Hippurin kullananlar yorumları ilk kez kullanmak isteyen kişilerin merak ettiği bir konudur. Genel olarak çeşitli ilaçları kullanan kişiler yan etkilerine ve iyileştirme oranlarına göre görüşlerini bildiren yorumlar paylaşıyorlar. Hippurin hakkında çeşitli forum ve sözlük sitelerinde yansıyan bazı yorumlar kısaca şu şekildedir;
- İdrar yolu enfeksiyonu için kullanmaya başlamıştım. Aynı günden itibaren etkisini göstermeye başladı.
- Doktorumun reçete etmesiyle kullanmaya başladım. Gerçekten inanılmaz etkili bir ilaç.
- Ben sistit şikayetiyle doktora gidince bu ilacı yazmıştı. Çok düzenli kullandım ve kurtuldum tamamen.
İlaca dair yapılan bazı yorumlar yukarıda yer verdiklerimiz ve benzerleridir. Ancak sadece yorumlar baz alınmamalıdır. Mutlaka doktora danışarak kullanılması gereken bir ilaçtır. Aksi halde ciddi yan etkileriyle karşı karşıya kalabilirsiniz.
Hippurin İdrar Yolu Enfeksiyonuna İyi Gelir Mi?
Hippurin idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi sorusuna doğrudan evet olarak yanıt verebiliriz. Çünkü bu ilacın etken maddesi yoğun olup enfeksiyonları tedavi etmeye yöneliktir. İdrar yollarında görülen enfeksiyon durumlarında tedavi için doktor tarafından reçete edilir.
Kullanım dozu, süresi ve detayları hastadan hastaya göre değişir. Sadece doktorun tavsiye ettiği detayları baz alarak kullanmanız gerekir. Yoksa her ilaçta olduğu gibi yanlış kullanım veya doz aşımında ciddi yan etkilerine maruz kalabilirsiniz.
Hippurin Hangi Hastalığa İyi Gelir?
Hippurin hangi hastalığa iyi gelir; uzun süreli tedavi gerektiren enfeksiyonların iyileşmesi adına kullanılan bir ilaçtır. Genel olarak piyelonefrit, sistit, piyelit ve diğer kronik üriner sistem enfeksiyonlarının akabinde meydana gelen bakteriüride hem tedavi edici hem de koruyucu olarak kullanılır. Yalnız etkili ve önemli bir ilaçtır. Bu yüzden de doktorun teşhisi ve reçete etmesiyle kullanılması gerekir. Aksi durumda yan etkileri açığa çıkabiliyor.
Hippurin Etkili Mi?
Hippurin etkili mi; idrarın asidik olması halinde etki gösterir. İdrarın asidir olması da enfeksiyon meydana getirir. Bu nedenle de idrar yolu enfeksiyonunda ciddi etki gösteren bir ilaç olduğunu söylemek mümkündür.
Hastada mevcut olan asidik idrar ortamında yer alan metenamin hippuratın bileşiminde bulunan metenamin düzenli olarak parçalanıp antibakteriyel olama özelliği taşıyan formaldehit meydana getirir. Bu da hastalığın tedavi edilip iyileşmesinde büyük ölçüde yarar sağlar. Yani ilacın son derece tedavi edici niteliğe sahip olup etkili olduğunu söylemek mümkündür.
Antibiyotiğe Rağmen Geçmeyen İdrar Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer?
Antibiyotiğe rağmen geçmeyen idrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer diye merakla araştırma yapılıyor. Sistit günlük yaşamı etkileyen ciddi bir sorundur. Bu nedenle mutlaka etkili bir tedavi ile iyileştirme süreci tamamlanmalıdır. Bunun için de verilen antibiyotik iyi gelmediyse mutlaka doktora bilgi verilmelidir. Gerekli durumlarda doktor mutlaka ilacın dozunu arttırır ya da değiştirerek devam edebilir.
Hippurin Kullananlar Kadınlar Kulübü
Hippurin kullananlar Kadınlar Kulübü forum sitesi üzerinden yorumlarını aktif şekilde paylaşıyor. Yeni kullanmaya başlayacak kişiler ise bu yorumları inceleyerek ön bilgi edinmeye çalışıyor. Forum sitesinde yer alan yorumlara bakıldığı zaman genelde sistit için kullanılan etkili bir ilaç olduğu vurgulanıyor.
Ancak her hasta için uygun olmayabilir. Ya da her hastada aynı iyileştirici etkiyi göstermeyebilir. Bu nedenle de mutlaka doktora danışarak kullanılması tavsiye edilir.
Daha fazla ilgili içerik;
- Parol İdrar Yolu Enfeksiyonuna İyi Gelir Mi
- Reçetesiz Satılan İdrar Yolu Enfeksiyonu İlacı
- Colidur Kullananlar Yorumlar
Hippurin Antibiyotik Midir?
Hippurin antibiyotik midir sorusuna evet olarak yanıt verebiliriz. Etkin maddesi antibakteriyel etkiye sahiptir. Metenamin hippurat etkin maddesiyle asidik idrarda var olan enfeksiyonun giderilerek temizlenmesine yardımcı olur. Uzun süreli tedavi gerektiren idrar yolu enfeksiyonlarının tamamı için doktorun uygun görmesi halinde reçete edilebilir.
Hippurin Yan Etkileri
Hippurin yan etkileri yanlış kullanım veyahut da doz aşımı gibi durumlarda açığa çıkabiliyor. İlacın prospektüsünde yer alan yan etkileri detayları ise şu şekildedir;
- Baş dönmesi
- Baş ağrısı
- Mide bulantısı
- Karında kramp hissi
- Ciltte kızarıklık
- Kristalüri
- Hematüri,
- Bulantı
- Kusma
Bu yan etkilerden en az biriyle karşılaşmanız halinde hemen doktorunuza bilgi vermeniz ve ilaç alımını da durdurmanız gerekir. Aksi halde kalıcı ve istenmeyen sonuçlara neden olabilir.
Hippurin Uyku Yapar mı?
Hippurin uyku yapar mı diye oldukça merak ediliyor. Antibakteriyel etken maddeye sahip olan bu ilacın herhangi bir uyku durumu yaratması söz konusu değildir. İlacın prospektüsünde yer alan yan etkiler arasında da uykuya dair bir detay yer almaz. Ancak hastadan hastaya farklı ve bilinmedik etkileri oluşabilir. Eğer ilacın uyku yaptığını düşünüyorsanız bu konuda doktorunuza bilgi verebilirsiniz.
Hippurin Ne Kadar Süre Kullanılır?
Hippurin ne kadar süre kullanılır sorusunun yanıtı tedavi sürecinize göre farklılık gösterir. Bu süreçte doktorunuz doz ve süre konusunda sizi bilgilendirecektir. Ancak genel olarak günde 3 kez ve en az 2 hafta süreyle kullanılır. Gerekli durumlarda doktorunuz bu süreyi daha fazla da uzatabilir. Etkili bir sonuç için ortalama 2 ay boyunca aktif kullanım durumu devam edebilir.
Hippurin İshal Yapar Mı?
Hippurin ishal yapar mı; yan etkileri arasında yer alır. Bulantı ve kusmanın yanı sıra bazı hastalarda ishal durumu da açığa çıkarabilir. Nadir olmakla beraber doz aşımı ya da yanlış kullanım gibi durumlarda bu yan etkiler açığa çıkar. Yan etkilerden biriyle karşılaşmanız halinde hemen ilaç alımını keserek doktora bilgi de vermeniz gerekir.
Hippurin Kaç Saatte Bir Alınır?
Hippurin kaç saatte bir alınır; genelde günde 3 kez 1’er tablet halinde kullanılması gerekir. Bu doz ve süre ise hastadan hastaya göre farklılık gösterebilir. Bu konuda doktorunuz günde bir adet şeklinde başlayarak zamanla dozu ve süreyi arttırma kararı alabilir. O nedenle doktorun verdiği detayları dikkate almanız yeterli ve faydalı olacaktır