E-devletten elektrik aboneliği nasıl yapılır, işlem adımları nelerdir tarzındaki sorular sıkça merak ediliyor. Bildiğiniz üzere ev sahibi de olsanız kiracı da olsanız taşındığınız adrese elektik gelmesi için adınıza abonelik açmanız gerekiyor.
Abonelik Tüyoları
Bu aboneliği bulunduğunuz ildeki elektrik tedarikçi firması üzerinden açıyorsunuz. Kolay birkaç adımla e-devlet üzerinden elektrik aboneliği yapmak istiyorsanız da şu adımları takip edebilirsiniz;
- Öncelikle e-devlet hesabınıza giriş sağlayın.
- Giriş sağladıktan sonra ise arama kısmına başvuru yapmak istediğiniz ildeki görevli elektrik tedarik şirketinin adını yazın. (Örneğin İzmir için GDZ Elektrik Şirketi vb.)
- Ardından ise çıkan sonuçlar arasından ‘’abonelik başvurusu’’ kısmına tıklayarak devam edin.
- Sonraki adımla ise sorgulama yöntemini seçin ve tekil no, tesisat no gibi istenen tüm bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde girin.
- Daha sonra ise tarife seçiminizi yaparak istenen diğer bilgileri girin.
- Sözleşme ve iletişim bilgilerinizi girdikten sonra ise ön izleme yaparak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
Elektrik aboneliğinizi kolay adımlarla halletmek istiyorsanız yukarıda yer verdiğimiz işlem adımları işinize yarayacaktır. Sorunsuz ve hızlı bir şekilde e-devlet üzerinden bu adımları takip ederek abonelik işleminizi halledebilirsiniz.
Elektrik destegi
Türkiye’de, ihtiyaç sahibi vatandaşlara elektrik faturalarında yardım sağlamak için çeşitli elektrik desteği programları bulunmaktadır. Bu programlar, sosyal güvencesi olmayan, geliri düşük olan veya ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan kişilere yöneliktir.
Kimler Elektrik Desteği Alabilir?
Aşağıdaki şartlardan birini veya birkaçını karşılayan kişiler elektrik desteği başvurusunda bulunabilir:
- Sosyal yardım alanlar: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan düzenli olarak sosyal yardım alan kişiler elektrik desteği başvurusunda bulunabilir.
- Gelir düzeyi düşük olanlar: Gelir düzeyi asgari ücretin belirli bir yüzdesinin altında olan kişiler elektrik desteği başvurusunda bulunabilir.
- Ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olanlar: Ağır kronik hastalığı nedeniyle solunum cihazı, diyaliz makinesi gibi tıbbi cihazlara bağımlı olan kişiler elektrik desteği başvurusunda bulunabilir.
- 65 yaş ve üzeri olanlar: 65 yaş ve üzeri olup da hane halkı geliri asgari ücretin belirli bir yüzdesinin altında olan kişiler elektrik desteği başvurusunda bulunabilir.
- Yetimler: Yetimler de elektrik desteği başvurusunda bulunabilir.
Elektrik Aboneliği Açtırma
Elektrik aboneliği açtırma adımları oldukça basittir. Genel olarak yeni bir eve ya da iş yerine taşındığınız zaman yapmanız gereken ilk şey elektik aboneliği açmanızdır. Elektrik aboneliğinizi açmak için iki alternatif yolunuz mevcuttur. Bunlardan ilki e-devlet üzerinden başvuru diğeri ise doğrudan elektrik dağıtım şirketinin şubesini ziyaret ederek başvuru yapmanızdır. Ancak genel olarak e-devlet üzerinden online abonelik başvurusu yapmak daha kolaydır. Bu nedenle de e-devlet yöntemi daha yoğun şekilde tercih ediliyor. Kısaca işlem adımları ise şöyle yansıyor;
- E-devlet şifrenizle sisteme giriş sağlayın.
- Ana ekranda yer alan arama çubuğuna başvuru yapacağınız ilin elektrik dağıtım şirketi adını yazarak aratın.
- Ardından ise ‘’abonelik başvurusu’’ kısmına tıklayın.
- Bir sonraki adımda sorgulama yöntemini seçtikten sonra tesisat numarası ve tekil no gibi istenen bilgileri ekranda gerekli alanlara girin.
- Tarife seçiminizi gece ya da gündüz şeklinde yapın.
- Dada sonra ise direk sözleşme ve iletişim bilgilerinizi de girerek işleminizi tamamlayın.
Sadece bu adımları takip ederek sorunsuz ve hızlı bir şekilde elektrik abonelik başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurunuz genelde aynı gün içerisinde sisteme yansır. İlgili elektik dağıtım şirketinin enerji açma ekibi adrese gelerek gün içerisinde elektrik enerjisini aktif hale getirir.
Elektrik, Su, Doğalgaz Abonelik E-devlet
Elektrik, su, doğalgaz abonelik e-devlet üzerinden işlem yapılarak açılabilir. E-devlet bildiğiniz üzere artık abonelik açma ve abonelik fesih işlemleri hizmeti de veriyor. Türkiye’nin neresinde olursanız olun elektik, su ve doğalgaz abonelik başvurusu ya da iptali işlemlerinizi kolayca e-devlet üzerinden yapabilirsiniz. Öncelikle e-devlet hesabınıza giriş sağlamanız gerekiyor. Ardından ise abonelik başvurusu yapacağınız şirketin adını arama çubuğuna yazarak aratın. Sonraki adımda ise yeni abonelik başvurusu sekmesine tıklayarak ekranda talep edilen tüm bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde girin.
E-Devlet Üzerinden Abonelik İptali Nasıl Yapılır?
E-Devlet üzerinden kurumsal abonelik iptallerini kolayca yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle e-devlet hesabınıza giriş sağlayın. Ardından ise fesih işlemi yapacağınız kurumun adını arama çubuğuna yazarak aratın. Sonraki adımda ise ekrandaki fesih başvurusu kısmına tıklayarak istenen bilgileri girip işleminizi tamamlayın.
E-Devletten Hangi Abonelikler İptal Edilir?
E-devlet sistemi aracılığıyla neredeyse tüm abonelik iptal işlemlerinizi yapmanız mümkündür. Bunların başında elektik abonelik iptali, su aboneliği iptali, internet, sim kart, doğalgaz ve benzeri abonelik iptal işlemleri yer alıyor.
Daha fazla ilgili içerik;
- Ticarethane Elektrik Birim Fiyatı
- Elektrik Faturasına Nasıl itiraz Edilir
- Elektrik Yardımı İle Fatura Ödeme E Devlet Nasıl Yapılır
E-Devlet Üzerinden Elektrik Aboneliği Yapılır mı?
Evet, e-Devlet üzerinden elektrik aboneliği yapılabilir. Bunun için, e-Devlet şifresine sahip olmanız ve başvuru işlemini doğru bir şekilde tamamlamanız gerekir.
Elektrik Aboneliği İçin Ne Gerekiyor?
TC Kimlik Numarası
T.C. Kimlik Kartı/Nüfus Cüzdanı/Pasaport
İkametgah Belgesi
Abonelik sözleşmesi
Fatura ödemesi için banka hesap numarası veya kredi kartı
Elektrik Aboneliği Ücreti
Elektrik aboneliği ücreti, abonelik türüne ve elektrik dağıtım şirketine göre değişiklik gösterir. Genel olarak, abonelik ücreti 50-100 TL arasındadır.
Elektrik Aboneliği Başvurusu Sonuçları
Elektrik aboneliği başvurusu sonuçlarını, e-Devlet üzerinden takip edebilirsiniz. Başvurunuz değerlendirildikten sonra, sonuç size SMS veya e-posta ile bildirilecektir.