En kolay ve lezzetli waffle tarifi yiyenlerin tekrar tekrar yemek istediği oldukça basit ve pratik bir tarif. Waffle yemeyi çok seviyor ancak dışarıda çok pahalı olan waffleları yemek istemiyorsanız gelin birlikte kendi waffle tarifimizi kendimiz yapalım. Üstelik çok pratik ve tam 5 kişilik bir tarif.

Waffle tarifine geçmeden önce malzemelerin biraz çeşitli olduğunu söylemek gerekiyor. waffle hazırladıktan üzerine koymak istediğiniz meyveleri kendiniz seçebilirsiniz. Aşağıda hazırladığımız tarifte çok kullanılan meyveleri listelemiş olsak da asıl meyve seçimi tamamen size ait. O zaman lezzetli bir tatlı deneyimi için geçelim tarifimize.

Waffle Tarifi Malzemeleri

Waffle Tarifi Malzemeleri

Waffle tarifi malzemeleri ile biraz zengin bir listeye sahip. Hamur için kullanılan malzemeler genellikle evde bulunan malzemelerdir. Ancak waffle üzeri için kullanılacak meyveleri temin etmeniz gerekebilir. Waffle denildiğinde akla ilk gelen çilek ve muzu eklemeden de waffle yaptım dememek lazım. O zaman geçelim Waffle tarifinde kullanılacak olan malzemelere;

Waffle hamuru için malzemeler;

  • 2 adet oda sıcaklığında yumurta,
  • 4 yemek kaşığı kadar toz şeker,
  • 200 ml süt,
  • 1 paket şekerli vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Çeyrek su bardağı sıvıyağ,
  • 2 su bardağı un,
  • 1 çimdik tuz.

Waffle üzeri için malzemeler;

  • Çikolata,
  • Muz,
  • Çilek,
  • Kivi,
  • Fıstık ve fındık parçaları,
  • Damla çikolata.

Waffle Tarifi Hazırlanışı

Waffle Tarifi Hazırlanışı

En kolay ve pratik Waffle tarifi hazırlanışı ile oldukça pratik. Önce hamuru hazırlamanız gerekir. Ardından hamur hazır olduğunda malzemeleri üzerine ekleyebilirsiniz. Meyveleri yıkayıp kurulama işini waffle yapmaya başlamadan da yapabilirsiniz. İşte adım adım waffle hazırlanışı;

  • Waffle hamuru hazırlanmak üzere derin bir kap alınır.
  • Kabın içerisine şeker ve yumurta eklenir. Bir mikser yardımı ile mayonez kıvamına gelene kadar yüksek ayarda çırpılır.
  • Mayonez kıvamı yakalandıktan sonra süt, kabartma tozu, şekerli vanilya, sıvı yağ ve un eklenerek çırpılmaya devam edilir. Burada çırpma hızı düşürülür.
  • Hamur hazır olmuş olacaktır. Hamuru pişirmek için bir tava ya da waffle makinasından faydalanabilirsiniz.
  • Tavada pişirecekseniz hamuru hafif yağlanmış bir tavaya dökmeli ve altı kızardığında çevirmelisiniz.
  • Hamurun piştiğinden emin olduktan sonra tavadan alabilirsiniz.
  • Hamurun üzerine henüz hamur sıcakken krem çikolata sürülmelidir.
  • Çikolatanın üzerine dilimlenen muzlar yerleştirilir.
  • Muzların üzerine diğer meyveler yerleştirilir.
  • Son aşama olarak damla çikolata, fındık ve fıstık parçaları eklenir.
  • İsteğe bağlı olarak üzerine çikolatalı sos da eklenebilir.
  • Waffle hazır.

Waffle Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Waffle Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Waffle hazırlanırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Bunlardan ilki hamurun hazırlanma sürecinde dair. Hamur hazırlanırken şeker ve yumurta uzun uzun mayonez kıvamına gelene kadar çırpılmalıdır. Çırpma ayarı yüksek olmalıdır.

Şeker ve un mayonez kıvamını aldıktan sonra çırpma işlemi artık düşük ayarda devam etmelidir. Çok uzun sürmemesi gerekir. bu hamurun makinada şişmesini engelleyebileceğinden daha düşük ayarda daha kısa süreli bir karıştırma önerilir.

Waffle hamurunu hazırladıktan sonra ilk sıcağının geçmesi beklenmelidir. Ardından da fazla beklenmeden malzemeler yerleştirilmeli ve waffle hazırlanmalıdır. Meyveleri ekledikten sonra bekleme süresi olmamalıdır. Meyveler eklendikten sonra hemen tüketilmesi gerekir.

Waffle ın içine ne konulur?

Waffle hazırlanırken üzerine muz, çilek, kivi gibi birçok meyve ile birlikte fındık ve fıstık parçaları da konulabilir.

2 kişilik waffle hamuru nasıl yapılır?

2 kişilik waffle hamuru yapılırken normal hamur tarifinde yer alan porsiyonun yarısı ile tarif hazırlanmalıdır.

Gelin Pastası Tarifi (İçerisinde Neler Var Püf Noktaları)

Filtre Kahve Nasıl Yapılır Makinesiz, Evde Filtre Kahve Yapma Tarifi

Karaca Küçük Ev Aletleri Yorum