5’lik Reşat altın, 22 ayar 916 saflıkta, 36,05 gram ağırlığında olan bir altın türüdür. 5’lik Reşat Altın, Osmanlı İmparatorluğu döneminde basılan Reşat altınlarının günümüzde basılan versiyonudur.

5’lik Reşat altın fiyatı 2024; 66.602 TL

0.5 Gram979 TL
Gram Altın1.959 TL
Çeyrek Altın3.344 TL
Yarım Altın6.686 TL
Tam Altın13.156 TL
Cumhuriyet Altını13.329 TL
22 Ayar Bilezik (1 gram)1.864 TL

5’lik Reşat Altın fiyatı, altın piyasasındaki genel hareketlere göre değişkenlik göstermektedir. 5’lik Reşat Altın’ın fiyatı 66.602 TL‚dir. Bu fiyat, 1 gram 22 ayar altının fiyatı ise 1.864 TL’dir.

2,5 luk Reşat Altın Fiyatı

2,5 luk Reşat altın fiyatı güncel alış ve satış rakamlarını sizlere aktarıyoruz.

  • 2,5 luk reşat altın fiyatı; 32.890 TL

Reşat altın, birçok insan tarafından tercih edilen ve bu yönde fiyat araştırılmasına gidilen bir altın türü olarak karşımıza çıkıyor. Yukarıda sizler için güncel olan 5’lik Reşat altın fiyatlarını sunduk. Bu doğrultuda fiyat analizlerinizi gerçekleştirerek isteğinize ve bütçenize uygun olan alışverişi gerçekleştirebilirsiniz.


Daha fazla ilgili içerik;


5’lik Reşat Altın Fiyatı Güncel

5’lik Reşat altın fiyatı güncel olarak sunuldu. Özellikle son yıllarda altın fiyatlarının her geçen gün artması sebebi ile altın almak isteyenler altın fiyatlarını anlık ve güncel olarak merak içerisinde takip ediyor. Böyle olunca 5’lik reşat altın fiyatları güncel olarak araştırılıyor. Reşat altın seçenekleri genel olarak altın yatırımı yapmak isteyen kişiler tarafından satın alınıyor.

Her geçen gün altının alış ve satış değerleri değiştiği için 5’lik reşat altın fiyatları da anlık bazda değişiyor. Bu noktada satın almadan evvel güncel fiyatlarını analiz etmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra 5’lik reşat altın fiyatının il bazlı kuyumculara göre de fiyat değişikliği gösterdiğini söylemek mümkündür. Eğer cazip fiyatlarla satın almak istiyorsanız tercihinizi indirim yapan kuyumculardan yana kullanabilirsiniz.

5’lik Reşat Altın Fiyatı

5'lik Reşat Altın Fiyatı

5’lik Reşat altın fiyatı oldukça fazla yükselişe geçti. 5’lik Reşat altına %70’lik bir zam gelmiştir. Genel olarak altının yüksek alış-satış fiyatı dengesinin oynak olduğu bir yıldır. Ancak yılın başından bu yana yatırımcılarına ciddi oranda kar elde ettirdiğiniz söylemek gerekiyor. Bu noktada altın fiyatları düştüğü zaman yatırımcıların tercihini 5’lik Reşat altın almaktan yana kullanması uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

Reşat Altın Kaç Çeyrek Etmektedir?

22 ayar 5’lik Reşat altın, Reşat altınların içerisinde mevcut olan en yüksek ağırlıktır. 20 adet çeyrek altına eş değer durumdadır. Eğer yatırım amaçlı altın alıyorsanız tek tek gram ya da çeyrek altın almak yerine 5’lik reşat altın almanız daha mantıklı olacaktır.

Reşat Altının Özellikleri Nedir?

Reşat altın, Sultan Beşinci Mehmet Reşat adına basılmıştır. Bundan dolayı Reşat altın, Osmanlı altını olarak değerlendiriliyor. Özel bir yapıya sahip olduğu için de Cumhuriyet altınla kıyaslandığı zaman daha değerli olduğu görülüyor.

5’lik Reşat Altın Kaç Gram?

5’lik Reşat Altın, 22 ayar 916 millik saflıkta, 36,05 gram ağırlığında ve 34,90 milimetre çapında olan bir altın türüdür.

1 Reşat Altın Kaç Çeyrek Altın Eder?

1 Reşat Altın, 7,2 gram ağırlığındadır. 1 çeyrek altın ise 1,50 gram ağırlığındadır. Dolayısıyla, 1 Reşat Altın, 5 çeyrek altına eşittir.

5’lik Reşat Altın Kaç Çeyrek Eder?

5’lik Reşat Altın, 36,05 gram ağırlığındadır. 1 çeyrek altın ise 1,50 gram ağırlığındadır. Dolayısıyla, 5’lik Reşat Altın, 24 çeyrek altına eşittir.