Kolyenin Altın Olduğunu Nasıl Anlarız – Gerçek Altın Nasıl Anlaşılır

Kolyenin altın olduğunu nasıl anlarız ve küpenin altın olup olmadığını nasıl anlarız, bilgilendiriyoruz. Gerçek altın nasıl anlaşılır, birlikte inceleyelim.

Kolyenin altın olduğunu nasıl anlarız sorusunun yanıtı detaylarda gizlidir. Altın, yatırım ya da ziynet eşyası kullanımı için satın alınan en değerli madendir. Altının gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu tespit etmek için kuyumcuların kullandığı bazı yöntemler bulunmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sahte altın üretiminde de kalite arttı. Bu nedenle sahte altın ile gerçek altın arasındaki farkın gözle tespit edilmesi mümkün olmayabilir.

Kuyumcular, ilk etapta altının taşa vurulmasını tavsiye ediyor. Bu sayede, sahte altın içinin boş olması sebebiyle ağırlık oranı üzerinden belirlenebilir. Lakin, kalpazanlar tarafından sahte altın üretiminde ağırlık ve görüntü de taklit ediliyor. En etkili yöntem ise altın kolye veya bileziklerin kesim işlemiyle sağlanıyor. Mihenk taşına sürtülen altın belli bir doku bırakıyor.

Kuyumcularda bulunan ayar suyu (asitli su)  altının sürtüldüğü mihenk taşındaki yere uygulanır. Altın madeni asite karşı dayanıklı olduğu için mihenk taşı üzerindeki sürtünme izinin silinmemesi gerekiyor. Eğer, taş üzerindeki sürtünme izi siliniyorsa altının gerçek olmadığı anlaşılır.

Küpenin Altın Olup Olmadığını Nasıl Anlarız

Küpenin altın olup olmadığını nasıl anlarız

Küpenin altın olup olmadığını nasıl anlarız, sorusu bu aralar sıklıkla araştırılmaktadır. Gerçek altın nasıl anlaşılır konu ile ilgili bütün tüyoları sizlere aşağıda sunduk.

Yüzüğün altın olduğunu nasıl anlarız sorusunun yanıtı manyetik alan oluşturması ile bağlantılıdır. Altın, diğer madenlerden farklı olarak manyetik etkilere sahip değildir. Mıktanıs ile çekimi gerçekleştirilemez. Güçlü bir mıknatıs yardımı ile altın yüzüğü çekmeye çalışmanız yeterli olacaktır.

  • Altın, mıknatıs tarafından çekilemez.
  • Kalpazanlar tarafından sahte altının ağırlığını artırmak için içerisine gümüş ve bakır madenleri eklenmektedir. Sahte altın mıknatıs tarafından çekilir.
  • Kararma, paslanma ve matlaşma gibi yüzeysel doku üzerindeki hasarlarda sahte altınları ele vermektedir.
  • Gerçek altın yüzüğün üzerinde firma damgası bulunur. Satın alma işleminden önce firma araştırmasının yapılması gerekmektedir.
  • Altın madeninin özgül ağırlı bulunmaktadır. Sert bir cisme vurulduğu zaman tok bir ses çıkarması gerekiyor. Bakır ve gümüşle desteklen sahte altının çıkardığı ses tiz olacaktır.

Daha fazla ilgili içerik;


Ayarsız Altın Yüzük Olur Mu

Ayarsız altın yüzük olur mu sorusu kalpazanlar tarafından ortaya atılan yanlış algının üründür. Altın yüzüklerin mutlaka ayarı olmak zorundadır. Hatta gümüş yüzüklerde bile ayar damgasının bulunması gerekmektedir. Yüzüğün içerisinde altının kaç ayar olduğu ve milyem rakamı yer alır. Özellikle yüzük gibi uzun süreli kullanıma sahip ziynet eşyalarında yıpranma olmaktadır. Sürtünmeden dolayı silinme meydana gelebilir. Damganın silindiği nokta büyüteçle kontrol edilmelidir. Yıpranmadan dolayı mı yoksa özellikle mi silindiği tespit edilmelidir.

Saroglu Ali

I Love You Google ali.saroglu@bedavainternet.com.tr

TREND