Snapchat Senkronize Kapatma (3 Kolay Yöntem)

Snapchat senkronize kapatma işlemi oldukça basittir. Snapchat uygulamasındaki senkronize özelliğini kullanmanız hesabınızdaki tüm verilerin yedeklenmesini sağlıyor. Eğer yedekleme yapılmasını istemiyorsanız senkronize ayarını kapatmanız gerekiyor. Bu akıllı yedekleme ayarını tamamen kapatmak istiyorsanız izlemeniz gereken adımlar şu şekilde olmalıdır;

  • Snapchat uygulaması üzerinden hesabınıza giriş sağlayın.
  • Ardından ise profil ekranını açın.
  • Profil ekranının sağ üst kenarında yer alan ayar sekmesine tıklayarak devam edin.
    Açılan ekranda yer alan anılar kısmına tıklayarak devam edin.
  • Anılar ekranından akıllı yedekleme kısmını bularak tıklayın.
  • Akıllı yedeklemenin sağ kısmında yer alan tik aktifse ona dokunarak pasif hale getirin.

Bu adımları takip etmeniz halinde sekronize olan yedekleme ayarlarını tamamen kapatmış olacaksınız. Siz yeniden bu ayarı aktif hale getirmeyinceye kadar hiçbir Snapchat anınız senkronize olup yedeklenmez.

Snapchat hesabı nasıl silinir?

Snapchat senkronize kapatma

Snapchat hesabınızı silmek için, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Snapchat uygulamasını açın.
  2. Profilinize dokunun.
  3. “Ayarlar”a dokunun.
  4. “Hesap”a dokunun.
  5. “Hesabımı sil”e dokunun.
  6. “Hesabımı kalıcı olarak sil”e dokunun.
  7. Hesap şifrenizi girin.
  8. “Hesabımı sil”e dokunun.

Snapchat hesabınızı silmek, aşağıdakileri de içerecektir:

  • Tüm fotoğraflarınız ve videolarınız silinecektir.
  • Arkadaş listeniz silinecektir.
  • Hesap bilgileriniz silinecektir.

Snapchat hesabınızı sildikten sonra, hesabınızı yeniden etkinleştiremezsiniz.

Snapchat hesabınızı silmek için başka bir yol da, Snapchat web sitesinden hesabınızı silmektir. Bunun için, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Snapchat web sitesine gidin.
  2. “Hesabımı sil”e tıklayın.
  3. Hesap şifrenizi girin.
  4. “Hesabımı sil”e tıklayın.

Snapchat hesabınızı silmek, yukarıda açıklanan aynı sonuçları verecektir.

Snapchat Anılar Senkronize Ediliyor Ne Demek?

Snapchat dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biridir.  Bu platformu yeni kullanmaya başlayan tüm kullanıcılar Snapchat anılar senkronize ediliyor ne demek sorusuna yanıt arıyor. Snapchat uygulaması içerisindeki anılarınız yedeklenir. Bu senkronize ayarlarının açık olmasından kaynaklanır. Tüm paylaşımlarınız bu ayarın açık olması halinde yedeklenir. Eğer isterseniz Snapchat’ın anıları senkronize ederek yedeklemesini ayarlar kısmından iptal edebilirsiniz.

Snapchat Anılar Senkronize Nasıl Yapılır?

Snapchat senkronize kapatma

Snapchat milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal medya platformlarından biridir. Bu platfom daha önceleri yedekleme ve paylaşımları kaydetme özelliği olmadığı için çok sayıda üyesini kaybetmişti. Bunun üzerine Snapchat gelişim göstererek anılar adında yeni bir özelliği getirdi. Bu özellik kullanıcıların paylaştıkları tüm fotoğraf ve videoları senkronizeli bir şekilde yedeklemesini sağlıyor.

 Anılar özelliği ile bu paylaşımlarınızdaki görsel ve videoları doğrudan uygulamanın içerisinde yer alan kendi galerisi içerisinde saklayabilirsiniz. Anılarınızın kaydedilmesi otomatik olarak gerçekleşir. Bu nedenle anıları senkronize etmek üzere herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

Snapchat Yakındaki Kişileri Ekleme

Snapchat yakındaki kişileri ekleme özelliği sunan sosyal medya platformlarından biridir. Yeni geliştirilen bu özelliği sayesinde Snapchat kullanan herkes kendi yakınında bulunan arkadaşları uygulama içerisinde keşfederek ekleyebiliyor. Snapchat üzerinden yakındaki kişileri eklemek için atmanız gereken adımlar şu şekildedir;

  • Snapchat uygulaması üzerinden hesabınıza giriş sağlayın.
  • Ardından ise hayalet simgesine dokunun.
  • Hayalet kısmında dokunduktan sonra arkadaş ekle alanına dokunun.
  • Sonraki adımda ise arkadaş ekle seçeneğine dokunarak işleminizi tamamlayın.

Eğer Snapchat uygulaması üzerinden yakındaki arkadaşları eklemek istiyorsanız, yakınındakini ekle özelliği ile arama yapmak için bu özelliği aktif etmeniz gerektiğini de unutmamalısınız.


Daha fazla ilgili içerik;

Snapchat yedekleme nasıl silinir?

Snapchat uygulamasını açın.
Profilinize dokunun.
“Ayarlar”a dokunun.
“Hesap”a dokunun.
“Yedekleme”ye dokunun.
“Yedekleme’yi yönet”e dokunun.
“Yedekleme’yi sil”e dokunun.

Kişiler saate nasıl senkronize edilir?

Saatinizi açın.
“Ayarlar”a dokunun.
“Hesap”a dokunun.
“Kişiler”e dokunun.
“Kişileri senkronize et”e dokunun.

Snapchat Akıllı yedekleme nedir?

Snapchat Akıllı yedekleme, fotoğraflarınızı ve videolarınızı otomatik olarak bulut depolama alanına yedekleyen bir özelliktir. Bu özellik, yalnızca son 24 saat içinde çektiğiniz fotoğrafları ve videoları yedeklemektedir.

Yusuf Saroğlu

Edebiyat ve sosyoloji uzmanlık alanı. 2018 Yılından beri uzman olduğu alanlarda içerik üretiyor. Günümüzde hala pek çok bilgi eksik. Doğru ve güncel bilgiyi vermek için çok çalışıyor. yusuf.saroglu@bedavainternet.com.tr

‎️‍🔥