‘’Başarı Teşvik Programı’’ kapsamında Cumhurbaşkanı tarafında başarılı öğrenciler için 5500 TL yardım ödemesi yapılması sözü verilmiştir.

Yaklaşık olarak bu program sayesinde 1.5 milyar kadar bütçe ayrılmıştır. İlk, orta ve üniversite öğrencileri arasında devlet olularında başarılı olan öğrenciler için eğitim yardımı yapılacağı açıklanmıştır.

5500 TL Yardım Başvurusu

Aylık olarak 5500 TL kadar yardım başvurusu detaylarında şunlar yer alır: İhtiyaç sahibi ailelerin okullarda dereceye giren çocuklarına aylık olarak belli miktarda eğitim ödemesi yapılacaktır. Her öğretin yılı içinde eğitim süresi boyunca aylık olarak 300 TL kapsamında ödeme yapılacağı bildirilmiştir.

E- Devlet 5500 TL Yardım Başvurusu

5500 TL Yardım

E- Devlet 5.500 TL yardım başvurusu kapsamında işe giren meslek lisesi öğrencileri içinde ihtiyaç sahibi aileler içerisinde lise mezunu olup meslek edindirme kursları a kayıt yaptırıp kursu başarı ile tamamlayan kurs bitiminde en çok asgari ücretin %25’i kadar kurs desteği sağlanacaktır.

Bu çocukların kurslar kapsamında kurs doğrultusunda işe girmesi durumunda üç ayda bir defa net asgari ücret kadar destek sağlanması beklenmektedir. Meslek liselerinin işe girmesi durumunda üç ya da bir defa toplam asgari ücret kadar destek yapılacağı belirtilmiştir.

E-Devlet Öğrenci Yardımı

E-Devlet üzerinden öğrenci yardımından yararlanacaklar içinde uluslar arası olarak yarışmalara katılacak olan öğrenciler de bu yardımdan yararlanabilecektir. Bilim, sanat ve spor gibi alanlarda uluslar arası yarışmalarda ülkemizi temsil edecek olan öğrenciler için ihtiyaç sahipleri kapsamında destek ödemesi yapılacağı belirtilmiştir. Özel yetenek sınıfında ve bu programlara katılmaya hak kazanan öğrencilere tek sefer olmak üzere ortaöğretim ya da üniversiteye kayıt yaptırdıklara bölüme göre destek yapılacağı açıklanmıştır.

Öğrencilere 5500 TL Yardım Başvurusu

Öğrencilere 5.500 TL yardım başvurusu kapsamında devlet okullarında başarılı olan öğrenciler için yapılacak olan yardıma başvurular e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Bu öğrenciler içinde başarılı olan ve maddi durumu iyi olmayan sosyal güvencesi olmayan ailelerin başarılı çocuklarına 5.500 TL yardım yapılmaktadır. Yıllık olarak kişi başı düşen gelirin asgari ücretten üçte biri kadar az olan kişiler için sosyal yardım yapılması beklenmektedir.


Daha fazla ilgili içerik;