1250 TL yardım parası başvurusu 2023 tarihi itibariyle e-devlet sistemi üzerinden yeniden başladı. Aile Destek Programı adı altında sunulan bu yardıma ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlar başvuru yapabiliyor. E-devlet üzerinden başvuru yapmak için şu adımları takip etmeniz yeterli olacaktır;

  • ASHB sayfasına erişim sağlayın.
  • E-devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra ekranın sağ üst kenarında yer alan ‘’yeni başvuru’’ sekmesine tıklayın.
  • İlgili formda talep edilen tüm bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdiğinizden emin olup formu onaylayın.

Başvurunuz alındıktan sora değerlendirme sürecine tabi tutulur. Bilgileriniz teyit edilir ve uygun görülmesi halinde başvurunuz onay alır. Onay alan başvurular için en düşük 850 TL en yüksek ise 1250 TL civarında ödeme sağlanıyor. Bu tutarlar başvuran kişinin aylık gelir düzeyine göre değerlendiriliyor.

Sosyal Yardım Parası Sorgulama

Sosyal Yardım Parası Sorgulama

Sosyal yardım parası sorgulama işlemi başvuru yapan herkes tarafından merak ediliyor. Aile ve Sosyal politikalar bakanlığı tarafından Aile Destek Paketi kapsamında sunulan desteğin başvuruları bildiğiniz üzere e-devlet üzerinden alınıyor. Başvurunuzu yaptıktan sonra yine aynı ekran üzerinden sonucunu da takip edebilirsiniz.

E-devlet 1100 TL Yardım Başvurusu

E-devlet 1100 TL Yardım Başvurusu

E-devlet 1100 TL yardım başvurusu pandemi desteği kapsamında yapılıyordu. Bu destek programına artık son verilmiştir. Bunun yerine en fazla 1250 TL ödeme yapılan yeni Aile Destek Paketi başvuruları alınıyor. Bu başvuru ekranına ise e-devlet hesabınıza giriş yaparak ulaşabilirsiniz.

E-devlet ana sayfa arama çubuğuna Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yazdıktan sonra sosyal destek programına tıklayıp yeni başvuru için formu doldurmanız yeterli olacaktır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yardım Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yardım Ne Kadar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yardımı ne kadar, kimlere verilir ve şartları nelerdir gibi sorular merak ediliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Destek programı kapsamında yeni nakdi yardım başvurularını e-devlet sistemi üzerinden almaya devam ediyor. Bu yardımın tutarları ve şartları şu şekildedir;

  • Başvuranın belgelenebilir geliri 450 TL’nin altındaysa aylık destek 1250 TL
  • Başvuranın belgelenebilir geliri 450 ile 1372 TL arasındaysa aylık destek 950-1100 TL
  • Başvuranın belgelenebilir geliri 1372 TL ile 1833,45 TL arasındaysa aylık destek 850 TL olarak veriliyor.

Aile Destek Başvurunuzun kabul olması halinde uygun görülen nakit ödemeleri her ay olmak üzere 12 ay boyunca devam eder.

Yardımın durumu devam ediyor ne anlama gelir?

E-devlet üzerinden başvuru yaptığınız ve kabul olan sosyal yardımlar için ‘’yardım durumu devam ediyor’’ ibaresi olumlu anlam taşıyor. Yapılan yardımın devam edeceğini ve başvurunuzun kabul olduğu anlamına geliyor.

Sosyal yardım parası kaç günde belli olur?

E-devlet sistemi üzerinden başvurduğunuz sosyal yardım parası için sonuçlar en kısa sürede netlik kazanıyor. Yoğunluk durumuna göre 14 iş günü ya da ortalama 1 ay kadar değerlendirme sürecinin sürdüğünü söylemek mümkündür.

Sosyal Yardimlaşma Nakdi Yardım Ne Kadar

Çalışmayan Ev Hanımlarına Yardım – Nakit Yardımı

Sanal Portal 1475 TL Yardım Başvurusu – 2 Milyon Kişiye