Ziraat borsaya nasıl para yatırılır, borsaya para yatırma saatleri gibi merak ettiğiniz konular hakkında detaylı bilgilendirme yapıyoruz. Ziraat borsa hakkında tüm işlemler….

Yatırımcılar son zamanlarda borsayı yakından takip etmeye başladı. Borsa üzerinden yatırımlarınızı değerlendirebilirsiniz. Ziraat Bankası üzerinden borsada yaptığınız yatırımları kontrol etmek ve hisse alım, satım işlemleri için Zborsa uygulamasını kullanabilirsiniz. Zborsa uygulamasında hisse almak için portföyünüze belirli bir miktar para yatırmanız gerekir. Ziraat Bankası internet bankacılığını da kullanarak hisse alabileceğinizi unutmayın. Telefondan borsa işlemlerini aninda gerçekleştirebilirsiniz. Peki Ziraat Bankasını kullanarak borsaya nasıl para yatırılır?

  • Ziraat Bankası mobil bankacılık hesabınıza giriş yapın.
  • Hesaba giriş yaptıktan sonra menü seçeneğine tıklayın.
  • Ardından yatırım ve borsa işlemleri menüsünü seçin.
  • Bu işlemin ardından borsa işlemlerini seçin ve borsa hesabına para yatır seçeneğine tıklayın.
  • Vadesiz hesabınızı seçin ve yatırmak istediğiniz para miktarını belirleyin.
  • Birkaç dakika içerisinde borsa hesabınıza para aktarılacaktır.

Ziraat Bankası Hisse Senedi Alım Satım Nasıl Yapılır

Ziraat Bankası Hisse Senedi Alım Satım Nasıl Yapılır

Ziraat bankasını kullanarak kolayca borsaya yatırım yapabilirsiniz. Borsa için en iyi bankalar arasında yer alır. Hem Zborsa üzerinden hem de Ziraat Bankası mobil bankacılık üzerinden hisse senedi alım ve satım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Hatta halka arz hisselerini de Ziraat Bankası üzerinden kolayca satışa sunabilirsiniz. Bu işlemlerin gerçekleşmesi için Ziraat Bankasında yatırım hesabınızın olması gerekir. İlk önce yatırım hesabı açın, ardından Zborsa uygulamasını cihazınıza indirerek hesap girişi yapın. Bu işlemleri tamamladıysanız alttaki adımları takip ederek kolayca hisse senedi almaya başlayın.

  • Ziraat bankası mobil bankacılığı kullanarak hesabınıza giriş yapın.
  • Hesaba giriş yaptıktan sonra işlem menüsüne gidin.
  • Yatırım ve borsa seçeneğine ardından borsa işlemlerine tıklayın.
  • Karşınıza gelen hisse işlemlerim seçeneğini seçin.
  • Hissenin kodunu ya da şirketin adını yazarak hissenizi bulun.
  • Ardından fiyat belirlemesi ve adet tutarını girin.
  • Emir tipini ve geçerlilik seçeneğini belirledikten sonra hisseyi alın.
  • Satış yapmak isterseniz de aynı bölümden hissenin kodunu girerek satışa çıkartabilirsiniz.

Ziraat Borsa Para Yatırma Saatleri

Ziraat bankası üzerinden borsaya yatırım yaparak yatırımlarınızı değerlendirebilirsiniz. Hisse alım ve satım işlemleri, borsaya para yatırma ve çekme işlemleri için belirli saatler kullanılır. Bu saatler arasında işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ziraat borsasında sabah 10.00’dan akşam 18.00’a kadar işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekir. 18.00 ile 18.10 saatleri kapanış, emir toplama, fiyat belirleme gibi son işlemler gerçekleşir. Kısacası borsaya para yatırmak için hafta içi 10.00 ile 18.00 saatlerini kullanmanız gerekir. Hafta sonu bu işlemler gerçekleşmez.

Ziraat Borsa Hesabımda Para Görünmüyor

Borsa işlemleriyle ilgilenen yatırımcılar tarafından hesapta para görünmüyor ve yetersiz bakiye uyarısı ile karşı karşıya kalıyor. Bu yüzden Ziraat borsa hesabından para çekemeyen binlerce kişi var. Borsada satış işlemi gerçekleştirdiğiniz zaman hesabınıza para 1 ya da 2 gün içerisinde aktarılır. Eğer satış işleminden sonra 3 gün geçmesine rağmen hesapta para gözükmüyorsa müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeniz gerekir.

Borsada satış işlemi gerçekleştirirken yetersiz bakiye uyarısı alıyorsanız bu durum içinde yapacağınız birkaç yöntem var. İlk olarak satış işlemi için kesilecek ücretin hesabınızda var olduğunu kontrol edin. Yani 1000 TL hesabınızda para varsa 1000 TL’yi çekemezsiniz. Transfer ücreti alacağı için 990 TL göndermeyi deneyebilirsiniz. Bir diğer problem ise adet sayısı ya da fiyat kısmındaki yanlışlıktan dolayıdır. Bu kısımları kontrol ederek tekrar işlem gerçekleştirmeniz gerekir.

Ziraat borsa işlemleri hakkında sorularınızı, düşüncelerinizi ve fikirlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.