Ortalama ile geçince sorumluluk sınavına giriliyor mu ve sorumlu geçti ne demek gelin birlikte inceleyelim. Liseye ortalama ile geçme hesaplama nasıl yapılır sizlere gösteriyoruz.

Ortalama ile geçti ne demek 2023 yılında sıkça merak ediliyor. Bildiğiniz üzere ilk öğretimden lise son sınıfa kadar her sene sonunda öğrencilerin durumunu ibraz eden karne verilir. Bu karnede görülen her dersin notları ayrı ayrı hesaplanır. Genel olarak tüm notların ortalaması alınır. Alınan ortalama not sınıf geçmeye yeterliyse öğrenci bir sonraki yıla geçiş sağlayabilir.

Bazı durumlarda öğrencinin başarısız olduğu dersler varsa ve not ortalaması sınıf geçmeye yeterli geliyorsa ‘’ ortalama ile geçti’’ ibaresine karnesinde yer verilir. Bir diğer deyişle bazı dersleriniz zayıfsa ve bazıları çok iyiyse, genel ortalamanız da 50 ve üzeriyse ortalama ile sınıf geçebilirsiniz.  Ortalamanızın sınıf geçmeye yetip yetmediğini şu hesaplamayı yaparak anlayabilirsiniz;

  • X derdin birinci dönem puanı ile ikinci dönem puanını toplayın ve ardından çıkan sonucu ikiye bölün. Çıkan sonuç X dersi için yıl sonu ortalama puanınızı verecektir. Bu işlemi her ders için ayrı ayrı yapabilirsiniz.

Eğer tüm dersleriniz için hesaplama yaptıktan sonra genel karne ortalamanız barajın üzerindeyse genel ortalama ile sınıf geçebilirsiniz.

Doğrudan Geçmek Ne Demek

Doğrudan Geçmek Ne Demek

Doğrudan geçmek ne demek, karneden doğrudan sınıf geçtiğimi nasıl anlarım gibi sorular sıkça merak ediliyor. Doğrudan sınıf geçmek nedir sorusunun yanıtlarını ayrıntılı olarak aktarmak gerekirse de;

  • Doğrudan sınıf geçme ibaresi karnesindeki tüm derslerinde başarılı olan öğrencinin sınıfı geçmesi için kullanılır.
  • Doğrudan sınıf geçme için öğrencinin karnesindeki yıl sonu ortalamasının sınıf geçmeye yeterli olması gerekir.
  • Bir öğrencinin sınıfı doğrudan geçebilmesi için yıl sonu karne ortalamasının 100 puan üzerinden en az 45 olması gerekiyor.

Eğer öğrencinin genel yıl sonu karne ortalaması 45 puanın altında kalıyorsa doğrudan sınıf geçmesi mümkün olmayacaktır. Bu öğrenciler şökk kuruluna kalarak öğretmenlerin vereceği karar neticesinde sınıfı geçme fırsatı yakalayabiliyor.

Ortalama ile Sınıf Geçme Nedir

Ortalama ile sınıf geçme nedir, ortalama kaç olursa sınıf tekrarı yapılmaz gibi sorular karne alan öğrenciler tarafından merakla araştırılıyor. Bir öğrencinin ikinci dönemdeki not ortalaması başarısız ise doğrudan sınıfı geçme hakkı ortadan kalkar. Bu gibi durumlarda öğrencinin yıl sonu başarı notu dikkate alınır. Genel olarak birinci dönem ve ikinci dönem genel not ortalaması hesaplanır. Hesaplanan not yeterliyse o öğrenci ortalama ile sınıf geçme hakkına sahip olur. Ortalama ile sınıf geçme için hesaplama yapmak istiyorsanız da;

  • Genel ortalama notu 100 üzerinden ele alınarak ders saati ile çarpılıp bölünür. Çıkan bu sonuç öğrencinin yıl sonu ortalama puanıdır.

Eğer çıkan sonuç 100 üzerinden 45 puanı geçiyorsa öğrencinin zayıf notları varsa bile ortalama puanı yeterli olduğu için sınıfı geçer. Sadece Dil ve Anlatım dersi zayıf gelen öğrenciler sınıf geçme hakkına sahip olmazlar. Ancak bu gibi durumlarla da sorumluluk sınavları ya da okul idaresi ile görüşme yaparak bir çözüme varabilirsiniz.

Ortalama ile Sınıf Geçme Nedir

Ortalama ile Geçti Ne Demek Üniversite

Ortalama ile geçti ne demek üniversite öğrencileri tarafından merak edilen sorular arasında yer alıyor. Her üniversitesinin öğrencilerin geçmesi için belirlediği bir puan sınırı mevcuttur. Ortalama ile ya da koşullu geçme kavramı genel olarak üniversite öğrencisinin genel not ortalaması ile geçmesine olanak sağlaması anlamına gelir. Genelde tüm üniversitelerde genel not ortalaması ile geçmek için 2,00 ya da 2,50 puan ortalamasına sahip olmanız gerekiyor.

Lisede Ortalama ile Geçmek Ne Demek

Lisede ortalama ile geçmek ne demek sorusu karne döneminde en sık araştırılan konu olarak dikkat çekiyor. Lise öğrencilerinin sınıf geçebilmesi için karnelerinde yıl sonu ortalama puanının barajı geçmesi gerekiyor. Eğer öğrencinin bazı dersleri zayıfsa iki dönemin not ortalaması baz alınır.
Genel olarak bur ortalamanın 100  puan üzerinden en az 45 olması gerekiyor. Öğrencinin karnesinde Dil ve Anlatım dersi hariç zayıf notlar varsa bile ortalaması 45’in üzerinde olursa bu öğrenci ortalama ile sınıf geçebilir.

1 Dönemin Ortalaması 50 Olmazsa Ne Olur

1 dönemin ortalamasına bakılarak sınıfta kalınıp kalınmayacağını anlamak mümkün değildir. Sınıfta kalma için birinci ve ikinci dönemin genel not ortalaması hesaplanır. Eğer bu ortalama puan 100 üzerinden 50 puanın altındaysa öğrenci sınıfta kalır.

Kaç Ortalama ile Sınıfta Kalınır?

İki dönemin genel not ortalaması 50’nin altında kalan ve karnesinde 4 ya da 4’den daha fazla zayıf ( 5 üzerinden 1) olan öğrenciler otomatik olarak sınıfta kalır.

Sınıfta Kalıp Kalmadığımı Nasıl Öğrenirim (Devamsızlıktan Kalınır mı)