Tinder Avcısı filmi Netflix’te yayınlandığı günden itibaren en beğenilen yapımlardan birisi oldu. Netflix’in yeni yapımı The Tinder Swindler merak uyandırdı. Belgesel tadında çekilen film birçok izleyici tarafından araştırılmaya başlandı.
Belgesel izleyenler Tinder Avcısı’nın gerçek olup olmadığını merak ediyor. Netflix‘te günlerdir ilk sırada yer alan The Tinder Swindler yapımı izleyenleri adeta etkisi altına aldı. Belgesel türünde yayınlanan film sonrasında İsrail polisi Simon Leviev’in dolandırıcılık, hırsızlık ve sahtecilikten kaçan bir İsrail doğumlu suçlu olduğunu açıkladı.
Sürükleyici ve tam bitti dediğiniz anlarda yeni bir aksiyon yaratan film, şu sıralar Netflix’te izlenebilecek en iyi yapımlardan birisi olduğunu kanıtladı.
Tinder Avcısı filminin konusu ne?
Netflix’te yayınlanan filmin konusuna gelmeden önce herkesin merak ettiği o sorunun cevabını verelim. Belgesel türünde yayınlanan film gerçek bir hayat hikâyesinden uyarlanarak yapıma dönüştürülmüştür. Gerçek bir hikayeyi anlatan belgesel türündeki yapım büyük ilgi gördü.
Zengin bir iş insanının oğlu olarak kendini tanıtan Şimon Hayut, ya da insanlara kendini tanıtmış olduğu adıyla Simon Leviev, kendisini İsrail asıllı “Elmas Kralının” oğlu olarak tanıtıyor. Sosyal medya platformlarında da paylaşımlarıyla gösterişli bir yaşam yaşadığına dair imaj sergileyen Simon Leviev, aslında bir dolandırıcı.
Hayatına giren kadınlara kaçırıldığını ve başının belada olduğunu söyleyerek dolandırıyor. Tinder üzerinden tanıştığı kadınları dolandıran Simon, onlara gerçekten kaçırıldığını ispat etmek için çeşitli yöntemlere başvuruyor.
The Tinder Swindler filmi gerçek hayattan mı uyarlandı?
Belgesel türünde Netflix’te yayınlanan film aslında gerçek bir hayat öyküsünü ele alıyor. 1990 yılında İsrail’in Bnei Brak, kentinde dünyaya gelen Shimon Hayut adını değiştirdi. Leviev soyadına kullanarak bir işadamının akrabasıymış gibi davrandı. İki yıl içerisinde 10 milyon dolar dolandırdı.
2017 yılından 2019 yılına kadar yalnızca Avrupa Kıtası’nda yer alan kadınlar üzerinden büyük bir vurgun yaptı. 2015 yılında Finlandiya’da 2 yıl hapis yattı. 2019 yılında da İsrail’de 15 ay hapis cezası aldı. 2019 yılından bu yana birçok ülke tarafından dolandırıcılık suçundan aranmaktadır.
2 Şubat tarihinde Netflix’te yayınlanan The Tinder Swindler yapımı için çarpıcı bir açıklama daha geldi. Belgesel türünde çekilen filmde adı geçen Simon Leviev, Tinder adlı uygulamadan men edildi. Simon Leviev adına açılan bütün sahte hesaplar yasaklandı.