Sofraların vazgeçilmezi olan kelle paça çorbasının yalancı olanının nasıl yapıldığını malzemeleri ile birlikte sizlere aktarıyoruz. Terbiyeli kelle paça çorbası ve lokanta usulü et paça çorbası tarifini gelin birlikte inceleyelim.
Yalancı kelle paça çorbası nasıl yapılır konusu oldukça merak edilir. Birçok kişinin severek tükettiği çorba çeşitleri arasında yer alan kelle paça çorbaları için belli malzemeler gerekir. Bu malzemeler ise kısaca şu şekildedir;
- 300 gram haşlanmış et,
- 2.5 su bardağı et suyu,
- 2.5 su bardağı sıcak su,
- 4 yemek kaşığı yoğurt,
- Yarım limonun suyu,
- 1 yumurta sarısı,
- 2 diş sarımsak,
- 2 yemek kaşığı sirke,
- Un
Üzeri için ise:
- Tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber bulunur.
Bu malzemelerin kullanımı ile harika bir kelle paça çorbasının yapılması mümkündür. Bundan dolayı malzemelerin eksiksiz alınması gerekir.
Yalancı Kelle Paça Yoğurtsuz
Yalancı kelle paça yoğurtsuz olarak ya da yoğurtla servis edilir. Bu tamamen kişisel zevklere uygun olarak yapılacak bir tercihtir. Bu anlamda beğenilen şekilde servisin yapılabilmesi için yemeğin üzerine tereyağı ve biber eklenmesi de önemlidir. Böylece beğenilen lezzetlerin elde edilmesi mümkündür.
Terbiyeli Kelle Paça Çorbası – Nefis Yemek Tarifleri
Terbiyeli kelle paça çorbası, Nefis yemek tarifleri aracılığıyla öğrenilebilir. Bu anlamda lezzetli bir kelle paça çorbası için adımların takip edilmesi gerekir. Bu adımları kısaca sıralamak gerekirse de;
- Kelle düdüklü tencerede haşlanıp etleri çıkarılır.
- Kelle suyu süzülerek tencere ile ocağa alınır.
- Etler içine atılır.
- Terbiyesi için ise yoğurt ve un çırpılarak içine sarımsak ve et suyuyla yapılmış bir karışım elde edilir.
- Bu karışım biraz daha kaynatılarak servis tabağına alınır.
- İsteğe göre nane, kekik, pul biber eklemesi yapılır.
Bu adımların takip edilmesi ile birlikte lezzetli kelle paça çorbasının elde edilmesi mümkündür.
Yalancı Kelle Paça Çorbası – Nefis Yemek Tarifleri
Yalancı kelle paça çorbası Nefis yemek tarifleri adresinden alınır. Yalancı kelle paça çorbasının yapılabilmesi için öncelikle haşlanmış etin didiklenmesi gerekir. Ardından et ve et suyunun kaynatılması gerekir. Daha sonrasında da didiklenen etler kaynadıktan sonra 15 dakika beklenir.
Terbiyesi için gerekli malzemeler çırpılır. Ardından kaynayan sudan alınıp karışımla birlikte yeniden çırpılır. Ardından azar azar dökülerek karıştırılır. Terbiye ilave edildikten sonra toz biber ve yağ ile servis edilir.
Lokanta Usulü Et Paça Çorbası tarifi
Lokanta usulü et paça çorbası tarifi için gereken malzemelerin elde edilmesi sonrasında yemeğin yapılması ve daha sonrasında da tarifin yapılması sağlanır. Bu anlamda yemeğin yapılabilmesi için etin de dikkatli seçilmesi ile birlikte tarif yapılır. Lokanta usulü et paça çorbası nasıl yapılır konusunda da adımların takip edilmesi gerekir;
- Dana paçaları düdüklü tencerede orta ateşte 3 saat kadar kaynatılır.
- 3 saat sonrasında kemikler alınarak çıkan etleri tencereye konur. Suyu da alınır.
- Terbiyesi için ise yoğurt ve un çırpılır.
- Ardından sirke ile yoğurt karıştırılır.
- 15 dakika kaynatılıp altı kapatılır.
- İsteğe bağlı olarak üzerine sarımsak ve sirke eklenir.
- En son tereyağı ile sos yapılarak servis edilir.
Yalancı kelle paça çorbası için detaylara yer verdik. Tarifte hatalı eksik bulduğunuz kısımları yorum olarak yazabilirsiniz. Ayrıca konuda dair farklı sorularınızı da yorum olarak yazıp bizden geri bildirim alabilirsiniz.
Kelle Paça Çorbası Fiyatları (Lokantalarda İşkembe Ne Kadar)
Et Balık Kurumu Et Fiyatları – ET ve Süt Kurumu Kıyma Fiyatı