Adıma papara hesabı açılmış mı, sorusu adına hesap şüphesi bulunan kişiler tarafından sorgulanmaktadır. Bilindiği üzere papara hesabı bazı temel bilgilere sahip olunarak kolayca açılabilen bir hesaptır. Sizin bilgilerinize sahip olan kişilerin adınıza papara hesabı açıp açmadığını öğrenmek ise çok kolay.
Adınıza mevcut olan bir hesap mutlaka sizin T.C. kimlik numaranız ile açılmış olmalıdır. Telefon numarası bilgisi farklı olsa bile sizin adınıza açılmış olan Papara hesabında sizin T.C. kimlik numaranız olması şartı aranmaktadır. Yazımızın devamında adınıza papara hesabı açılmış olup olmadığını öğrenebileceğiniz bazı yöntemleri derledik.
Adıma papara hesabı açılmış;
TC ile Papara hesabı sorgulama
TC ile Papara hesabı sorgulama sadece müşteri hizmetleri üzerinden yapılabilmektedir. Müşteri hizmetlerini aradığınızda aşağıda yer alan adımları tamamladıktan sonra hesabın size ait olmadığını söyleyerek hesabı kapattırabilirsiniz. Bu süreç sırasında kapatılacak hesapta para olması halinde hesapta bulunan paranın tamamı da başka bir papara hesabınıza aktarılacaktır.
Papara hesabınıza aktarılan para sonrasında boş kalan hesabın kapatılması talebiniz ile gerçekleştirilecek bir işlemdir. Tüm bu işlemleri aşağıda yer alan sıra ile gerçekleştirebilirsiniz.
- Papara müşteri hizmetleri iletişim numarasını arayın. (0850 340 03 40)
- Müşteri temsilcisine bağlandıktan sonra adınıza kayıtlı Papara hesaplarının dökümünü talep edin.
- Müşteri temsilciniz güvenlik adımları için sizden bilgi teyit etmenizi isteyecektir. T.C. kimlik numarası bilginizi paylaşarak adınıza kayıtlı bir papara hesabı olup olmadığını sorgulatabilirsiniz.
- Sorgulama sonucunda adınıza kayıtlı bir Papara hesabı bulunması ve bu hesabın size ait olmaması halinde hesabın kapatılmasını talep etmelisiniz.
- Talep süresince hesap kapatılırken hesapta para mevcutsa bulunan tüm bakiye sizin hesabınıza yatırılacaktır. Ardından hesap kapatılacaktır.
Daha fazla ilgili içerik;
Adıma Papara Hesabı Açılmış Ne Yapmalıyım
Adıma Papara hesabı açılmış ne yapmalıyım, Papara hesabı olup olmadığı kişinin müşteri hizmetleri kanalı ile kontrol etmesi ile mümkündür. Papara’da hesap açmak sanılandan çok daha kolaydır. Papara müşteri hizmetlerini arayarak adınıza bir Papara hesabı olup olmadığını sorgulamak istediğinizi söylemelisiniz. Ardından Papara hesabı olup olmadığına dair teyit için sizden T.C. kimlik numarası bilginiz istenecektir.
T.C kimlik numarası bilgisini paylaştıktan sonra müşteri temsilciniz adınıza kayıtlı bir hesap olup olmadığını hızlı bir şekilde teyit ederek size bilgi verecektir. Böylece adınıza kayıtlı bir hesap olup olmadığı şüphesinden kurtulabilirsiniz.
Papara Numarasından İsim Bulma
Papara numarasından isim bulma işlemi numaranın kayıtlı olduğu kişinin isim ve soyadını bulmak için yapılır. Papara kullanıcıları para transferi yaparken isteklerine bağlı olarak isim ve soy isim bilgisini gizleme haklarına sahiptirler.
Papara uygulaması üzerinden yapılan isim gizleme işlemi sonrasında transfer yapılan karşı tarafın gizli olan ismi bulması mümkün değildir. Gizlenmiş olan ismin bulunabilmesi için müşteri hizmetleri benzeri kanallar da kullanılamamaktadır. Çünkü müşteri hizmetleri başka müşterilerin bilgilerini sizinle paylaşma yetkisine sahip değillerdir.
Papara hesap no nasıl bulunur?
Papara hesap numaranızı, Papara uygulamasından veya Papara web sitesinden öğrenebilirsiniz.
Papara uygulamasından hesap numarası öğrenme:
- Papara uygulamasını açın.
- Ana ekranda, hesap bakiyeniz altındaki “Papara Numarası”nı görebilirsiniz.
- Papara numaranızın üzerine dokunarak kopyalayabilirsiniz.
Papara IBAN yok mu?
Papara hesaplarına IBAN eklendi. Papara hesabınıza para göndermek ve almak için kullanılır. Papara numaranızın hemen altında IBAN numarasını görebilirsiniz.
Papara Ibandan isim görünür mü?
Hayır, Papara IBAN’ından isim görünmez. Papara IBAN’ı, 26 haneden oluşan bir numaradır. Bu numaranın ilk 16 hanesi, Papara numarasıdır. Son 10 hane ise, Papara hesabının bağlı olduğu bankanın IBAN’ıdır.
Papara hangi bankaya ait?
Papara, herhangi bir bankaya ait değildir. Papara, bir elektronik para kuruluşudur. Elektronik para kuruluşları, bankalar gibi para transferi, ödeme kabulü ve kredi kartı benzeri hizmetleri sunabilirler. Ancak, bankalar gibi mevduat kabul edemezler.