Sucuklu kuru fasulye nasıl yapılır ve lokanta usulü sucuklu kuru fasulye tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Düdüklü tencerede sucuklu kuru fasulye nasıl yapılır, birlikte inceleyelim.

Sucuklu kuru fasulye hemen herkesin en çok sevdiği yemekler listesinde yer alıyor. Nitekim lezzetli akşamların vazgeçilmezlerinden biri olan sucuklu kuru fasulyeyi doğru şekilde yapmak da oldukça önemli. Restoran ayarında ve ev doğallığında kuru fasulye pişirmek sanıldığından çok daha kolay.

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Nefis Yemek Tarifleri

Sucuklu kuru fasulye tarifi Nefis Yemek Tarifleri platformunun en çok denenen tariflerinden biri haline gelmiştir. Binlerce kişinin denediği ve puanladığı bu tarif için malzemeler şöyle:

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet sivri biber
  • Sucuk
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 4,5 bardak sıcak su
  • 1 küp şeker

Yukarıdaki malzemeleri temin ettikten sonra aşağıdaki şekilde tarifi gerçekleştirebilirsiniz:

  • Fasulyeleri bir önceki akşamdan suyla muhakkak ıslatmalısınız.
  • Düdüklü tencerenin içerisine 1 orta boy kuru soğanı doğrayıp pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanlar pembeleştiğinde salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Sonrasında bir önceki akşamdan suda bekletilmiş fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin.
  • Üzerine tamamıyla göreceli bir şekilde istediğiniz kadar sucuk ekleyin ve kapağını kapatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra düdüklü tencere içerisinde 30 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Lokanta Usulü Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Lokanta Usulü Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Lokanta usulü sucuklu kuru fasulye tarifi de merak edilen konular arasında yer almaya devam ediyor. Nitekim lokanta usulü sucuklu kuru fasulye birçok kişinin en sevdiği lezzetlerden birisi olmuştur. Bunun için aşağıdaki malzemelere ihtiyaç duyulacaktır:

  • 500 gram kuru fasulye
  • 200 gram kasap sucuk
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 5 adet sivri biber
  • 1 parça ilikli kemik
  • 2 su bardağı domates suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Yukarıdaki malzemeleri temin ettikten sonra aşağıdaki şekilde lokanta usulü sucuklu kuru fasulye yapmak mümkün olacaktır:

  • İlk olarak fasulyeleri bir gece suda bekletip haşlatın. Bu esnada haşlanırken içerisine 1 diş sarımsağı tüm şekilde ekleyerek fasulyenin gazının alınmasını sağlayın.
  • Sucukları kuru fasulyenin yapılacağı tencereye ekleyin ve suyunu salmasını bekleyin.
  • Sucuklar suyunu salınca tencerenin dışına alın ve zeytinyağıyla ilikli kemiği de tencereye ekleyerek kavurun.
  • Karışımın üzerine küçük doğranmış soğanları ve biberleri de ekleyin.
  • Son olarak baharatları da ekledikten sonra kuru fasulyeleri sudan geçirip bu karışımın içerisine ilave edin.
  • Tereyağını ve sucukları da ekledikten sonra 35 ila 40 dakika kadar pişirin.

Daha fazla ilgili içerik;


Düdüklü Tencerede Sucuklu Kuru Fasulye

Düdüklü tencerede sucuklu kuru fasulye yapmak pek çok kişinin ilk tercihlerinden biri olarak da bilinmektedir. Nitekim bunun için gerekli olan malzemeler şöyledir:

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet parmak sucuk
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Sıvı yağ

Yukarıdaki malzemeleri temin ettikten sonra düdüklü tencerede sucuklu kuru fasulye yapmak işten bile olmayacaktır. Herhangi bir sorun yaşanmadan lezzetli bir sonuç elde etmek için aşağıdaki adımları takip etmek mümkündür:

  • İlk etapta kuru fasulyeyi daha önceden haşlayın.
  • Kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayıp az miktarda sıvı yağ ile birlikte kavurun.
  • Soğanlar kavurulurken ince ince doğranmış kapya biber ve yeşil biberleri de karışımın içerisine ekleyin.
  • 2 dakika kadar sonra doğranmış küçük sucukları da karışıma ilave ederek 2 dakika daha pişirin.
  • Sonrasında tencerenin içerisine salçaları ekleyin ve salça kokusu çıkana kadar pişirmeye devam edin.
  • Son olarak 1 yemek kaşığı un ilave edip karıştırdıktan sonra kuru fasulyeyi de ekleyebilirsiniz. En üste kaynamış 4 su bardağı suyu ilave ettikten sonra düdüklünün kapağını kapatıp 20 dakika kadar pişirin.

Sucuklu Kuru Fasulye Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer

Sucuklu kuru fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer sorusunun yanıtı pek çok faktöre göre değişiklik gösterebilir. Nitekim eski model düdüklü tencereler yeni modellere göre daha uzun sürede pişirebiliyor. Fakat ortalama bir düdüklü tencerede sucuklu kuru fasulye yaparken pişirme süresinin tahmini olarak 25 dakika olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bu süre içerisinde ara ara kontrol etmek ve tadına bakmak suretiyle herhangi bir sorunun yaşanması önlenebilir.

Kuru Fasulye Düdüklü Tencerede Kaç Dakika Pişmesi Lazım

Kuru fasulye düdüklü tencerede kaç dakika pişmesi lazım diye merak edenler için yanıt 20 ila 30 dakika aralığında olacaktır. Bu süre zarfı içerisinde kuru fasulye genellikle tamamıyla pişmiş ve servise hazır olur.