Damlatmadan boya yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. Ustaca duvar boyamanın taktiklerini birlikte inceleyelim.
Evinizin bakım zamanı geldi ve boya yapmaya karar verdiniz. Boyacı fiyatları göz önüne alındığında işi daha uyguna getirmek için kendiniz boyamaya karar verdiniz. Boya yapmak daha doğrusu sorunsuz ve düzgün bir boya badana işlemi yapmak için bazı püf noktalarını bilmek gerekir. Damlatmadan boya yapmanın püf noktaları olarak sizler için size tavsiyeler de bulunacağız. Böylece boya işlerinizi kaliteli bir şekilde yapabileceksiniz.
İyi Bir Gün Seçin
Boya yapmanın da bir günü var mı diye düşünebilirsiniz. Evet, boya yapmak için en uygun zaman havanın kuru ve açık olduğu zamanlardır. Nemli havada boya yapmak pek akıllıca olmayabilir. Çünkü nemli havada yapmış olduğunuzun boyanın kuruması zaman alacaktır. Yağışlı havalarda boya yaptığınız takdirde boyanın hemen kurumayacak ve akma ihtimali de olacaktır. Çabuk kurumayan duvarlarınızda dalgalanmalar meydana gelebilecektir. Bu bakımdan boya yapmak için açık ve kuru havaları tercih etmeniz daha doğru olacaktır.
Duvarı Temizleyin Kaliteli Malzeme Kullanın
Duvarlarınıza boya badana işlemi yapmadan önce çatlat, dökülme ve soyulma gibi yüzeyleri öncelikle iyice zımparalayın. Duvarınızı pürüzsüz ve temiz bir hale getirin. Kat ne kadar hafif ve pürüzsüzse yapacağınız boya badana işleri o kadar düzgün ve kaliteli olacaktır. Kalite demişken boya için seçeceğiniz malzemelerin de mutlaka iyi kaliteden üretilmiş olması önemlidir. Kalitesiz boyalarla istediğiniz etkiyi alamayabilirsiniz. Yıllarca ardınıza bakmadan kullanabileceğiniz kaliteli boyalarla boya işlerinizi gerçekleştirin.
Priz ve Aydınlatma Düğmelerini Çıkarın
Boya badana işleri yapmadan önce priz ve aydınlatma düğmelerini çıkarmayı ihmal etmeyin. Bu kısımlarında boyasını yapın. Boya işinizi bittikten sonra yeniden prizleri yerine takın. Boya kuruduktan sonra bu işlemi yapmayı unutmayın.
Astar Kullanın
Kaliteli bir boya işlemi için öncesinde astar kullanmakta yarar vardır. Uzun süredir boya badana yapmadıysanız boya yapmadan önce astar boyası ile duvarlarınızı boyayın. Sonrasından astarın üzerine boya işlemi yapın.
İhtiyacınızdan Az Boya Almayın
Kaliteli boya alın ve alacağınız boyalar ihtiyacınızdan az olmasın. Uzun süre boya işlemi yeniden yapmadan yıllarca kullanım sağlamak istiyorsanız boya miktarını iyi ayarlayın. Ne kadar boya alacağınız konusunda isterseniz bu konuda bir uzman danışabilirsiniz. Uzman yardımı ile boya yapacağınız alanlar için ne kadar boyaya ihtiyacınız olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz.
Daha fazla ilgili içerik;
- Orijinal Marka Nasıl Anlaşılır
- Parex Wondero Fiyat
- Sadece 5 Dakika İçerisinde Kolayca Banyo Fayanslarını Temizleyin
Ruloyu Çok Sıkmayın
İyi bir boya işlemi için boya rulosunu çok sıkmadan işlem yapın. Serbeste ve rahat bırakarak uygun şekilde boya rulosunu kullanın. Boyayı yukarından aşağıya olacak şekilde gerçekleştirin. Evinizdeki eşyaların üzerinin boya olmasını istemiyorsanız şeffaf büyük poşetlerle mobilyalarınızı kaplayın. Damlatmadan boya yapmak sonradan uzun süren çileri temizlik işleri yapmamak için önemlidir. Sırasıyla ve dikkatli bir şekilde işinizi temiz yapabilirsiniz. Günün sonunda istediğiniz gibi kaliteli bir boya badana işi yaptığınızda kendiniz ressam havasında şaheser gibi hissedebilirsiniz.