında yer alır. Genellikle meyve ya da dondurma ile servis edilir. Hem pasta süslemelerinde hem de tek başına tüketebilirsiniz. Uzun yıllardır tüm dünyadaki insanlar merengi severek kullanır. Üstelik mereng yapımı zannettiğiniz kadar zor değil. Pişirilme süresi ve pudra şekerinin ilave edilme oranı mereng kurabiyesinin en büyük iki faktörleri arasında yer alır. Nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız hadi gelin birlikte bakalım.

Mereng Arda’nın Mutfağı

Mereng Arda'nın Mutfağı

Arda’nın mutfağı son zamanlarda birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Kremalı domates çorbasından hasanpaşa köftesine kadar birçok kategoride tariflerini paylaşıyor. Ünlü şef Arda, mereng yapımı için özel bir tarif yayınladı. Ballı ve incirli mereng yapmak istiyorsanız kullanmanız gereken malzemeler ve mereng yapılışı şu şekildedir;

Kullanılacak Malzemeler;

  • İncir,
  • 9 adet yumurtanın beyazı,
  • 500 gram şeker,
  • Tuz,
  • Bal

Yapılışı;

Yumurtaları kırdıktan sonra beyazını ayrı bir kaseye alın. yumurta beyazını koyduğunuz kaseye şeker ve tuz ekleyin. Tuz oranı bir tutam olacak şekilde ekleme yapılır. Mikser yardımıyla bu karışımı iyice karıştırın. Kar kıvamına geldikten sonra elde ettiğiniz karışımız büyük buzdolabı poşetinin içerisine yerleştirin. Poşetin ucunu kestikten sonra fırın tepsinizin köşelerine bir tutam olacak şekilde yerleştirin. Yumurta beyazını tabana yaydıktan sonra üzerine 4 parçaya ayırdığınız incirleri ekleyin. İncirlerin tam bölünmemesi gerekir sadece 4 eşit parçaya bölün. İncirin iç kısmına ve yanlarına karışımdan sıkın. 140 derecelik fırına incirleri atın ve pişirmeye başlayın. 20 dakika içerisinde ballı merenginiz hazır olacaktır.

İtalyan Merengi Nasıl Yapılır

İtalyan Merengi Nasıl Yapılır

İtalyan merengi pastaları süslemek için kullanılır. Yapımı oldukça basittir. Evinizde bulunan malzemeler sayesinde kolayca İtalyan merengini elde edebilirsiniz. Peki dünyaca ünlü İtalyan merengi nasıl yapılır?

Kullanılacak Malzemeler

  • 3 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı su,
  • 8 adet yumurta akı

3 su bardağı toz şeker ile 1 su bardağı suyu aynı tencereye koyun. Suyun kaynamasına izin verin. Çok fazla karışımı kaynatmayınız. Kaynadıktan hemen sonra ocağı söndürebilirsiniz. 8 adet yumurta aklarını bir kaseye alarak kıvama gelene kadar karıştırın. Şekerli su karışımına elde ettiğiniz yumurta akını eklemeye başlayın. Yavaş yavaş yumurta aklarını eklemeniz gerekir. Yumurtayı ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. Karışım soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.