No bootable device hatası ile karşılaştığınız zaman çözümü nedir şeklinde araştırma yapıyor olabilirsiniz. Bilgisayarlarda bildiğiniz üzere işletim sistemlerinin kurulu olduğu bölümler en işlevsel ve birincil bölümlerdir. İşletim sisteminde ön yüklemelerin etkin olarak ayarlanması hata oluşmaması adına oldukça önemlidir.
Hata Rehberi
Eğer ön yükleme ayarlarını doğru ayarlamazsanız yani etkin değil şekilde ayarlarsanız karşınıza no bootable device hatası çıkacaktır. Bu hata ile karşılaştığınız zaman endişe duymamanız gerekir. Peki, bu sorun nasıl çözülür? Hangi adımlar takip edilmelidir? Tüm bu soruların yanıtlarına hızlıca yanıt bulmak üzere içeriğimizin devamını inceleyebilirsiniz.
No Bootable Device Hatası Neden Olur?
No bootable device hatası en yalın tanımıyla bilgisayarlardaki açıp kapama düğmesine basıldığı zaman yükleme işleminin başlamıyor olması sonucunda ekrana yansıyan bir hatadır. Her bilgisayar türünde karşılaşabileceğiniz bu hatanın yoğun olarak Acer markalı bilgisayarlarda açığa çıkar diyebiliriz.
Bu hatanın en temel nedeni ise bilgisayarınızdaki ön yükleme aygıtının doğru çalışmıyor olmasıdır. Yani bir nevi ayarlardan kaynaklı oluşan bir hata da diyebiliriz. Sorunun nedenini bilmeniz hızlıca çözüme ulaştırmanız kolay olacaktır. Bu çözüm adımlarına hızlıca aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Daha fazla ilgili içerik;
No Bootable Device Hatası Nasıl Çözülür?
No bootable device hatası nasıl çözülür sorusuna oldukça basit birkaç adımla diyerek yanıt verebiliriz. Eğer ekranınızda bu hatayla karşı karşıya kalıyorsanız izlemeniz gereken basit adımlar şu şekildedir;
- Bilgisayarınıza takılı olan USB ve DVD aygıtlarını çıkarın. Çünkü bu sorunlar genelde bilgisayara takılı olan aygıtlar nedeniyledir.
- Bir diğer çözüm olarak bios uygulaması üzerinden bot sıralamasını değiştirmektir. Eğer Bıos’ ya yer alan sıralamada istenmeyen aygıtlar ilk sırada yer alıyorsa bu sorun sıkça karşınıza çıkabilir.
- Son çözüm adımı ise bilgisayarınızı kapattıktan sonra yeniden açarken Bıos’a girmeniz için sunulan tuşa basmanız gerekir. Sonra ise boot sekmesine gelerek uefı yazan kısmı legacy olarak değiştirmelisiniz. Bu işlemlerden sonra ekrana onay için iki farklı onay seçeneği gelir. Tamamladıktan sonra ise sorun düzelir.
Yukarıda yer verdiğimiz çözüm adımlarını takip etmeniz ekrandaki hatayı ortadan kaldıracaktır. Eğer olmazsa mutlaka profesyonel teknik destek almayı denemeniz gerekir.