Türkiye kripto para borsası gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Ama bu piyasaya güvende son zamanlarda çıkan dolandırıcılık haberleri üzerinde coin borsalarına güven sarsılıyor. Devletimizin getireceği yasal düzenlemeler ile birlikte ilerleyen zamanlarda borsalar ile ilgili düzenlemeler gelecektir.

Güvenilir kripto para siteleri

Şuan Türkiye’de çok sayıda kripto para siteleri var. Bunların içinde tabi güvenilir olarak bilinen lerde var. Yeni yeni piyasaya girenlerde. Türkiye’de en çok kullanılan kripto para borsaları aşağıdaki gibidir.

BtcTürk

En Güvenilir Kripto Borsaları

Birinci sırada işlem hacmi en yüksek olan kripto para sitesidir. Bir yıllık işlem hacmi 30 milyon Dolar gibi büyük bir rakama sahip.

Paribu

En Güvenilir Kripto Borsaları

İkinci sırada ise Paribu geliyor. 16 Milyon dolarlık işlem hacmi ile en güvenilir kripto para siteleri arasında yer alıyor.

Binance Türkiye

En Güvenilir Kripto Borsaları

Binance global şirketinin Türkiye ayağı olarak hizmet vermektedir. Binance transfer işlemlerinde Binance Türkiye kullanabilirsiniz. 7/24 Vakıfbank ile para aktarımı yapabilirsiniz. Diğer bankalar ile EFT saatleri içerisinde ödeme kabul edilmektedir.

Bitci

En Güvenilir Kripto Borsaları

Yeni yeni Türkiye’de aktif olarak kullanılmaya başlayan web sitesidir. Kendi bünyesi içerisinde bitci coin olarak kripto parası da mevcuttur. Formula 1 sponsor olmasıyla gündeme gelmiştir.

En iyi kripto para borsası

Binance işlem hacmi ve kullanıcı sayısı bakımından en önde gelen kripto para borsasıdır. Binance TR ile Türkiye kullanıcılarına hizmet vermektedir.

Birçok ülkede Türkiye gibi borsaları mevcuttur. En iyi kripto para borsalarının başında yer almaktadır. Her geçen günde büyümeye devam ediyor. Binance borsasına kayıt olmak oldukça basittir.

Binance web sitesinde kayıt ol butonuna tıklayarak kayıt olup kimlik doğrulama işlemleri yaptıktan sonra Binance TR hesabınıza Bankalar aracılığıyla 7/24 para aktarma yapabilirsiniz.

Binance borsasında bir coin listelenmesi için yüksek hacim ile işlem yapan coinleri listesine alıyorlar. Bu yüzden her coin bu borsada bulamayabilirsiniz. Bunun için farklı borsalarda istediğiniz coin olabilir.

Gate.io gibi düşük maliyetli coinleri uzun süre tutmak için bu borsadan satın alabilirsiniz.

Dünyanın en büyük kripto para borsaları

En Güvenilir Kripto Borsaları

Dünya üzerinde işlem gören çok sayıda kripto para borsası mevcuttur. Bu kripto para borsaları ülkelerine göre işlem hacmi en yüksek olan borsalardır. Bu borsaları yakından inceleyelim.

BinanceÇin372 Milyar TL
CoinbaseABD73 Milyar TL
KucoinSingapur37 Milyar TL
FTXÇin30 Milyar TL
KrakenSan Francisco13 Milyar TL
Gate.ioÇin22 Milyar TL
Huobi GlobalÇin52 Milyar TL
Binance.USABD12 Milyar TL
BitfinexÇin9 Milyar TL
BithumbGüney Kore15 Milyar TL

Binance

2017 yılında çin merkezli kripto para borsasıdır. Kripto para alım satım için en büyük borsadır. Genel merkezi Malta’da bulunmaktadır. BNB ve BUSD kripto para birimi ve stabil coin vardır. Bu para birimlerini kullanırsanız daha düşük komisyon ödersiniz.

Coinbase

En Güvenilir Kripto Borsaları

2012 yılında Amerika merkezli bir kripto para borsasıdır. Yerleşik olarak bir genel merkezi bulunmamaktadır. Uzaktan çalışma ile devam etmektedir. 100’den fazla ülkede hizmet vermektedir.

Kucoin

Singapur merkezli 2013 yılında piyasaya çıkmış bir borsadır. KCS alsında kendi tokenları da mevcuttur. İlk token 2017 yılında piyasaya sürülmüştür.

Kraken

San Francisco merkezli kripto para borsasıdır. 2011 yılında kurulmuştur. Merkezi ABD’de yer almaktadır. 176 ülkede aktif olarak hizmet vermektedir.

Gate.io

En Güvenilir Kripto Borsaları

Çin merkezli kripto para borsasıdır. Gate.io daha çok tanımamızın nedeni yaptığı ico ile daha düşük maliyetli coin satın alabilirsiniz. GT token bulundurarak ön alımlarda alacağınız miktarı belirleyebilirsiniz.

Huobi Global

Çin merkezli kripto para borsasıdır. 2013 yılında hizmete girmiştir. Çin getirdiği yasaklar sonucu alım satım işlemleri durduracağını açıkladı. Bu kısıtlama sadece Çin için geçerli olacaktır.

Bitfinex

Çin merkezli kripto para borsasıdır. Hong Kong merkezi bulunmaktadır. 2012 yılında özel şirket olarak kurulmuştur. 10 milyar TL gibi bir işlem hacmine sahiptir.

Bithumb

Güney Kore merkezli kripto para borsasıdır. 8 milyon yakın kullanıcısı bulunmaktadır. 2014 yılında Seul merkezli kurulmuştur. 1 milyon mobil kullanıcısı mevcuttur.

Yukarıda coinmarketcap verilerine göre ilk 10 en büyük kripto para borsaları dır. Bu borsalara kayıt olmak için kimlik doğrulaması gerekmektedir. Bu doğrulama işlemleri için kimlik ile fotoğraf çekmenizi istiyor. Sonra bu borsalara Binance TR hesabınızdan veya diğer Türkiye’de bulunan kripto para sitelerinden USDT göndererek alım satım işlemlerine başlayabilirsiniz.

3 Comments

  1. işlem gören cripto para borsaları arasında en popüler ve yaygın olanı türkiye için binance ancak başka borsalarda da hareketlilik yok değil. işlem yapacağınız borsayı seçerken hareket kabiliyetini göz önünde bulundurun.

  2. Bitcoim en iyi uygulamalardan biri kesinlikle Binance bence çok seviyorum ve kullanımı çok rahat

  3. Türkiye’nin En Güvenilir Kripto Para Borsası Paribu arada bir şaşsa da Türk borsası sonuçta. Ufak tefek tökezlemeler olur tabi ki. Ben buradan kripto paralar bakıyorum. Bazen coinler geç yatırılsa da keyif kaçırmaz. Siz Türk borsasından şaşmayın arkadaşlar. Her zaman doğru yolda ilerlemeye devam:)

Leave A Reply