Kıdem tazminatı vergi iadesi, 27 Mart 2018 tarihinden önce işverenle anlaşıp işten ayrılıp kıdem tazminatı alanlardan yapılan gelir vergisi kesintilerinin geri alınabilmesi anlamına gelir.

Kıdem Tazminatı alarak işten ayrılan kişileri ilgilendirecek önemli bir karar alınmıştır. Son çıkan ve birçok kişinin gündeminde olan kıdem tazminatlarında milyonlarca liralık vergi iadesi gerçekleşeceği dile getirilmiştir. Yaklaşık olarak 180 milyon liralık vergi iadesi gerçekleşecektir. Vergi iadesi nasıl alınır ve nasıl sorgulanır gibi konuları merak ediyorsanız sizler için yazımızda derledik. Hadi gelin detaylara bir göz atalım. Bu düzenleme ve karardan 27 Mart 2018 tarihinden önce işten anlaşarak ayrılan kişiler yararlanabilir. Vergi vermemesi gerekenler ödedikleri vergi parasını geri alabilirler.

  • Kıdem tazminatı vergi iadesi için turkiye.gov.tr/gib-intvrg-gelirkurumiade adresine giderek, aşağıdaki adımları takip ediniz.
  • Linke tıkladıktan sonra hesabınıza giriş yapın.
  • Ardından „İşlemlerim“ yazan seçeneğe tıklayınız ve „ikale sözleşmesi veya karşılıklı sonlandırma sözleşmesi kapsamında gelir vergisi iade talebi“ yazan seçeneğe tıklayarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Kıdem Tazminatı Vergi İadesi Sorgulama

Birçok vatandaşımızı sevindirecek haber gelmiştir. Çalışan ile işveren anlaşarak işinden ayrılan kişilere kıdem tazminatı verilmektedir. Kıdem tazminatı alan kişilere bu zamana kadar kesilen gelir vergisi kesintilerde iade edilmektedir. Yapılacak olan ödemeler yıllık kıdem tazminat tavanını aşmayan ücretler için 2018 yılından itibaren vergi alınmayacağı bildirilmiştir. Daha önce hiç dava açmayıp dilekçe veren kişiler için 2014 yılına kadar olan vergi iadesi gerçekleşecektir.

  • Kıdem tazminatınızı e-devlet üzerinden sorgulayabilir ve kesintilerini görebilirsiniz. Kıdem tazminatı başvurularınızı gerçekleştirirken bilgilerinizi ve vergi iadesini görebilirsiniz.

Kıdem Tazminatı Vergi Kesintisi Hesaplama

Kıdem Tazminatı Vergi İadesi Sorgulama

Kıdem tazminatı alan kişileri ilgilendiren önemli açıklamalar gelmiştir. Kıdem tazminatı belirli bir zaman içinde bir işte çalışan daha sonra işine son verilmesi durumunda ödenen paraya verilen isimdir. Gelir Vergisi Kanunu’na göre kıdem tazminatlarının bazı şartlara bağlı olarak vergilendirilmemesi gerekmektedir.

  • Kıdem tazminatı vergi kesintisini birçok sitede hesaplayabilirsiniz. İşe giriş tarihiniz, çıkış tarihiniz, aylık maaşınız ve vergi matrahı gibi birçok etmen vergi kesintisinde önemli rol oynamaktadır.

Vergi Borcu Yoktur Yazısı Nasıl Alınır (Ölen Kişinin)