Taşköprü sarımsağı nasıl anlaşılır ve Taşköprü sarımsağı özellikleri nelerdir, bilgilendiriyoruz. Çin sarımsağı ile yerli sarımsak arasındaki fark nedir, birlikte inceleyelim.
Taşköprü sarımsağı nasıl anlaşılır, sarımsak düşkünlerinin en çok aradığı Taşköprü sarımsağı en yararlı sarımsak çeşididir.
Taşköprü sarımsağı adeta bir şifa deposudur. Bu yüzden diğer sarımsak çeşitlerinden ayrılmıştır. İyi geldiği rahatsızlıklar arasında başta saç dökülmesi olmak üzere, kısırlık, boy kısalığı, kemik sağlığı, antioksidan olması ve kansere karşı koruyucu etkisi ile bu sarımsak türü çok faydalıdır.
Taşköprü Sarımsağı Özellikleri
Taşköprü sarımsağı özellikleri arasında en önemli özelliği çok şifalı olmasıdır. Sarımsağın pek çok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir. Taşköprü sarımsağı pek çok özelliği ile diğerlerinden ayrılır. Bu özellikler;
- Taşköprü sarımsağı Temmuzun 2. Hastası hasat edilir. Bundan önce hasat edilen sarımsaklar kesinlikle Taşköprü sarımsağı değildir.
- Kastomu’da üretilen bu sarımsak türü faydaları ile dünya literatürüne girmiş ve pek çok ülke talep etmektedir.
- Taşköprü sarımsağının aroması çok kuvvetlidir. Keskin bir kokuya ve tada sahiptir.
- Yüksek aroması nedeni ile tüm turşu, pastırma, konserve ve baharat gibi ürünlerde kullanılır.
Daha fazla ilgili içerik;
Gerçek Taşköprü Sarımsağı Nasıl Anlaşılır
Gerçek Taşköprü sarımsağı nasıl anlaşılır, bu sorunun cevabını maddeler halinde inceleyelim.
- Taşköprü sarımsağı ilk başta daha acı ve keskin bir tadı ve kokusu vardır.
- Gerçek bir Taşköprü sarımsağının kabuğu zor soyulur.
- Bu sarımsağın dişleri Çin sarımsakları gibi iri değil, aksine küçük dişlidir.
- Diğer sarımsak türlerinden 2 -3 adet kullanılırken, bu tür sarımsaktan tek bir diş bile kullanmak yeterlidir.
Marketlerde satılan Çin sarımsakları düzgün görünümlü ve dişleri çok belirgindir. Sarımsak çok kolay soyulur ve kokusu çok azdır. Sarımsak çeşitleri arasında en yararlısı, etkilisi ve şifalı olanı Taşköprü sarımsağıdır.
Taşköprü Sarımsağı Nasıl Saklanır
Taşköprü sarımsağı nasıl saklanır, konusu önemlidir. Çok değerli bir ürün olan Taşköprü sarımsağı ihraç edilen ürünlerimiz arasındadır. Sadece Temmuz ayının 2. Haftası hasat edilen bu değerli ürünün doğru muhafaza edilip saklanması gerekir.
İlaç sektöründe de kullanılan bu sarımsak türü mutlaka kuru ve serin bir ortamda muhafaza edilmelidir. Nemli ortamlarda sarımsağın içi boşalır ve sarımsak çürür.