Düğünde takılan altınlar kimin olur tartışması uzun zamandan beri süregelmektedir. Genel olarak bakıldığı zaman kadına özgü takılar kadına aitken, erkeğe özgü takılar erkeğe verilmektedir. Kadına özgü olmayan eşyalar dışındaki para ve altınlar erkeğe takıldıysa erkeğe aittir.
Düğünde takılan takıların ve paraların kime ait olduğu kavgasından sonra birçok evlilikte sorun çıkmış, hatta boşanmalara bile sebep olmuştur. Sevinç ve keyifle yapılan düğünden sonra eşler arasında sorunlar yaşanır. Bu sorunların büyük çoğunluğu altınlardan kaynaklıdır. Bu konu hakkında birçok kişinin farklı kararı vardır. Dinen ve Yargıtaya göre bu konu nasıl ele alınmış sizler için hazırladık.
Düğünde Erkeğe TAKILAN Takılar Kime Aittir
Eskiden beri süregelen tartışmalardan biri düğünde erkeğe takılan takılar kime aittir sorusunun yanıtıdır. Yörelere göre farklı adetler bulunmaktadır. Bazı yörelerde kınada takılanlar kıza ait olurken, düğünde takılan erkeğin olmaktadır. Bazı yörelerde ise bu takılar konusunda farklı adetler uygulanmaktadır. Düğünde erkeğe taktığınız takıların kime ait olduğu Yargıtay tarafından şu şekilde açıklanmıştır;
Erkeğe takılan kadına özgü yani bilezik, küpe, kolye gibi tüm eşyalar kadına verilmesi gerekir. Kadına özgü olmayan yani çeyrek altın, tam altın, paralar ise erkeğe verilmektedir. Kadına takılan her türlü maddi değeri olan eşyada kadına ait olmaktadır.
Düğünde TAKILAN Takılar Kime Aittir Yargıtay
Düğünde takılan takılar kime aittir Yargıtay açıklaması ile gündemdeki tartışmalar son bulmuştur. Yargıtay tarafından alınan karar ve açıklamalarla birçok kişinin aklında oluşan soru işaretleri kalkmıştır. Birçok kişi tarafından merak edilen bu konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden altınların kime ait olduğu konusunda açıklama yapan Ömer Uğur Gençcan yaptığı açıklama şu şekildedir;
- Düğünde altını kime taktığınızın bir önemi vardır. Eğer erkeğe taktıysanız altını erkeğe verilir, kadına taktıysanız kadına verilir.
- Erkeğe takılan kadına özgü eşyalar ise kadının verilirken, kadına takılan erkeğe özgü eşyalar ise erkeğe verilmektedir..
- Erkeğe takılan kadına özgü eşyalarda yerel adet olmadığı ispatlanırsa eğer erkeğe verilmesi gerekmektedir.
- Eşler bu konuda anlaşma sağladıysa bu hükümler geçersiz sayılır eşler arasındaki anlaşma esas alınmaktadır.
Düğünde TAKILAN Altınlar Dinen Kimindir
Düğünde takılan altınlar dinen kimdir sorusunun yanıtı diğer aranan konular arasında yerini almaktadır. Birçok kişi farklı şekillerde farklı yorumları dile getirseler de Yargıtay tarafından belirli bir açıklama gelmiştir. Dinde ise bu konu hakkında birçok açıklama vardır. Dinimize göre kime hangi altın takıldıysa o kişiye aittir.
Dinimizde kadınların mehir hakkı vardır. Bu mehir hakkı kadının kendisini korumaya ve garantiye alması için verilen bir haktır. Söz ve nişanda kadına verilen para, altın kadına aittir. Evlendikten sonra mehir hakkına erkek, kadın rızası olmadan asla dokunamaz. Dinimizde düğünde kadına takılan eşyalar kadına ait olurken, erkeğe takılan eşyalar erkeğe verilmektedir.
Düğünde takılan altınlar kime aittir sorusunun yanıtı size göre nasıl olmalı? Cevaplarınızı bekliyoruz.
İki Bayram Arası Düğün Olur Mu
Rüyada Düğün Kalabalığı Görmek – Düğün Evi ve Hazırlık
Ankara Düğün Salonu Fiyatları 2022