Troy nasıl geçilir sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Yeni ödeme yöntemi olarak karşımıza çıkan Troy sayesinde Mastercad ve Visa ödeme seçeneklerine son verebilirsiniz. Troy ödeme sistemine geçen kişi sayısı günümüzde 19 milyona ulaştı.
ABD ve İsrail ile alakası olan Mastercad ve Visa’ya karşı boykot düzenleniyor. Artık kredi kartı güvenliği için bu ödeme sistemlerini bir kenara bırakarak Türkiye’ye ait ödeme sistemi olan Troy kullanımına olan ilgi gün geçtikçe artmaya devam ediyor. 2017 yılından beri kullanıma sunulan bu ödeme sisteminde 3 banka kuruluşu bulunuyor. Peki Troy ödeme sistemine nasıl geçilir? En pratik adımlarla teker teker incelemeye aldık.
Tory Banka | 31 farklı banka kuruluşunda kullanabilirsiniz. |
Troy Sahibi | Bankalararası Kart Merkezi |
Troy Hangi Ülkenin | Türkiye Cumhuriyeti’nin yerel ödeme sistemi |
Ziraat Troy Karta Nasıl Geçilir
Ülkemizde en çok Ziraat Bankası tercih ediliyor. Yerli ödeme sistemimiz olan Troy Ziraat Bankası ile anlaşmalı. Eğer Visa ile ödeme yapmak istemiyorsanız Troy ödeme sistemine geçiş yapabilirsiniz. Yerli ödeme sistemine geçmek için müşteri hizmetlerini arayabilir, şubelere giderek kolayca kartınızı çıkartabilirsiniz.
Müşteri hizmetlerini arayarak Mastercad ya da Visa ödeme sistemine sahip kartınızı iptal ederek Troy ödeme sistemine geçiş yapacağınızı bildirmeniz gerekir. Birkaç gün içerisinde bankamatik kartınız Troy ödeme sistemine sahip olarak adresinize teslim edilir. Banka kartı, kredi kartı ya da ön ödemeli kartlarınızın hepsinde Troy ödeme sistemini kullanabilirsiniz.
Troy Kart Nasıl Alınır
Ülkemizde bulunan tüm ATM ve POS cihazlarında kolayca Troy ödeme sistemini kullanabilirsiniz.. Ayrıca internet ve mobil alışverişlerinizde de herhangi bir sorunla karşılaşmadan kolayca ödeme işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Troy yerli ödeme sistemine geçmek için ilgili bankayı ziyaret etmeniz gerekir.
Troy logolu kart için başvuru yaparak kolayca kartınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz bankaya gitmeden müşteri hizmetlerini de arayarak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. 3 iş günü içerisinde kartınız bulunduğunuz adrese teslim edilir.
Troy Karta Nasıl Geçilir Vakıfbank
Devlet bankasından biri olan Vakıfbank sayesinde artık kolayca Troy ödeme sistemine geçiş yapabilirsiniz. Kartlar ile ödeme yapmak için genellikle Mastercad ile Visa ödeme seçeneği tercih edilir. Ancak son zamanlarda birçok kişi Troy ödeme sistemine geçiş yaptı.
Sizde Troy ödeme sistemini kullanmak istiyorsanız Vakıfbank şubelerine giderek Troy logosuna sahip kart için başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru onaylandıktan sonra kartınız tarafınıza teslim edilir. Bu sayede ülkemizin birçok yerinde Troy ile ödeme sağlayabilirsiniz.
Troy Karta Nasıl Geçilir Halkbank
Halkbank müşterisiyseniz ya da ilk defa Halkbank hesabı açtıracaksanız Troy kart talebinde bulunabilirsiniz. Hali hazırda Halkbank müşterisi olanlar şubeye giderek Troy karta geçiş yapmak istediklerini belirtmeleri gerekir. Kart başvurusunu gerçekleştirdikten sonra Troy kartınızı kullanabilirsiniz.
Troy karta geçen kişiler alttaki avantajlardan yararlanabilir;
- Türkiye’de bulunan Troy ödeme sistemiyle anlaşmalı tüm iş yerlerinde kullanılır,
- Yerli ödeme sistemi olduğu için ülkemize de katkı sağlarsınız.
- Visa ve Mastercad gibi uluslararası sistemlerde geçerliliğe sahip olduğu için dilediğiniz yerde kullanma özgürlüğüne sahipsiniz.
Troy Kart Nedir Kimin
Troy Kart, Türkiye’nin ilk ve tek yerli ödeme sistemidir. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirilen Troy, kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart hizmeti sunmaktadır.
Troy’un açılımı “Türkiye’nin Ödeme Yöntemi”dir. Bu yerli ödeme sistemi; bankalar ve işletmeler arası para akışını sağlayan elektronik bankacılık yöntemi olarak kullanılır.
Troy, Visa ve MasterCard gibi uluslararası ödeme sistemlerine eşdeğerdir. Bu nedenle, Troy kartlar, Türkiye’de ve uluslararası alanda geçerlidir.
Troy, Türkiye’nin finansal altyapısını güçlendirmek ve bağımsızlığını artırmak amacıyla geliştirilmiştir. Troy, Türkiye’de yerli bir ödeme sisteminin oluşturulması ve geliştirilmesi için önemli bir adımdır.
Troy, Türkiye’de 20’den fazla bankanın iş birliği ile sunulmaktadır. Bu bankalar, Troy Kart’ı müşterilerine sunarak yerli ve milli bir ödeme çözümü sağlarlar.
Troy Kart’ın sahibi ise Bankalararası Kart Merkezi A.Ş (“BKM”) tarafından kurulan ve işletilen bir kartlı ödeme sistemidir.
Troy Kart, Türkiye’de ödeme yapmanın en güvenli ve kolay yollarından biridir. Troy Kart ile, Türkiye’de ve uluslararası alanda bulunan tüm Troy anlaşmalı işyerlerinde ödeme yapabilirsiniz. Ayrıca, Troy Kart ile, online alışveriş yapabilir ve faturalarınızı ödeyebilirsiniz.
Troy Kart’a sahip olmak için, bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak veya şubeye giderek başvuru yapabilirsiniz. Başvurudan sonra, en geç 3 iş günü içinde Troy logolu yeni kartınız elinize ulaşacaktır.
Troy Kart Ücretli Mi
Troy Kart’ın kendisi ücretsizdir. Ancak, bazı bankalar, Troy Kart’a sahip olmak için yıllık üyelik ücreti talep edebilirler. Bu ücret, bankadan bankaya değişmektedir.
Genel olarak, Troy Kart’ın yıllık üyelik ücreti, 100 TL ile 200 TL arasındadır. Ancak, bazı bankalar, bu ücreti ücretsiz olarak da sunmaktadır.
Troy Kart’a sahip olmak için, bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak veya şubeye giderek başvuru yapabilirsiniz. Başvurudan sonra, en geç 3 iş günü içinde Troy logolu yeni kartınız elinize ulaşacaktır.
Troy Kart’a sahip olmak için, şu şartları taşımanız gerekmektedir:
- 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir.
- T.C. vatandaşı olmanız gerekmektedir.
- Nüfus cüzdanı veya kimlik kartınızın olması gerekmektedir.
- İkametgah belgenizin olması gerekmektedir.
Troy Kart’a sahip olarak, Türkiye’de ve uluslararası alanda bulunan tüm Troy anlaşmalı işyerlerinde ödeme yapabilirsiniz. Ayrıca, Troy Kart ile, online alışveriş yapabilir ve faturalarınızı ödeyebilirsiniz.