1800 günle malulen emekli maaşı ne kadar sorusuna yanıt arayanların öncelikle malulen emekliliğin ne olduğunu ve şartlarını bilmeleri gerekir. Çalışma hayatına başladıktan sonra sağlık sorunları, iş kazaları veya meslek hastalıkları geçirmek iş kapasitesinin kaybına neden olabilir. Malulen emeklilik bir çalışanın iş bulması veya mevcut işini yapması zor veya imkansız olabileceğinden, bir çalışanın kaybından kaynaklanan mağduriyetlerini telafi etmek için kurulmuş bir emeklilik sistemidir.

1800 Günden Emekli Olan Ne Kadar Maaş Alır 2023

1800 Günden Emekli Olan Ne Kadar Maaş Alır

Malulen emeklilik şartını yerine getiren işçiler, emekli maaşı ve diğer bazı sosyal yardımları alabilmektedir. Bu sebeple malulen emeklilik maaşı en sık araştırılan konulardan biri haline gelmiştir.

Bazı durumlarda engellilik maaşı ile malulen emeklilik maaşı birbirlerine karıştırılabilir. Malullük nedeniyle emeklilik halinde, geçersiz sayılabilmesi için, maluliyetin sigortalının faaliyetine başlamasından sonra gerçekleşmiş olması gerekir. Engellilik yardımlarında, kişinin işe başlamadan önce engelli olması veya doğum kusuru ile doğması gerekir.

5510 sayılı kanunun 25. maddesine göre, sigortalının veya işverenin talebi üzerine tesis tarafından düzenlenen sağlık raporlarından sonra, bir iş kazası veya meslek hastalığı sonrasında meslekteki çalışma ve kazanma gücünün en az %60’ının 4-a ve 4-b, 4-c kapsamına giren sigortalılar Tesisin Sağlık Kurulunca bildirildiği kişiler İşgücünün en az %60’ını kaybetmiş veya işlerinden dolayı işlerini yapamayacak kadar gelir kaybetmiş olanlar görevlerini yerine getirirlerse malul aylığına hak kazanabilirler. Devlet memurları için özür derecesi %60’ın altında olsa dahi özürlü sayılabilir.

  • 1800 günde emekli olan ne kadar maaş alır 2023 yılı için merak edilen sorulardan biridir. Bu noktada öncelikle malulen emeklilik için gerekli şartların karşılanması gerektiğini bilmek gerekir. Bunun yanı sıra emekli olunan kuruma göre de maaş değişebilir.

1800 gün ile malulen emekli maaşları;

KURUMMAAŞI
SSK3.500 TL
Bağkur3.500 TL
Emekli Sandığı4.000 TL – 4.600 TL

Kanser Hastaları Malulen Emeklilik Şartları Nelerdir?

10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 prim günü, kanser hastalarının 18 ay süresince malulen emekli aylığını hak etmesi için gerekli görülen şartlardır. 

Malulen Emeklilik Şartları Nelerdir?

10 yıl sigorta süresi, 1800 sigorta prim günü ve en az %60 çalışma kaybı şartlar arasında bulunmaktadır.

Engelli Maaşı Alanlara Müjde

Emeklilerin Yüzünü Güldüren Kampanya! Türkiye Finans 7.500 TL Ödeme Yapacak

Maaş Zammı Ne Kadar? Emekli ve Memurların Alacağı Zamda 5 Aylık Rakam Kesinleşti!