Hastaneden sağlık raporu nasıl alınır ve e devlet’ten sağlık raporu nasıl alınır gibi sorularınıza yanıt oluyoruz. En kolay sağlık raporu nereden alınır gelin birlikte inceleyelim.
En kolay sağlık raporu nereden alınır, belirli polikliniklerde muayene olduktan sonra alınabilmektedir. Sağlık raporunda belirtilen tüm doktorlarla muayene olarak alınabilen sağlık raporları tüm kontrollerden geçerseniz onay alabilirsiniz. Belirli durumlar için sağlık raporu istenmektedir bu durumlara örnek vermek gerekirse işe girişte, evlilikte, üniversitelerde ve diğer gerekli başka durumlarda da sağlık raporu istenmektedir.
En kolay sağlık raporu nereden alınır, sorusu ise istediğiniz her devlet hastanesinden alabilirsiniz diye cevaplayabiliriz.
Devlet Hastanesi Sağlık Raporu Hangi Bölüme Gidilir
Devlet hastanesi sağlık raporu hangi bölüme gidilir, Devlet hastanesinden sağlık raporu almak istediğinizde öncelikle sizi belirli polikliniklere muayene olmanız gerekmektedir. Muayene olmanız gereken bölümler ise şunlardır;
- Dahiliye
- Kulak Burun Boğaz
- Göz hastalıkları
- Nöröloji
- Ruh sağlığı (Psikiyatri) ve
- Genel cerrahi
Bu polikliniklerde muayene olduktan sonra sağlık raporunuzu heyete göndererek onay alabilirsiniz. Eğer muayene olduktan sonra bir daha devlet hastanesine gitmek istemiyorsanız aile sağlık merkezlerinden de sağlık rapor sonucunuzu alabilirsiniz.
Devlet Hastanesi Sağlık Raporu Ücreti
Devlet hastanesi sağlık raporu ücreti sağlık raporunu ne için aldığınıza göre değişmektedir. Aile salık merkezlerinden alacağınız sağlık raporlarında ise her hangi bir ücret talep edilmemektedir. Fakat devlet hastanelerinden alacağınız sağlık raporlarında ortalama ücret ise 50-100 TL arasında değişiklik göstermektedir. Yalnız Gazi, Şehit, Dul, Yetim, Engelli ve Öğrenci iseniz devlet hastanelerinden alacağınız tam teşekküllü sağlık raporunda her hangi bir ücret ödemeniz gerekmemekte.
Tam Teşekküllü Sağlık Raporunda Nelere Bakılır
Tam teşekküllü sağlık raporunda nelere bakılır, doktorlar birçok önemli tetkiklerde bulunmaktadırlar. Bu tetkikleri sıralayacak olursak;
- Akciğer Grafisi: Akciğerlere yapılacak grafiler, akciğerlerde bulunan tüm sorunları tespit eder.
- İşitme Testi: Hastaneye gittiğiniz de Kulak burun boğaz polikliniğinde yapılmaktadır. Odyometri testinde kulakta işitme derecesine ve kulakta varsa bir hastalık olduğunu ortaya çıkarır.
- Solunum Fonksiyon Testi: Solonum fonksiyonu testinde akciğerlerinize giren havanın miktarına bakılır. Bu miktarın yaşınıza oranla normal olup olmadığına bakılmaktadır.
- Kan Testi: Kanınıza dair tüm tahliller bu testte yapılmaktadır. Kan testi birçok sebeple istenmekte ve en çok talep edilen durum ise Evliliktir.
- İdrar Testi: İdrar testinde ise böbreklerinizde olan sorunları veya diyabet hastalığı gibi hastalıklarınız var olup olmadığına bakılır.
Devlet Hastanesinden Sağlık Raporu Nasıl Alınır
Aile Hekimim Kim? E-Devlet Doktor Değiştirme Nasıl Yapılır?