Son zamanlarda birçok kişi dahili numara nedir sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Dahili numara hakkında kafanızda oluşan tüm soruların yanıtlarını ele aldık.
Büyük şirketler yada kurumsal şirketlerde dahili numara sıkça kullanılan bir terim. Özellikle büyük şirketlerde birçok farklı birim ve çalışan olduğu için dahili numara kullanılır. Çalışanların birbirleriyle ve müşterilerle daha kolay ve hızlı iletişim sağlaması için dahili numara sistemi önemlidir. Dahili numara müşterilerinin isteklerini belirleme, çağrıları yönlendirme ve hızlı arama yapmak için tercih edilir. Örnek verecek olursak Medical Park telefon numarasını aradığınızı düşünelim. Sizi ilk olarak müşteri temsilcisi karşılar. Hangi konu üzerinden destek almak istediğinizi sorar. Sorununuzu anlattıktan sonra sizi yönlendirir. İşte bu yönlendirme işlemi dahili numara sistemiyle gerçekleşir.
Dahili Numara Nasıl Aranır
Dahili numarayı kolayca arayabilirsiniz. BTK, Türk Telekom, banka ya da hastaneler gibi büyük kurumlarda bu sistem kullanılır. İlk yöntem dahili numarasına ulaşabileceğiniz şirketi arayarak yönlendirme talep edebilirsiniz. Böylece talebinize göre dahili numaraya yönlendirilmiş olursunuz. Ancak telefon rehberinize direk dahili numarayı kaydederek arama işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız alttaki adımları takip etmeniz gerekir.
- İlk önce telefon uygulamasını açarak aramak istediğiniz şirketin ana numarasını girin.
- Ana numarasını girdikten sonra * işaretine basın.
- Ardından dahili numarayı girmek için virgül seçeneğine tıklayın.
- Virgül ekledikten sonra dahili numarayı girerek aramaya başlayın.
Cep Telefonu Dahili Numara Nedir
Şirketlerde genellikle iki farklı numara bulunur. İlk numara şirketin ana numarasını oluşturur. İkinci numara ise şirketin dahili numarasıdır. Aradığınız konuya göre dahili numaraya yönlendirilirsiniz. Daha hızlı sorunların çözüme kavuşması ve iletişimin hızlı gerçekleşmesi için ülkemizdeki her şirket dahili numara kullanır. Cep telefonunuzdan dahili numarayı aramak istiyorsanız ilk önce ana numarayı bilmeniz gerekir. Ana numarayı girdikten sonra * tuşuna ardından virgül tuşuna basarak dahili numarayı girin ve arayın. İlk başta ana numara ardından dahili numaraya yönlendirilirsiniz.
Dahili Numara Kaç Haneli
Dahili numaralar bağlı olunan kuruma göre değişiklik gösterir. Genellikle dahili numaralar en az 2 en fazla 5 haneden meydana gelir. 5 haneden fazla olan dahili numaralar elbette vardır ancak kullanımı yaygın değildir. Aramak istediğini şirketi, birimi seçtikten sonra dahili numarasına ulaşabilirsiniz. Dahili numarasıyla arama yapmak için ilk ana numarayı arayın daha sonra dahili numarayı girerek iletişim sağlayın.
Dahili numara hakkında sorularınızı, görüşlerinizi ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.