Laptop power ışığı yanıp sönüyor ve power ışığı yanıp sönüyor pc açılmıyor, sorun çözümünü sizlerle paylaşıyoruz. Laptop güç ışığı yanıp sönüyor açılmıyor, detayları birlikte inceleyelim.

Laptop power ışığınız yanıp sönüyor ve açılmıyor ise buna sebep birkaç problem olabilir. Laptopunuzda oluşmuş olabilecek herhangi bir ekran kartı veya anakart arızasının başlıca sebeplerinden birinin habercisi olarak laptop power ışığınız yanıp sönüyor olabilir. Probleme ilişkin birkaç çözüm önerisini aşağıda sizler için paylaştık;

  • Laptopunuzun arkasında bulunan vidaları onlara uygun herhangi tornavida yardımı ile çıkartarak arkasını açınız.
  • İçerisinde bulunan bataryayı çıkararak ana karta herhangi bir statik elektrik geçme ihtimalini yok ediniz.
  • Daha sonra laptop fanlarını ve ekran pinini kontrol ederek çalışma durumlarını inceleyip bataryayı tekrardan eski yerine takınız.
  • Bu işlemden sonra laptopunuzu kapatıp tekrardan açmayı deneyiniz.
  • Bilgisayarınız hala açılmıyor ise son olarak açma kapama tuşuna uzunca basarak açmayı yeniden deneyebilirsiniz.

Bir başka çözüm önerisi olarak ise bilgisayarınızın bios pilini değiştirmekte işiniz yarayacaktır. Bilgisayarınızdaki Ram ve Hdd’yi çıkartarak yeniden takıp laptopunuzu tekrar başlatmayı denemenizde fayda vardır. Eğer hala geri dönüş alamıyorsanız teknik servis tarafından yardım almanız en sağlıklı çözüm olacaktır.

Lenovo Laptop Power Işığı Yanıp Sönüyor

Lenovo laptop şarj dolum esnasında alt kasası üzerinde bulunan şarj dolum ışığı yanıp söner ama Lenovo laptop power düğmesinde laptopu açmak için basıldığında ışık yanıp sönmeye devam ediyor ve laptop açılmıyor ise statik bir problem yaşanıyor olabilir.

  • Eğer lenovo laptopunuzun bataryası kasaya gömülü bir halde değilse çıkarınız. Bu işlemden sonra adaptör bağlantısını da kesiniz. Daha sonra laptop power düğmenize 10 saniye kadar bir süre basılı tutarak bekleyiniz. Bekleme süresi bittikten sonra elinizi güç düğmesinden ayırarak çıkarmış olduğunuz adaptörü tekrardan bağlayınız ve laptopunuzu normal bir şekilde yeniden açmayı deneyiniz.
  • Eğer sorun statik elektrik kaynaklı ise bu işlemler anakart üzerinde birikmiş olan statik elektriği uyandıracak ve sorununuzu çözecektir. Eğer laptopunuz bu işlemlere rağmen hala çalışmıyor ise teknik servis desteği almanız gerekebilir.

HP Laptop Power Işığı Yanıp Sönüyor Açılmıyor

HP Laptop Power Işığı Yanıp Sönüyor Açılmıyor

Hp model laptopunuzun ışığı yanıp sönüyor fakat açılmıyorsa neler yapabilirsiniz? Laptopunuz çıkarılabilir pili olan bir model ise güç sıfırlaması işlemini aşağıdaki adımları izleyerek yapınız;

  • Laptopunuzun güç kablosunu çıkarınız.
  • Pili laptopunuzdan çıkarınız.
  • Pil ve güç kablosu çıkarılmış haldeyken laptopunuzun güç düğmesine yaklaşık 15 saniye kadar bir süre boyunca basılı tutunuz.
  • Bu işlemden sonra pili yerine yerleştirerek güç kablosunu yeniden takınız.
  • Ve laptopunuzu yeniden başlatmayı deneyiniz.

Acer Laptop Power Işığı Yanıp Sönüyor

Ülkemizde en çok kullanılan laptoplardan biri olan Acer markasına ait laptoplarınızda power ışığının yanıp söndüğünü görüyorsanız ve buna sebep olan nedenleri merak ediyorsanız sizler için yazımızda ele aldık. İsterseniz gelin bir bakalım

  • Acer laptop power ışığınız yanıp sönüyorsa problem bazı zamanlarda harddisk, bios ayarları, ekran kartı veya ana kart gibi bölümlerden kaynaklanabilmektedir.

Masaüstü Bilgisayar Power Işığı Yanıp Sönüyor

Masaüstü bilgisayarınızın kasasında bulunan power düğmesine bastıktan sonra power ışığı yanıp sönmeye devam ediyor ise sorun kasa içerisinde bulunan donanım parçalarından (anakart, ram, Hdd, ekran kartı) kaynaklanıyor olabilir.

Peki ne yapmanız gerekiyor?

  • Ram Kontrol Etme:

Bilgisayarınızda bulunan ram veya birden fazla ram kullanıyor iseniz ramleri aynı zamanda da slot yuvalarını söküp takarak tek tek kontrol ediniz. Ramın girdiği slot yuvalarının temiz olduğundan emin olunuz ve eğer tozlu ise temizleyiniz. Son olarak ram’lerinizin bozuk olup olmadığını kontrol ediniz.

  • Ana kart Kontrol Etme:

Bilgisayarınızın ana kartının sağlam olduğunu anlamanın basit yolu kasada bulunan fanlarınızın çalışıp çalışmadığıdır. Bunun dışında piyasada satıla ana kart arıza tespit aparatları sayesinde ana kart üzerinde oluşan arızaları tespit edebilirsiniz.

  • Ekran Kartı Kontrol Etme:

Bilgisayarınızda bulunan ekran kartının arızalı olup olmadığını anlamak için ekran kartını çıkararak başka bir bilgisayara takıp denemektir. Ya da bilgisayarınızda var ise on board ekran kartını kullanarak sorunun ekran kartından kaynaklı olup olmadığını anlayabilirsiniz.

  • Hdd (Hard disk) Kontrol Etme:

Sorunun bilgisayarınızda bulunan Hdd kaynaklı olup olmadığını anlayabilmek için başka bir bilgisayarda deneyerek anlayabilirsiniz.

Tüm bu kontroller sonrasında bilgisayarınızın ana kartı üzerinde bulunan bütün donanım parçalarını sökerek, ana kart üzerindeki bios pilini sökün ve 1 dakika gibi kısa bir süre bekleyiniz. Bekleme sonrası bios pilini ve sökmüş olduğunuz donanım parçalarını tekrar takarak bilgisayarınızı yeniden başlatınız. Yaptığınız kontrollerde herhangi bir donanım parçanızın bozuk olması halinde bilgisayarınız çalışmayacaktır bunun için teknik servis ile iletişime geçmek en faydalısı olacaktır.

Dell Power Işığı Yanıp Sönüyor

Dell laptopunuzun power ışığı yanıp sönüyorsa aşağıda vereceğimiz çözüm önerisi adımlarını deneyebilirsiniz.

  • AC adaptörünüzü veya güç kablonuzun bağlantısını keserek, pili çıkartın.
  • Daha sonra bilgisayarınıza herhangi bir USB aygıt, yazıcı vb. araçların bağlı olmadığından emin olun.
  • Güç düğmesine basarak 30 saniye kadar bekleyin.
  • Daha sonra pili ve şarj cihazınızı laptopunuza tekrar bağlayın.
  • Son olarak bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin.

Casper Laptop Power Işığı Yanıp Sönüyor

Casper Laptop Power Işığı Yanıp Sönüyor

Casper model laptopunuzun power ışığı yanıp sönmesinin sebebi henüz tam olarak belirlenememiş olsa da bu model laptoplarda kronik bir arıza olarak meydana gelmektedir. Genel olarak sorunun gömülü işlemci hatası olarak göze çarpmakta. Bunun yanı sıra yine laptoplarda meydana gelebilecek Bios güncelleme hatası olabilmekte. Bios güncellemesi ile sorunun çözülmesi beklenmektedir. Fakat problem devam ediyorsa işte o zaman arıza laptopunuzun işlemcisinden kaynaklanıyor olabilir.


Daha fazla ilgili içerik;


HP Laptop Power Işığı Yanıp Sönüyor

HP laptop power ışığınız yanıp sönüyor ve açılmıyorsa bunun en olası nedenlerini sizler için derledik;

  • Pilinizin bitmesi veya hasarlı bir pil
  • CMOS pilinin arızalanması
  • İşletim sistemi veya donanım bileşenlerinden en az birinin arızalanması
  • Yeni bir donanım bileşeni veya yazılımsal hata
  • Bios ayarı

Pilinizi kontrol edin;

HP model laptopunuzu kapatın. Pilinizi çıkarın. Pilinizi başka bir laptopta deneyerek düzgün çalıştığından emin olun. Güç kablonuzu kullanarak laptopunuzu yeniden prize takın ve yeniden başlatmayı deneyin.

BIOS ayarlarını güncelleyin;

Adaptörünüzü kullanarak HP model laptopunuzu çalışan herhangi bir güç kaynağına bağlayınız. (Windows + B) tuşlarına aynı anda basılı tutarken aynı anda 1 saniye kadar güç düğmesine basılı tutunuz. Daha sonra tüm tuşları bırakınız ve güç ışığının tekrar yandığından emin olunuz. Laptopunuzun ekranı yaklaşık 40 saniye kadar boş kalacaktır bu esnada bip sesleri duyabilirsiniz. Bu işlemden sonra HP BIOS güncelleme ekranı belirecek ve güncelleme başlayacaktır.

Toshiba Laptop Güç Işığı Yanıp Sönüyor

Toshiba laptop güç ışığı yanıp sönüyor fakat açılmıyorsa bunun birçok sebebi olabilir anacak başlıca sebeplerinden birkaçı Ram veya ana kart arızası olabilmektedir.

Aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz;

  • Toshiba model laptopunuzu fişten çekiniz.
  • Bu işlemden sonra bataryasını sökünüz.
  • Power tuşuna basıp yaklaşık 30 saniye kadar bekleyiniz.
  • Son olarak laptopunuzu fişe tekrar takarak yeniden başlatmayı deneyiniz.

Yukarıdaki işlemi uyguladıktan sonra bir cevap alamadıysanız laptopunuzu fişe takılı olmadan ve bataryasını çıkartarak yaklaşık 7-8 saat bu şekilde bekletip açmayı yeniden deneyiniz. Bu son adımdan sonra power ışığınız yanıp sönmeye devam ediyor, ekrana hiçbir görüntü gelmiyor veya power düğmesine bastığınız halde herhangi bir ses gelmiyorsa laptopunuzun ana kartı veya işlemcisi bozulmuş olabilir. Bir Toshiba teknik servisinden yardım almanızda fayda vardır.