Tavuk ciğer yapımı ve evde kokusuz ciğer nasıl yapılır, bilgilendiriyoruz. Arnavut ciğer nasıl yapılır ve yumuşak bir ciğer nasıl yapılır, video anlatımı gelin birlikte inceleyelim.

Ciğer nasıl yapılır diye merak edenler için yanıt oldukça basittir. Sofraların en lezzetli yemeklerinden biri olan ciğeri yapabilmek için ilk etapta ince doğranmış ciğerleri yıkamak ve suyunu süzdürmek gereklidir. Sonrasında kan ve suyun tamamının süzülmüş olduğundan emin olunmalıdır. Geniş bir tavaya yağ ekleyip ince doğranmış soğanları pembe hal alıncaya kadar kavurun. En sonda ise ilk etapta hazırlanmış olan ciğerleri ekleyip karıştırdıktan sonra 20 dakika kadar pişirmek yeterli olacaktır.

Tavuk Ciğer Yapımı

Tavuk ciğer yapımı için ilk etapta tavuk ciğerinin yağlı kısımlarını bıçak yardımıyla temizleyin. Sonrasında ise su dolu bir kap içerisinde 10 dakika kadar bekletin. Ciğerlerin üzerini kurulayıp her birini ortasından ikiye bölün. Sonrasında kuru soğanları kabuklarını soyarak piyazlık hale getirin. Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkartıp temizledikten sonra ince ince doğrayın.

Sonra yaklaşırken geniş bir tavanın içerisine zeytinyağı kızdırın. Tavanın içine ilk etapta soğanları ekleyin ve soğanların rengi tamamıyla pembeleşene kadar kavurma işlemini sürdürün. Sonrasında sırayla biberleri, ciğeri, salça ve baharatları ekleyerek pişirin.

Evde Ciğer Tarifi

Evde Ciğer Tarifi

Evde ciğer tarifi sayesinde lezzetli akşam yemekleri hazırlamak mümkün. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • 500 gramlık tavuk ciğerini kuşbaşı şekilde doğrayın.
  • Şayet içerisinde kan ve pıhtı bulunuyorsa bol suyla yıkayıp temizleyin ve kurutun.
  • Görece geniş bir tabağa mısır unu, tuz ve kırmızı biber alıp karıştırın.
  • Ciğerlerin tamamını unlu karışıma bulayın ve kızgın yağın içerisine ekleyin.
  • Soğanı salata için piyazlık şekilde doğrayın.
  • Tuz, kırmızı biber ve dereotu ekleyin ve limon sıkarak karıştırın.

Daha fazla yemek ve tatlı tarifi içeriği;


Arnavut Ciğer Nasıl Yapılır

Arnavut ciğer nasıl yapılır diye merak edenler için restoran usulü Arnavut ciğer yapmak mümkün. Bunun için ilk etapta patateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğramak gerekecek. Sonrasında soğanı piyazlık doğrayıp karıştırın. Geniş bir tavaya sıvı yağ ekleyip kızdırın.

Patatesleri altın sarısı olana kadar kızartın. Patatesler kızardıktan sonra kâğıt havlu serilen bir tabağa ekleyin. Ciğerin zarını soyun ve küp küp doğrayarak kanın süzülmesi için bol suyla yıkayın ve kurulayın.

Geniş bir tabağa un alın ve ciğerleri una bulayın. Unun fazlasını aldıktan sonra ciğerleri kızgın yağa ekleyerek 4 dakika kadar pişirin. Kızaran ciğerleri kâğıt havlu serilmiş bir tabağa ya da kaba ekleyin. Geniş bir karıştırma kabına ciğerleri ekleyin ve üzerine patatesi, soğanları ve maydanozu ekleyin. Son olarak kimyon, toz kırmızı biber, pul biber, sumak ve tuzu da ekledikten sonra tarifi tamamlayın.

Sulu Ciğer Nasıl Yapılır

Sulu ciğer nasıl yapılır diye merak edenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Sofraların vazgeçilmezi olan sulu ciğeri yapabilmek için ciğerleri küp küp doğrayın ve vitaminini kaçırmayacak şekilde yıkayın. Sonrasında bir tencereye alın ve kekiği de ekleyip haşlayın. Diğer yandan da ince doğranmış soğanları tereyağı ile kavurup salçalı sos hazırlayın. Her biri onar dakika kadar pişip dinlendikten sonra servis etmek mümkündür.

Kuzu Ciğer Nasıl Pişirilir

Kuzu ciğer nasıl pişirilir sorusunun yanıtı oldukça basittir. Nitekim Arnavut ciğeriyle tamamen farklı pişirme yöntemine sahip olan kuzu ciğeri 12 ila 15 dakika kadar pişirilmelidir. Bu süre Arnavut ciğeri için 25 dakikadır.

Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır

Ciğer kavurma nasıl yapılır konusu mutfakla ilgilenen ve yemek yapmayı sevenler tarafından sıkça tercih ediliyor. Ciğer kavurma yapmak için derin bir tavaya zeytinyağı ekleyip soğanları pembeleşinceye kadar kavurmak gerekecektir. Kavrulmuş soğanın içerisine doğranmış ciğerleri ekleyip kapağı kapalı şekilde 20 dakika pişirmek yeterli olacaktır.

Ciğerin İçine Ne Konur

Ciğerin içine ne konur diye merak edenler için yanıt; soğan, salça, sıvı yağ, tuz, pul biber ve sıcak su gibi malzemelerden ibarettir.

Yumuşak Bir Ciğer Nasıl Yapılır

Yumuşak bir ciğer nasıl yapılır diye merak edenler için basit ama etkili bir teknik bulunuyor. Yumuşak bir ciğer elde etmek için pişirme süresinin en fazla 20 dakika olmasına dikkat etmek gerekiyor. Bunun yanı sıra ciğeri tavaya ekledikten sonra ilk 6 dakika boyunca tavanın kapağını açmamaya dikkat edilmelidir.