2. Derece yanık tedavisi evde nasıl yapılır ve 2. derece yanık iz kalmaması için neler yapılmalı, bilgilendiriyoruz. Acilde kullanılan yanık kremi ve su toplamış yanığa ne iyi gelir, inceleyelim.
2. derece yanık tedavisi evde nasıl yapılır sorusu sıklıkla karşılaşılan yanık türü olduğu için önemlidir. Orta şiddette yanık türü olan ikinci derece yanık gerekli önlemler alınmadığında çok acı vermektedir. Bu yüzden düzenli olarak bakımı ve tedavisinin yapılması gerekir.
İkinci derece yanık tedavisi yapmak için;
- Antioksidan oranı yüksek olan besinlerin düzenli şekilde tüketilmesi yanığın iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Domates, biber, kabak, kiraz ve yaban mersini gibi besinler bu bakımdan sıklıkla tüketilmelidir.
- Zerdeçal anti iltihap taşıyan özelliği ile yanığın daha çabuk iyileşmesini sağlar. Aynı zamanda ağrı kesici özelliğiyle de ağrıları hafifletir. Ilık süt içine toz halinde eklenerek tüketebilirsiniz.
- Yanıkların üzerine bal sürerek de iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Bu sayede bal, enfeksiyonlara karşı koruyucu etki yaratacaktır.
- Nergis otu ciltteki yanıkların üzerine koyularak cildin yenilenmesine ve daha çabuk iyileşmesine yol açar.
- Tuz ile gargara yapılarak ağız içinde bulunan yanıklar tedavi edilmektedir.
- Aloeveranın içinde yer alan sıvının yanık üzerine sürülmesi doku iyileştirici özelliği ile yanık derinin iyileşmesi için etkili olmaktadır.
Su Toplayan Yanığa Ne İyi Gelir
Su toplayan yanığa ne iyi gelir sorusu şu şekilde yanıtlanabilir;
- Öncelikle su toplamış yanık bölgesindeki kabarmanın patlatılmamasına dikkat edilmelidir. Kabarcık patlatıldığı durumda bölgede iz kalacaktır.
- Yanık olduğu andan itibaren su toplama oluştuğundan vakit geçirmeden ilgili bölge suyun altına tutulmalıdır.
- Bölgeye daha sonra buz torbası ile soğuk pres uygulanması gerekir. Bu sayede su toplamasının önüne geçilecektir.
- Doktorun tavsiyesi ile yanık kremi kullanmak da gerekecektir.
Acilde Kullanılan Yanık Kremi
Acilde kullanılan yanık kremi hangisi olduğunu sizlerle paylaşıyoruz. Acil yanma vakalarına karşılık olarak hastanelerin acil servislerinde hangi yanık kremini kullanıldığı sıklıkla araştırılmaktadır. ANESTOL, POMAD, SİLVERDİN, KREM, FUCİDİN ve KREM/POMAD kullanılmaktadır.
Daha fazla ilgili içerik;
- Güneş Yanığı Su Toplaması Nasıl Geçer
- Güneş Kremi Orjinal Olduğu Nasıl Anlaşılır
- Tokalon Güneş Kremi Kullananlar
2. Derece Yanık Su Toplaması
2. derece yanık su toplaması yanık sonrasında meydana gelmektedir. Yanık sonrasında oluşan su toplamaları ciddi bir sorundur ve rahatsız edici bir etki bırakır. Yanık sonrasında oluşan su toplaması için bilinmesi gerekenler;
Yanık oluştuğu andan itibaren su toplamaya başlamaktadır. Bu yüzden hızlı bir şekilde hareket etmek gerekmektedir.
Ciltte oluşan yanığın derecesi gözden geçirilmeli ve gerekli tıbbi destek de alınmalıdır. Yanık sonrasında oluşan su toplaması ağrı verici olduğu gibi giderek büyüyen bir hal de alabilir.