BİM pirinç fiyatı, diğer marketlere kıyasla genellikle daha ucuzdur. Bim Pirinç Fiyatı ucuz olup olmadığını değerlendirirken pirinç çeşidi ve markaya bakabilirsiniz.

Bim pirinç fiyatları 2024 yılı itibari ile 28,50 TL’den başlamaktadır. Pirinç markası ve miktarına bağlı olarak fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Bim marketlerde Efsane marka pirinç çeşitlerini bulabilirsiniz. Yasemin, baldo, Osmancık ve pilavlık pirinç çeşitleri bulunmaktadır.

Bim Pirinç Fiyatları
Bim Pirinç Fiyatları
Efsane Yasemin Kokulu Pirinç 1KG28,50 TL
Lezzet-i Efsane Basmati Pirinç 1 KG49,50 TL
Efsane Pilavlık Yerli Pirinç 1 KG35,50 TL
Saban Kuru Fasulye 1 KG45 TL
Saban İri Kuru Fasulye 1 KG49,50 TL
Saban Nohut 1 KG39,50 TL
Saban Beyaz Nohut 1 KG57, 50 TL
Saban Yerli Kırmızı Mercimek 1 KG25,50 TL
Saban Kırmızı Mercimek 1 KG22,50 TL
Saban Yeşil Mercimek 1 KG37,50 TL
Saban Yerli Kırmızı Mercimek 1 KG24.50 TL
Bim Pirinç Fiyatları 2024
Bim Pirinç Fiyatları

Bim Baldo Pirinç 2,5 KG Fiyatı

Bim baldo pirinç 1 KG fiyatı 92.50 TL olarak satışa sunulmaktadır. Bim marketlerde son zamanlarda yaşanan sık fiyat artışları ve etiket değişimleri nedeni ile alıcılar satın almak istedikleri ürünlerin fiyatları hakkında merak içerisine düşebiliyor.

Efsane marka baldo pirincin 2,5 KG’lık ürünleri ise 92.50 TL fiyatlandırma ile satın alınabilmektedir. Diğer pirinç ürünlerine oranla boyutu daha büyük olduğundan fiyatı da en pahalı olan pirinç ürünüdür. Bim Aktüel kataloğunda zaman zaman indirimli baldo pirinç bulabilirsiniz.


Daha fazla Bim market içeriği;


Bim Baldo Pirinç 1 KG Fiyatı

Bim baldo pirinç 1 kg fiyatı 2023 yılında geçmiş yıllara oranla sık sık zamlanması nedeni ile merak konusu olmaktadır. 1 KG baldo pirincin fiyatı 2023 yılında artış göstererek 39.50 TL oldu.

Bim baldo pirinç 1 KG fiyatı 2023 yılı güncel olarak 39.50 TL’dir. Baldo pirincin 2,5 KG’lık paketi 92.50 TL fiyatı ile 1 KG’lık ürüne göre daha ekonomiktir. Bim marketlerde satılan baldo, yasemin, Osmancık ve pilavlık pirinç çeşitlerinin her birinin markası Efsane olarak bilinmektedir.

Efsane Pirinç Bim Fiyat

Bim Pirinç Fiyatları

Efsane pirinç Bim fiyatı ile tüm Bim şubelerinde uygun fiyatlı olarak satılmaktadır. Efsane marka pirinçleri başka marketlerde de bulabilirsiniz ancak ürün fiyatları göz önünde bulundurulduğunda Bim marketlerin en uygun fiyat seçeneklerini sunduğu biliniyor. Efsane pirinç çeşitlerine Bim marketlerde 32,50 TL’den başlayan fiyatlarla bulabilirsiniz.

Efsane pirinç Bim fiyatı itibari ile dışarıda satılan diğer pirinçlerden daha uygun olması nedeni ile tercih edilmektedir. Bim marketlerde satılan pirinç çeşitleri ve fiyatlarına aşağıda yer alan listeden ulaşabilirsiniz.

  • Bim Baldo Pirinç 1 kg fiyatı: 39.50 TL
  • Efsane baldo pirinç 2,5 kg fiyat: 92.50 TL
  • Ekonomik Pirinç 2.5 KG: 47.50 TL
  • Bim Efsane Pilavlık Pirinç fiyatı 2.5 KG: 72.50 TL

Pilav için hangi pirinç?

Pilav için en ideal pirinç, baldo pirincidir. Baldo pirinç, tane tane ayrılması ve yüksek su çekme kapasitesi ile pilavlık ve dolmalık olarak kullanılmasının yanında sebze yemekleri içine karıştırmak için de tercih edilen pirinç çeşitlerindendir. Diğer pirinç çeşitlerine göre daha tombul bir görünüme sahiptir.

Osmancık pirinç ise baldo pirince kıyasla daha yumuşak yapıya sahiptir ve daha hızlı pişmektedir. Bu nedenle, pilavın daha sulu olmasını isteyenler için tercih edilebilir.

Pirinç seçimini yaparken, pilavın nasıl bir kıvamda olmasını istediğiniz de önemlidir. Daha sulu bir pilav için baldo pirinçten, daha kuru bir pilav için ise osmancık pirinçten yana tercih yapabilirsiniz.

En sağlıklı pilav hangisi?

En sağlıklı pilav, kepekli pirinçten yapılan pilavdır. Kepekli pirinç, tam tahıllardan elde edilir ve bu nedenle lif, vitamin ve mineral bakımından daha zengindir. Kepekli pirinç, beyaz pirince göre daha uzun süre tok tutar ve kan şekerini daha yavaş yükseltir.

Kepekli pirinçten yapılan pilav, aşağıdakiler açısından daha faydalıdır:

  • Lif: Kepekli pirinç, beyaz pirince göre daha fazla lif içerir. Lif, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur ve kabızlığı önler.
  • Vitamin ve mineraller: Kepekli pirinç, beyaz pirince göre daha fazla vitamin ve mineral içerir. Bu vitamin ve mineraller, bağışıklık sisteminin güçlenmesine, kemik ve diş sağlığının korunmasına ve kalp sağlığına katkıda bulunur.
  • Kilo kontrolü: Kepekli pirinç, beyaz pirince göre daha uzun süre tok tutar ve kan şekerini daha yavaş yükseltir. Bu nedenle, kilo kontrolünde yardımcı olabilir.

Türkiye’de Nerenin pirinci meşhur?

Türkiye’de en meşhur pirinçler, Gönen ve Tosya pirinçleridir.

Gönen pirinç, Balıkesir’in Gönen ilçesinde yetiştirilir. Uzun ve tane tane olmasıyla bilinir. Pilav, dolma ve sebze yemeklerinde kullanılır.

Tosya pirinç, Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yetiştirilir. Beyaz ve yumuşak olmasıyla bilinir. Pilav ve sebze yemeklerinde kullanılır.

Bu pirinçlerin yanı sıra, Osmancık pirinç de Türkiye’de yaygın olarak yetiştirilen bir pirinç türüdür. Daha kısa ve daha yumuşak olmasıyla bilinir. Pilav ve sebze yemeklerinde kullanılır.

Türkiye’de pirinç üretiminin en yoğun olduğu iller şunlardır:

  • Balıkesir
  • Kastamonu
  • Çorum
  • Edirne
  • Manisa